Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Afgelopen weekend heeft Defqon.1 at Home wederom een diepe indruk achtergelaten met een overvol online experience. Organisatie Q-dance werkte maar liefst 7 maanden volop aan de digitale vervanger van het grootste festival ter wereld, waarop er afgelopen weekend vanuit maar liefst 115 landen werd ingeschakeld.

LEES OOK: Festivals vanaf 30 juni weer toegestaan in Nederland

In totaal heeft Defqon.1 at Home 2021 meer dan 72 uur aan beeldmateriaal uitgezonden. Of beter gezegd: het programma was uitgebreider dan ooit. Met niet alleen de primeur van Power Hour The Movie, maar ook 100 artiesten uit alle hardere stijlen die een hoop nieuwe muziek lieten horen – en met een hoop bedoelen we dan ook écht een hele hoop.

De reacties van fans zijn dan ook lovend. Gunz for Hire zou met de nieuwe Seek & Destroy-act ‘hun beste set ooit’ hebben gedraaid, Sound Rush blonk uit met 4 compleet verschillende sets in 4 dagen en Dr. Peacock & Sefa beelden de schoonheid van frenchcore op magistrale wijze uit vanaf een boot midden op de Middellandse Zee. Q-dance legde het afgelopen weekend de lat opnieuw hoog – iets waar meerdere muziekstijlen nog van zouden kunnen leren. “Welke andere genres geven je een experience als deze?”, deelde ook Atmozfears gisteravond op zijn Instagram story.

Bovendien werd rond Defqon.1 at Home het nieuwe Q-dance Network platform gelanceerd, met exclusieve content voor fans wereldwijd. “Naast het feit dat we met Defqon.1 voor het tweede jaar op rij een succesvol online event hebben neergezet en massa’s fans van over de hele wereld hebben bereikt, hebben we een grote stap gemaakt met Q-dance Network en het DEDIQATED Membership. Na twintig jaar evenementen en festivals te hebben georganiseerd, toonden ontzettend veel fans hun vertrouwen in ons door zich aan te melden voor een DEDIQATED Membership. We zijn enthousiast over wat de toekomst in petto heeft en we kijken ernaar uit om het komende jaar een nieuwe relatie met onze fans op te bouwen met de geweldige content op ons eigen platform.

Defqon.1 at Home laat fans wereldwijd massaal nagenieten: “Next year, we will finally meet again on the holy grounds we call home during four days of madness”

Hopelijk is Defqon.1 at Home afgelopen weekend de laatste vervanger geweest van het grootste fysieke hardere stijlen festival ter wereld. Maar zoals we gewend zijn, blijft er genoeg om over na te praten en vooruit te blikken voor wanneer het écht weer mag. De poorten van the holy grounds in Biddinghuizen gaan op 23 juni 2022 t/m 26 juni 2022 gelukkig weer open, met voor het eerst een vierde festivaldag. Voor tickets en meer informatie ga je naar de officiële website van het evenement.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Defqon.1 Festival (@defqon1)


Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1 / MNO Photo

 

Reageren