Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het grote personeelstekort raakt op dit moment ook de beveiligingsbranche enorm. Werkgevers bieden daarom vanaf volgend jaar een loonsverhoging van minstens 15% in de hoop om het personeelstekort op te lossen. Want zonder beveiliging, geen festivals.

LEES OOK: Festivalbranche komt overal handen tekort: “Het is aanpoten”

Veel voormalige beveiligers zijn ergens anders gaan werken toen er geen festivals gehouden konden worden. “Toen hebben zo’n 1500 tot 2000 beveiligers de branche verlaten’’, zegt Ard Van der Steur (voorzitter van de Nederlandse Beveiligingsbranche) tegenover het AD. Hierdoor komen ook de festivals in de knel: om een evenement überhaupt plaats te laten vinden moet de beveiliging namelijk in orde zijn.

Daarom komt de beveiligingsbranche nu met een ‘zeer uitzonderlijke’ loonsverhoging. “We hopen dat we mensen terug krijgen met deze salarisverhoging.” Hoewel het niet ongebruikelijk is, kreeg ook Festival Elrow Town pas twee dagen vóór het festival groen licht omdat toen pas de beveiliging en transport in orde was.

Groot tekort in de beveiligingsbranche: evenementen ook hard opzoek

Niet alleen beveiligers zijn hard nodig: het barpersoneel is ook hard opzoek naar collega’s. Met het aankomende indoorseizoen zijn er genoeg plekken om te werken in de evenementenwereld.

Omslagfoto via Facebook-pagina Intelligent Security B.V.

Reageren