Bas van Herk
Door Bas van Herk

Nog geen maand geleden vond alweer de vijftiende editie van Decibel Outdoor plaats. Dit evenement staat bekend om het zonnige weer, goede sfeer, creatief stagedesign en goede muziek. Daarbij waren er dit jaar een hoop camera’s aanwezig. Mooi, want hierdoor verscheen de aftermovie van Decibel Outdoor, die onderaan de pagina te zien is, gisteren al op Facebook. Om een duidelijkere indruk te krijgen hoe het festival nou verliep, hebben wij even snel wat informatie voor jullie samengevat.

Het thema van dit jaar was Destination Decibel. Het gehele festivalterrein was hierbij opgedeeld in 6 districs, elk met een eigen thema en eigen muziekstijlen die ze vertegenwoordigen:

  • Mainstage (Alles met hardere stijlen)
  • The Forest (Alles met hardcore boven 160BPM)
  • The Road (Alles met early en oldschool, dus zowel hardstyle als hardcore)
  • The Lake (Alles met moderne hardstyle, dus zowel euforisch als rawstyle)
  • The Beach (Alles met freestyle)
  • The Weekend (Alle feesten voor campingbezoekers, dus kick-off en afterparties met alle genres)

 

Ieder van deze stages zie je regelmatig terugkomen in de aftermovie. Daarnaast zijn er in de andere scenes te zien dat festivalgangers uit hun plaat gaan en DJ’s de boel op stelten zetten. Het geweldige decor, de sexy danseressen en de goede muziek zijn natuurlijk ook niet te missen. Zoals je al eerder las, wordt alle muziek met betrekking tot de hardere stijlen gedraaid op een festival als Decibel Outdoor. In de aftermovie komt dit aanbod helaas niet helemaal terug en zijn er de volgende tracks gedraaid: Noisecontrollers & Bass Modulators – Destination (Decibel Outdoor 2017 Anthem) en Estatic & Sogma – Warcry.

Enkele maanden geleden was onze rawstyle godin, beter bekend als Deetox, getroffen door de bliksem. Na maanden revalidatie kwam ze op Decibel Outdoor terug met een harde set. Een van de eerste tracks die ze tijdens haar mix draaide was de plaat Crypsis & Luna – Torture. Dit vonden wij vrij ironisch, aangezien er vocalen in de tekst zitten die luiden: ‘I got struck by lightning in the thunder..’

Al met al was Decibel Outdoor dus een geslaagd feest en is de aftermovie een mooi herdenken aan de herbeleving van alle festivalelementen hierbij. Zie hieronder de aftermovie:

 

Reageren