Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hardstyle podcasts zijn al behoorlijk wat jaren te vinden voor de luisteraar met een hartslag van 150 BPM. Dan hebben we het niet over een uurtje rammelen op muziek, maar luisteren naar artiesten en organisaties uit het genre die praten over een bepaald onderwerp. Om het wat makkelijker voor je te maken, hebben we de beste hardstyle podcasts voor je opgesomd in willekeurige volgorde.

LEES OOK: D-Block & S-te-Fan leveren hun MUSIC MADE ADDICTZ podcast

Een hardstyle podcast kennen we natuurlijk al een tijdje: de desbetreffende artiest laat ongeveer maandelijks de beste muziek van dat moment in 1 uur voorbij komen. Maar tegenwoordig is de podcast populairder dan ooit, waarbij je als het ware aan tafel kunt schuiven en degenen hoort praten over hardstyle via platformen zoals Spotify, Apple Music of YouTube. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (47%) wel eens naar een podcast luistert: ook op het gebied van hardstyle.

Hardstyle podcast op een rijtje: een nieuw medium om bij te praten over festivals en muziek

Zo bestaat de hardstyle podcast van D-Block & S-te-Fan al meer dan 2 jaar, waarbij ze in MUSIC MADE ADDICTZ praten met artiesten en organisaties uit het wereldje over evenementen, muziek en wilde backstage-verhalen. In aanloop naar DEDIQATED kwam Q-dance met een serie hardstyle podcasts over de afgelopen 20 jaar en organisatie Absolutely Fresh (bekend van Freshtival en HARDFEST) heeft recent een nieuwe podcast gelanceerd: De Gastenlijst.

Voor het gemak hebben we de bekendste podcasts hier even voor je op een rijtje gezet. Ontbreekt er nog eentje? Laat het dan gerust weten in de comments!

D-Block & S-te-Fan – MUSIC MADE ADDICTZ podcast

D-Block & S-te-Fan ontvangen maandelijks verschillende collega-DJ’s en andere professionals uit het wereldje. Zo zijn onder andere Headhunterz, The Prophet, B-Front en Sefa al bij het hardstyle duo aangeschoven in de studio. Check de podcast ook op Spotify.

De Gastenlijst

Welkom bij De Gastenlijst. Een tweewekelijks podcast waarin Absolute Fresh samen met de aanwezige gasten (zoals Radical Redemption) wat licht schijnen op de snelle en soms onbegrijpelijke wereld van de festivals. Fijn dat je erbij bent, vergeet je niet te abonneren. Geproduceerd door Absolutely Fresh. Luister de podcast hier op Spotify en hier op Apple Podcasts.

LEES OOK: B-Front: “Wanneer ik naar een hardstyle-feest ga, hoef ik niet in iedere set 20 minuten uptempo te horen”

DEDIQATED Podcast

Een terugblik van Q-dance over hun 20-jarig bestaan voor DEDIQATED. Over het begin van hardstyle, 20 jaar hardcore, het ontstaan van raw hardstyle en nog heel veel meer. Check ‘m hier op Spotify.

Dirty Workz – We talk Hardstyle

Eén van de grootste labels uit de scene heeft sinds kort een eigen podcast: We talk Hardstyle. Wekelijks blikt Dirty Workz terug op de nieuwe releases die zij hebben uitgebracht en praten ze met artiesten bij om het over muziek te hebben. Exclusief op Spotify.

Hardstyle Convention 2020

Tijdens het Amsterdam Dance Event 2020 vond de eerste editie van Hardstyle Convention plaats. Tijdens dit online event van Hardstyle.com kwamen verschillende professionals en artiesten uit de hardstyle scene samen om te praten over hun business, de ontwikkelingen die zij door maken en de impact die het coronavirus heeft op hun werkzaamheden en bedrijfsvoering. Met Scantrax, B-Front, Warface, Sefa, KELTEK, Jebroer en vele anderen. Hier te beluisteren op Spotify.

Van de Planken Podcast (met Psyko Punkz)

Welkom in de podcast waar Barend van Deelen en Wietse Amersfoort ‘van de planken’ gaan. Door de Corona-crisis kunnen zangers, DJ’s, theatermakers, comedians, etc. helaas tot 1 september de planken niet meer op. Barend van Deelen is bekend van 3FM en radio 538 en Wietse Amersfoort vliegt al 12 jaar als hardstyle DJ de wereld rond onder zijn alias ‘Psyko Punkz’. Boezemvrienden Barend en Wietse bespreken elke week hoe artiesten dealen met het wegvallen van werk ik deze barre tijden, hun kijk op de veranderende samenleving en de bijkomende onzekerheden. Soms samen soms met een gast.

Omslagfoto via website Spotify

Reageren