Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Nu het grootste festival van het jaar voor de deur staat, is het een goed moment om te kijken waarom bezoekers van over de hele wereld naar ons kikkerland afreizen voor Defqon.1. We begrijpen dat het lastig is om het overzicht op het paradepaardje van Q-dance niet te verliezen. Om die reden nemen we je mee naar de gekste, opmerkelijkste of exclusiefste sets van elke stage tijdens Defqon. Hopelijk wordt het dan makkelijker om te bepalen bij welke Defqon.1 set jij aanwezig gaat zijn.

Dee-Block S-te-Pack (RED, zondag)
Deze formatie is een combinatie van, je raadt het nooit, D-Block & S-te-Fan en Deepack. Hoewel ze al sinds 2009 meegaan, wordt hun Defqon.1 2018 set pas hun 10e optreden als Dee-Block & S-te-Pack. De groep is ooit ter ere van de D-Block & S-te-Fan hosting tijdens Thrillogy in het leven geroepen. Hoewel Thrillogy niet meer bestaat, zijn de heren van Dee-Block & S-te-Pack nog steeds even levendig als altijd. De duo’s kunnen het sowieso goed met elkaar vinden, uit hun arsenaal kwam eerder ook ‘Rocking With The Best’ en ‘Rock Diz’.

Bass Chaserz & Ruthless (WHITE, zondag)
De WHITE is sinds een paar jaar het koninkrijk van de freestyle. Dit betekent dus een groot feest met een lekkere partysfeer. Om die sfeer te creëren, moet je ook DJ’s hebben die weten hoe ze een party moeten bouwen. Bass Chaserz zijn daar uitermate geschikt voor, want deze heren bouwen altijd en overal een feestje. Daarnaast is Ruthless op elk freestyle-podium kind aan huis. Deze legend heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het mixen van de dikste plaatjes en samen met Bass Chaserz gaan zij de WHITE dus volledig afbreken.

Delete VIP (BLUE, zondag)
De Australische Delete gaat sinds jaar en dag mee in de hardstyle scene. Voordat hij bij End Of Line Records terecht kwam, heeft hij lange tijd bij Theracords en Spoontech platen uitgebracht. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het hardere hardstyle segment. Niet alleen werkt hij aan zijn debutalbum, hij breekt mening stage af met zijn live-act Delete VIP. Zondag heeft hij de eer om dat trucje uit te voeren in de BLUE. Bereid je dus voor op keiharde kicks, want Delete VIP wordt snoeien.

Scarphase live (BLACK, zaterdag)
Hardcore zwaargewichten Partyraiser en F. Nøize vormen samen de live-act Scaphase en zaterdag zullen ze laten zien wat ze kunnen in de BLACK. Gehuld in hun witte trainingspakken en schedelmaskers zorgen deze twee heren voor een flinke portie uptempo geweld. Gewapend met een hoog BPM, snoeiende kicks en een sloopvergunning gaat Scarphase zaterdag tekeer in dé hardcore area op Defqon.

Hard Driver (UV, zaterdag)
Normaal gesproken staat de Dirty Workz artiest Hard Driver niet op een euforisch podium. Echter zal hij op de zaterdag van Defqon de UV betreden. Hoewel hij overduidelijk de ‘hardste’ artiest op de UV is, is het erg interessant hoe Hard Driver zijn kijk geeft op een euforische set. Dit is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt, in 2012 stond deze DJ namelijk ook al op de Ultraviolet stage. Toen droeg Freek zijn motorhelm nog op het podium: de tijden zijn duidelijk veranderd.

Drokz (GOLD, zaterdag)
’s Werelds enige echte hardcore opa is totaal geen onbekende in de hardcorescene. Met zijn liefde voor Heineken en sneakers heeft Drokz menig harten veroverd, maar op de zaterdag zal hij niets anders doen dan de GOLD veroveren. Opa zal op die stage het publiek laten kennismaken met zijn versie van early rave.

2-Sidez (MAGENTA, zondag)
Wanneer B-Front en Pulse samen achter de draaitafels stappen, veranderen zij op magische wijze in 2-Sidez. De heren hebben geen introductie nodig: je zult slechts weinig hardstyleliefhebbers tegenkomen die hun track ‘Nomansland‘ niet kunnen meeblèren. De MAGENTA wordt 2-Sidez’ tijdmachine en ze zullen het publiek meenemen op een reis naar de tijd van weleer.

Wavolizer & Geck-O (SILVER, zaterdag)
Beide heren hebben een flinke tijd doorgebracht bij Theracords, maar zijn beiden doorgegroeid buiten de grenzen van hardstyle. Geck-O was altijd al experimenteel en host tegenwoordig zijn eigen concept The Funky Cat. Niet alleen heeft hij een maandelijkse show op Q-dance Radio, maar The Funky Cat heeft ook zijn eigen gelijknamige feest waar elk muziek genre zo’n beetje voorbij komt: van house tot subground en nog vele tandjes harder. Wavolizer kan daar over meepraten: van hardstyle tot industrial, hij kan het allemaal. Ook heeft hij meerdere malen op The Funky Cat gedraaid. De twee kennen elkaar dus al. De heren zijn muzikaal tot alles in staat, dus laten we hopen dat de SILVER weet waar het podium aan begonnen is.

Primeshock (PURPLE, zaterdag)
De heren van Primeshock hebben niet alleen hun eigen podcast – Powermode – maar dit jaar zijn zij ook verantwoordelijk voor de Colors Of Defqon.1 mix van de PURPLE stage. Daar zullen zij dit jaar dan ook alles geven tijdens hun set! Het zou dus zo maar kunnen dat we deze jongens nog veel vaker gaan zien, want aan hun carrière tot nu toe kan het in elk geval niet liggen.

The Apexx Machine (Indigo, zondag)
De live-act van de Schotse Ross MacGill, beter bekend als Apexx. Vorig jaar stond hij als Apexx op dezelfde stage, dit jaar doet hij dit live. Hoewel hij eerst onderdeel was van Shellshock, is MacGill zijn eigen weg gegaan als Apexx. Zijn track ‘AK-47‘ zal velen van jullie bekend in de oren klinken en klapt er flink op. Dat is ook precies wat Apexx dit jaar gaat doen op de INDIGO: knallen!

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1

Reageren