Rik Houwers
Door Rik Houwers

Op 10 december vindt in Chili de laatste editie van Defqon.1 Festival Chile plaats. Dit heeft Q-dance vannacht bekendgemaakt. Toch hoeven de inwoners van Chili niet te treuren, want in 2017 komt er een nieuw festival waarbij Q-dance en Street Machine weer gaan samenwerken.

De laatste editie van Defqon.1 Festival Chile zal qua show, aankleding en artiesten de voorgaande editie doen verbleken. Er zullen vier stages verschijnen op het festivalterrein, waarvan de mainstage meer dan 25 meter hoog gaat worden. De beste artiesten in verschillende stijlen zullen hun kunsten gaan vertonen in een decor van draken, vuurwerk en lasers. Het thema van 2016 is Dragonblood, een thema dat we allemaal kennen want deze heeft Q-dance afgelopen jaar bij de Nederlandse Defqon.1 ook gebruikt.

In 2017 komt er op dezelfde locatie (Munich Events Center, Malloco) een nieuw outdoor festival concept, opgezet door Q-dance en Street Machine. Hoe dit festival eruit zal komen te zien is nog onbekend, maar de hardstyle zal niet verdwijnen.

Defqon1. Chile vindt plaats op zaterdag 10 december 2016 op het Munich Events Center in Malloco.

Het anthem is hier te beluisteren:

Reageren