Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Code Black opent een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Na anderhalf jaar voorbereiding gaat de Hardstyle-pionier een andere richting in: met een frisse en geactualiseerde sound voor Code Black én de introductie van zijn nieuwe live-act BLACKOUT. Op de zaterdag van Intents Festival introduceert hij zijn live-act met een gloednieuw geluid op de mainstage. “Na al die jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

LEES OOK: ‘Defqon.1 verrast en programmeert Code Black in de BLUE’

Code Black is al meer dan 15 jaar een gevestigde naam in de scene. De Australiër verhuisde in 2011 zelfs naar Nederland voor Bioweapon (met Audiofreq), en begon uiteindelijk zijn eigen solocarrière als Code Black waar hij sindsdien met veel succes zijn sporen heeft verdiend. Wie aan Code Black denkt, denkt al snel aan de grote hits als ‘Red Planet’, ‘Pandora’ en natuurlijk de collab met Atmozfears genaamd ‘Accelerate’ – maar nu is het tijd voor iets anders.

Na vele iconische releases, anthems en optredens achter zijn naam is Code Black aan een nieuwe stap in zijn carrière begonnen. “Ik had het gevoel dat ik iets heel anders moest doen”, legt hij uit. Als sounddesigner in hart en nieren had hij een nieuwe uitdaging in de studio nodig. Sinds 2021 werkte hij in het diepste geheim aan een nieuw geluid. Een meer dynamische versie waarmee hij zichzelf creatief kan uitdagen. De essentie van Code Black zal echter blijven: “But expect the unexpected…”

Code Black zal verder gaan met zijn nieuwe, hardere geluid voor zijn reguliere DJ-sets en bovendien zijn live-act BLACKOUT presenteren in een volledig kostuum met masker. Inclusief zorgvuldig samengestelde visuals voor een meeslepende live-ervaring.

Code Black presenteert nieuwe stijl en showcase BLACKOUT live act op de Intents mainstage

Code Black lanceert hiermee ook zijn nieuwe live-act: BLACKOUT. “Hierdoor kan ik mijn nieuwe muziek op de best mogelijke manier op het podium laten zien.” De Europese première vindt plaats op de mainstage van Intents Festival en Code Black is ook met een reguliere set te vinden in de BLUE tijdens Fresh Friday op Defqon.1. Dit is een enorme verandering voor de Australische euforische legende – verwacht dus producties van hoge kwaliteit en energieke optredens met zijn nieuwe stijl. “Welcome to the future.”

Code Black – ‘The Future’ werd op 11 mei uitgebracht op I AM HARDSTYLE. Een eerbetoon aan de essentie van ‘Pandora’ en ‘Red Planet’, maar dan met sfeervolle klanken en harder randje. Dit is de eerste release van de velen die nog van Code Black zullen komen. Volg Code Black op Instagram om op de hoogte te blijven van zijn nieuwe tijdperk en de live-act BLACKOUT.

Omslagfoto via Facebook-pagina Code Black / HSU

Reageren