Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Rejecta, Cryex en MC Livid hebben vanavond op REBELLiON een ijzersterke anthemshow neergezet. De drie mannen, die verantwoordelijk zijn voor het anthem van het 100% raw weekend evenement, hebben laten zien wat ze waard zijn met een spectaculaire show. “As darkness returns, they will lead the rebellion. Unleash the power of the bleeding moon with… Rejecta vs. Cryex.”

LEES OOK: REBELLiON gaat naar buiten: pre-registreer je nu voor REBELLiON Outdoor Festival

Aan het begin van de avond verzamelden duizenden raw liefhebbers zich in de grote mainstage tent op REBELLiON voor één van de hoogtepunten van de avond: de anthemshow van Rejecta vs. Cryex. Zodra de eerste klanken van het anthem ‘The Eclipse’ door de speakers klinken, gaan de showelementen op de mainstage op standje maximaal. Alles wordt uit de kast gehaald: talloze lazers in allerlei kleuren wisselen elkaar in een snel tempo af. Eerst roze en blauw, daarna al snel in alle kleuren van de regenboog.

Talloze special effects op REBELLiON

Ook op gebied van special effects wordt er tijdens de set niet bezuinigd. Er knalt confetti door de lucht, er wordt vuurwerk afgestoken door de hele zaal en zelfs de pilaren in de zaal zijn voorzien van vlammenwerpers. Het zorgt ervoor dat het anthem een muzikaal spektakel wordt. Tijdens de set is de sfeer dan ook optimaal. Na een paar nummers ontstaan de eerste klaplong cirkels al. Bij iedere melodie gaan er telkens meer handen de lucht in, en alle nummers worden luidkeels meegezongen.

De set van Rejecta en Cryex is een muzikaal meesterwerk waarbij de tracks van beide DJ’s centraal staan. De beste tracks van de DJ’s worden in rap tempo afgewisseld en aan elkaar gepraat door MC Livid. Zo horen we ‘Frontrow’ van Cryex, waarbij uiteraard de mensen op de eerste rij volledig losgaan. Vervolgens wordt ‘Never Change’ van Cryex en Scarra naadloos overgemixt in Act of Rage en Rejecta’s ‘Homocide’, waarbij de vuisten al kickrollend door de lucht vliegen. Ook ‘The Keymaker’ van Rejecta wordt onwijs goed ontvangen door het publiek.

REBELLiON Cryex Rejecta Act of Rage

Niet alleen al eerder uitgebrachte muziek staat centraal – zo krijgen we bijvoorbeeld een gloednieuw nummer van Cryex te horen. Dit allemaal in combinatie met de beste lasershow, lampen en andere showelementen waar REBELLiON bekend om staat. Al met al wordt er een anthemshow neergezet waar de organisatie trots op mag zijn.

Laatste zondagstickets REBELLiON nog te koop

Grijp nu je kans op de laatste kaarten voor REBELLiON zondag (met o.a. een solo-set van Cryex en B-Front vs. Rejecta). Morgen belooft de tweede en laatste dag van REBELLiON een episch slot van het weekend te worden, met de beste raw artiesten van het moment verdeeld over twee podia. Bezoek de officiële festivalwebsite voor de laatste zondagkaarten.

REBELLiON Cryex Rejecta Act of Rage

Afbeeldingen via REBELLiON / Menno & Kevin

Reageren