Thomas Sterks
Door Thomas Sterks

In 2012 kwamen de heren Crypsis en Adaro met de track ‘Another Shit Track’, die werd uitgebracht op het album Cryptology. Hoewel de tracknaam anders impliceert, werd hij toch erg goed ontvangen. Nu, meer dan drie jaar later, besloten ze om opnieuw de studio in te duiken.

“Really happy with the result of the collab with my mate Crypsis , you will hear it kicking at our hosting at Intents Festival!!”

Inderdaad, want dit jaar zullen Adaro en Crypsis samen de indoor mainstage van Intents Festival op 4 juni hosten. Naast een hoop battles zullen ze ook samen een speciale classics set draaien en sluiten ze samen de area, naar eigen zeggen, snoeihard af.

Crypsis album
Een tijdje geleden onthulde Crypsis op zijn Facebookpagina dat hij ergens dit jaar met een nieuw album zal komen. Na zijn eerdere albums ‘Statement of Intent’ in 2009 en ‘Cryptology’ in 2012 wordt de lat hoog gelegd. Het nieuws komt niet helemaal als een schok, aangezien het de laatste tijd nogal stil was rondom de beste man. Naast een ‘Remix EP’ kwam er weinig eigen materiaal uit, dus het nieuws van een album komt als geroepen.

Het nieuwe Crypsis album zal vanzelfsprekend uitkomen op het label Minus is More, waar Crypsis al sinds het begin bij aangesloten zit. In een recent interview met DJ Mag onthulde de Denekamper dat zijn nieuwe album in september uit zal komen. Dat is niet het enige dat werd onthuld, want Supremacy 2016 is uitgekozen voor de officiële release party!

“Het album komt in september uit en het zal gereleased worden tijdens Supremacy. We hebben hiervoor gekozen, omdat er tijdens dat feest zo’n dikke sfeer is. Art of Dance maakt hier altijd een spektakel van. Als je ziet hoe los het gaat dan is dat voor mij hét evenement om mijn album te releasen.”

Reageren