Hard News
Door Hard News

Op zaterdag 15 september draait b2s de wijzers van het Klokgebouw terug. We brengen een ode aan een genre en keren terug naar de oerknal, waarbij een nieuwe sound zijn oorsprong vond. Energiek, gedurfd, reversed basslines en een stevige kick. Tijdens dit allereerste daytime indoor festival van b2s vertellen we het fenomenale verhaal van de geboorte en ontwikkeling van hardstyle. Dit is Genesis.

Dit zijn de chapters van Genesis 2018

Start de muzikale reis met Chapter 1, The Beginning. Het was 2001 toen acts als Deepack, Dana en Pavo na een tijdperk vol hardcore een nieuwe sound ontwikkelden. Een verrassend en onvervaard geluid dat steeds meer mensen in zijn greep nam. Hardstyle stond toen nog niet in ieder woordenboek, maar was voorbestemd om de wereld te veroveren.

Chapter 2, The Rise. Hardstyle groeide en ontwikkelde zich tot iets wat niemand ooit voor mogelijk hield. De reversed bass kwam uit elke speaker en werd gedragen door acts als Brennan Heart, Psyko Punkz en D-Block & S-te-Fan. Ook Noisecontrollers was vanaf het eerste uur aanwezig en eert nu het begin der hardstyle met zijn Attack Again-set. Met duizenden kwamen fans bij elkaar om op deze beats los te gaan. Een gevoel dat met geen woorden te beschrijven is.

Toen was daar Chapter 3, The Evolution. Een periode waarin de sound ruiger werd en de kick duisterder. Raw hardstyle zag het levenslicht en begon aan een ongekende opmars. Muzikale helden als Adaro, Frequencerz en Crypsis brachten een geluid wat harder is en creëren een sub-genre dat niet meer weg te denken is uit de huidige scene.

Een indoor festival dat overdag plaatsvindt en het bijzondere verhaal van hardstyle vertelt. En dat alles in de karakteristieke en underground locatie het Klokgebouw in Eindhoven. Check hier de hoofdrolspelers die jou meenemen op deze muzikale reis.

Dit is de line-up van de eerste editie van Genesis

Chapter 1, The Beginning [Early Hardstyle: 2001-2006] A*S*Y*S
Balistic
Dana
Deepack
Francois
Pavo
Super Marco May

Chapter 2, The Rise [Hardstyle Classics: 2006-2012] Attack Again
Blademasters
Brennan Heart
D-Block & S-te-Fan
Isaac
Max Enforcer
Psyko Punkz
Scope DJ
The Nasty Boyz ft. Bruno Power & Ivan Carsten
The Pitcher & Slim Shore

Chapter 3, The Evolution [Raw Classics: 2009-2013] Adaro
Alpha Twins
Chain Reaction
Chris One & The Machine
E-Force
Frequencerz
High Voltage vs Titan
Prefix & Density
Thera vs Degos & Re-Done

Inmiddels kent hardstyle al een rijke geschiedenis, maar dat betekent niet dat het einde van de reis nabij is. Dit is pas het begin. Genesis vindt plaats op zaterdag 15 september in het Klokgebouw in Eindhoven. De kaartverkoop begint op zaterdag 16 juni om 12:00 uur via de ticketshop. Voor meer informatie ga je naar de officiële website van b2s.

Omslagfoto via b2s

Reageren