Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het demissionair kabinet maakt vanavond bekend dat Nederland vanaf 30 juni weer een stukje verder open gaat. Dit is eerder dan verwacht, maar vanaf de genoemde datum zouden er weer grote evenementen mogen plaatsvinden: met én zonder toegangstesten.

LEES OOK: B-Front’s Coffee Club kondigt nieuwe show aan

Het gaat hier om stap 4 en 5 uit het openingsplan, die volgt op de versoepelingen van volgende week. Dit houdt in dat grote evenementen weer gehouden kunnen worden: zowel met als zonder toegangstesten. Ook discotheken en nachtclubs mogen eindelijk weer open – maar wel onder voorwaarden.

Door de snelle daling van de besmettingscijfers en de bezetting in de ziekenhuizen gaat het kabinet de Nederlandse samenleving sneller openen. Grote festivals zouden vanaf 30 juni dus weer plaats mogen vinden. “Festivals als Lowlands (wat op dezelfde locatie is als Defqon.1, red.), waar veel mensen rondlopen, zouden met toegangstesten door kunnen gaan”, meldt RTL Nieuws. Dit is dan zonder de 1,5 meter afstand en hier mogen maximaal 75% van het reguliere aantal bezoekers zijn.

Nederland vanaf 30 juni verder open: met toegangstesten geen 1,5 meter op festivals

Eerder lieten onder andere Dreamfields en Dominator weten dat hun edities al naar 2022 zijn verplaatst, omdat dit nog te vroeg zou zijn om de grote aantallen van over de hele wereld te verwelkomen. Vooralsnog staan onder andere Decibel outdoor wel nog gepland voor deze zomer, met drie dagen aan hardere stijlen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)


Omslagfoto via Facebook-pagina Decible Outdoor

Reageren