Hard News
Door Hard News

Veel artiesten houden ervan om te experimenteren in de studio. Dit helpt ze onder andere om de geest te verruimen, om nieuwe inspiratie op te doen en om het hoofd even leeg te maken. Veel van deze tracks zullen nooit uitgebracht worden en eindigen op de spreekwoordelijke boekenkast om stof te verzamelen. De reden hiervoor is vaak dat de muziek niet in lijn is met wat de artiest wil uitstralen en normaal gesproken uitbrengt, of omdat ze geen alias hebben om het onder uit te brengen.

Maar gelukkig eindigen sommige tracks op SoundCloud, worden gratis weggegeven of zijn er artiesten die wél een andere alias hebben om dit uit te brengen. We vonden dat het tijd was om deze tracks in een speciaal daglicht te zetten, en maakten daarom deze lijst.

1. Atmozfears

Tim Van de Stadt, aka Atmozfears heeft zijn volledige naam gebruikt als alias voor experimentele tracks, buiten de hardstyle om. Hij komt regelmatig met nieuw materiaal. En hij besloot om een Chill Mix te maken van zijn hit “Release”.

Atmozfears ft. Vegas – Release (Chill Mix)

TVDS – Antique

2. Noisecontrollers

Het is al jarenlang bekend dat Bas Oskam ervan houdt om te experimenteren in de studio. Naast hardstyle komen er ook vele andere stijlen uit zijn studio gerold. Zijn nieuwste track “Only You” komt binnenkort uit op het label Mainstage Music en ook maakte hij een ‘Down’ versie van zijn populaire track “Down Down”.

Noisecontrollers – Only You

Noisecontrollers – Down Down (Down Version)

3. Isaac & Crystal Lake

Beide artiesten staan erom bekend dat ze euforische festivaltracks uitbrengen, maar begin dit jaar werden we verrast met een video van Blasterjaxx op Ultra Music Festival waar ze een nieuwe track draaiden van deze heren. Uiteindelijk werd duidelijk dat “Stick ‘Em” zou worden uitgebracht op SKINK.

Isaac & Crystal Lake – Stick ‘em

4. Radical Redemption

Zijn tweede album “The Spell of Sin” begon ineens anders dan we gewend zijn van dit rauwe beest. “Under The Radar” is een Drum ’n Bass track die hem zeker niet misstaat.

Radical Redemption – Under The Radar

5. Deepack

Het is alweer even geleden, maar toen Frontliner met zijn anthem kwam voor In Qontrol in 2010 werd er een remix gemaakt door Dock 45. Het duurde niet lang voor het duidelijk werd dat deze alias toebehoord aan Marcel van der Zwan & Frank Pechler aka Deepack. Het is een lekkere plaat, en iets totaal anders dan we van deze heren gewend zijn.

Frontliner – Save.Exit.Planet (Dock 45 Remix)

6. Max Enforcer

Het is al lang geen geheim meer dat Max Enforcer een hardcore alias heeft die net zo, al dan niet nóg populairder is. Evil Activities heeft al ontelbaar veel tracks op z’n naam staan, dus we kozen twee recente tracks die huidige sound vertegenwoordigen. Maak je klaar om even flink te rossen!

Evil Activities – Live Ammunition

Evil Activities – Dead Man Walking

7. Phuture Noize

Deze heren behoeven geen introductie meer als het gaat om experimenteren. Als je luistert naar het (tweede) album Phuture Propaganda wordt meteen duidelijk wat we bedoelen. Maar naast hardstyle met andere invloeden hebben ze ook een Drum ’n Bass track gemaakt die op SoundCloud verscheen.

Phuture Noize – Perseverance

8. D-Block & S-te-Fan

Een tijd geleden kwamen de heren van D-Block & S-te-Fan met de aankondiging dat ze een nieuwe weg insloegen met hun muziek. Hoewel wij vrijwel altijd achter de eigen keuze van artiesten staan, waren we toch stiekem bang dat ze zouden stoppen met hardstyle. Gelukkig is dit niet zo, dus kunnen we nu dubbel genieten van DBSTF.

DBSTF – Do Your Thing

Sick Individuals & DBSTF – Waiting For You

9. Warface

Voordat Warface ontstond had Remco-Jan al een alias genaamd Triax. Onder deze naam maakte hij snoeiharde hardcore. Youri voegde zich bij hem en Warface werd al snel een grote naam in de scene. Van Triax kozen we ook twee recente tracks, die zijn huidige sound vertegenwoordigen.

Triax – Out of Line

Triax – Reclamation

10. High Voltage

Net als bij Max Enforcer is het bij High Voltage al lang geen geheim meer dat hij ook een hardcore alias heeft, genaamd Nosferatu. Deze top artiest staat op de grootste podia en is niet weg te denken uit de scene. Ook bij hem kozen we twee recente tracks.

Nosferatu – Not Giving A Shit

Tha Playah & Nosferatu – Riders of Retaliation

11. Rebourne

De jonge Fusion artiest experimenteert al langere tijd met zijn muziek, dus het was niet moeilijk om twee tracks te vinden die ‘anders’ zijn dan normaal. “Time Traveler” is een trance track en zijn “Piano Intro” is een rustgevende medley van zijn oudere tracks.

Timon – Time Traveler

Rebourne – Piano Intro

12. Headhunterz

Hoewel Headhunterz sowieso al de laatste tijd bezig is met het verschuiven van zijn sound, heeft hij al langere tijd een alias waar hij ander werk op zette. Laatst kwam zijn alias Shilo weer met een nieuwe upload, dus besloten we om hem ook toe te voegen aan deze lijst.

Headhunterz ft. Raphaella – To Be Me (Shilo Edit)

Shilo – Soundtrack of the Universe

13. Cyber

Het jonge Dirty Workz talent is hard aan het werk om de top te bereiken en het gaat hem aardig goed af. Onlangs ‘verveelde’ hij zich en besloot om een andere track te uploaden dan zijn fans van hem gewend zijn. Van ons mag hij dat wel vaker doen!

Seraja Hilbrecht – Livin’

14. Audiofreq

Ook bij Sam aka Audiofreq kun je het woord experimenteren overal terugzien als je zijn DNA onder de loep zou nemen. Zijn album ‘Audioception’ is daar een goed voorbeeld van. Ook met zijn alias BRK3 maakte hij lekkere tracks die net wat anders zijn.

Audiofreq & Geck-e – Mutate

Audiofreq & BRK3 – 1NCOM1NG

15. Activator

Met de komst van subground was ACTI een naam die overal tevoorschijn kwam. Zijn tracks spreken boekdelen en zijn het best te omschrijven als “Lekker rammen”. Je moet er natuurlijk wel van houden!

ACTI – Peacock

ACTI – Waykee

16. Adaro

Wat veel mensen niet weten is dat Adaro vroeger bij een groep zat genaamd Driftwood. Dat zegt bij veel jongeren die opgegroeid zijn na 2000 nog steeds niet altijd evenveel, maar als je de track hieronder beluistert zul je waarschijnlijk wel weten waar we het over hebben. En hij komt er zelf ook nog eens in voor!

Driftwood – Freeloader

Reacties

  • Lucas 18 augustus 2015 - 16:25

    wat dacht je van ‘Lost Control’ van Phuture Noize? :)

    Quote
  • Robin 24 augustus 2015 - 22:39

    wat dacht je van ruthless aka jeckyll & hyde?

    Quote

Reageren