Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Tijdens de derde DEDIQATED podcast kwamen Adaro, Crypsis en B-Front langs in de Q-dance studio om te praten over The Birth of Raw. In deze aflevering ging het onder andere over de opkomst van raw hardstyle, het aankomende jubileumevenement en de scene van nu. Daarnaast sprak B-Front zich ook nog uit over het feit dat steeds meer DJ’s hun sets afsluiten met uptempo, wat volgens hem het evenement niet altijd ten goede komt.

“Ik vind persoonlijk, dat wanneer ik een feest binnenkom en ik koop een kaartje voor hardstyle: dan hoef ik niet in iedere set 20 minuten uptempo te horen”, zo vertelt B-Front. “Steeds meer DJ’s draaien puur voor zichzelf en dit komt het feest dan ook absoluut niet ten goede. Ik ben dan ook van mening dat evenementen een goede opbouw moeten hebben: beginnen met wat talentvolle jongens, gevolgd door wat euforische artiesten, om daarna te eindigen met harde raw DJ’s, dat heeft mijn voorkeur.”

Daarnaast geeft hij aan dat hij regelmatig heeft meegemaakt dat een DJ die voor hem draait zijn set afsluit met keiharde hardcore: “Dan denk ik bij mezelf: heb je wel gekeken dat ik na jullie moet?” Hij doelt hiermee op het feit dat de artiesten dit vroeger een stuk beter op elkaar afstemden en meer rekening met elkaar hielden.

“Als er één sound is dat de afgelopen tien jaar veel impact heeft gehad op hardstyle, is dat zeker raw”

Tijdens DEDIQATED zal The Birth of Raw geëerd worden door Adaro, Alpha 2, B-Front, Crypsis, Digital Punk en Ran-D. Het jubileumevenement van Q-dance vindt plaats op 8 februari in het GelreDome in Arnhem. Houd voor meer informatie over het event de socials van Q-dance in de gaten.

Omslagfoto van Instagram-account B-Front

Reacties

  • Smit 16 januari 2020 - 15:49

    sws, waarom uptempo op een HS feest, leuk voor laatste 10 minuten ofzo als afsluiter..

    Quote

Reageren