Hard News
Door Hard News

Neroz en de Zweedse producer Insidiouz hebben zichzelf in de afgelopen maanden opgesloten in de studio voor hun nieuwe live-act Distortion. Begin dit jaar maakte Neroz een nieuwe stap in zijn carrière en kwam met de releases ‘Machinegun‘ en ‘Ready For Raw‘. Daarnaast kwam hij binnen het Heart for Hard sublabel ‘Indus3’ in contact met Insidiouz, bekend van zijn tracks ‘Chainsaw’, ‘Warchief’ en zijn recente samenwerking met Regain: ‘No Survivors’.

Distortion

De heren hadden veel contact en er was sprake van een goede klik. Daarom besloten ze de krachten te bundelen met een nieuw project: Distortion. Met dit project komen Neroz en Insidiouz dit jaar nog met een drieluik aan tracks met daarbij ook een nieuwe live-act. De absolute focus ligt op nieuwe muziek waarbij de eerste track van deze nieuwe formatie al enkele keren te horen is geweest in de voorbije weken.

distortion insidiouz neroz hardstyle raw rawhardstyle rawstyle heart 4 hard h4h

Xplode

Insidiouz debuteerde de title track ‘Distortion’ eerder al op Loudness en sindsdien hebben de heren het arsenaal flink aangevuld met nieuwe tracks en live edits waarin krachtige melodielijnen, hevige kicks en het experimenteren met nieuwe sounds centraal staan. Vandaag onthulden ze dat op 20 mei tijdens Xplode Outdoor in Leeuwarden het debuut van Distortion plaats zal vinden. Met een speciale live-act wordt het project voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Klik op productievlak

In gesprek met Hard News vertelden Neroz en Insidiouz al meer over de samenwerking. “We merkten al snel dat er een klik was op productievlak en een enkele weken terug hebben we nog samen gedraaid op een tour in Barcelona. We hebben ook allebei de mind-set om iets nieuws te willen maken.” De vraag of we meer materiaal kunnen verwachten van de heren samen werd al snel beantwoord. “In de komende tijd zal er een 3-tracker release van ons verschijnen. Tijdens de live-act op Xplode Outdoor kun je ook edits verwachten van onze solotracks uit het verleden in het ‘Distortion’ stijltje en geloof ons, die zullen er niet om liegen. We kunnen niet wachten tot 20 mei.” Meer informatie over Distortion kun je vinden op Facebook op de artiestenpagina’s van Insidiouz en Neroz. Houd daarnaast de pagina van Heart for Hard in de gaten voor meer info over de aanstaande releases.

Reageren