Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Met het openen van de stembussen zijn alle nominaties voor de Hardstyle Awards eindelijk onthuld. Er is inmiddels al massaal gestemd, maar we blijven het belangrijk vinden om alles nog eens goed en transparant met je door nemen. Te beginnen met de grootste artiesten van dit moment: de Best Artist-categorie.

LEES OOK: Hardstyle Awards: de stembussen zijn nu geopend!

Hoewel iedere categorie een grote prijs is, is de Best Artist van Hardstyle Awards misschien wel dé grootste bekroning van het jaar. Op basis van data – dit betekent dat we alle downloads op Hardstyle.com, streams op platformen zoals Spotify en andere statistieken hebben geraadpleegd – zijn er 10 nominaties vastgesteld.

De genomineerden voor Best Artist 2022

Brennan Heart
Da Tweekaz
D-Block & S-te-Fan
Hard Driver
Headhunterz
Rebelion
Rooler
Sickmode
Sub Zero Project
Warface

“De lat ligt in deze categorie ontzettend hoog”

Zoals gezegd is het geen eenvoudige opgave om in dit rijtje van nominaties te komen. Zo hebben onder andere Brennan Heart, Da Tweekaz, D-Block & S-te-Fan, Headhunterz en Warface een enorme legacy opgebouwd en laten zij ook dit jaar nog steeds zien dat zij aan de top te staan met enorme releases.

Ook Hard Driver, Rebelion en Sub Zero Project hebben een ijzersterk jaar achter de rug: opvallend is dat zij allemaal dit jaar een album hebben uitgebracht (in het geval van Hard Driver zelfs twee als onderdeel van The Elite). En Rooler en Sickmode zijn misschien wel de meest gehypte DJs van het moment: zij kregen in 2022 veel handjes op elkaar. Iedereen keek dit jaar met grote ogen naar The Gang. “Move it, bitch!”

Uit deze data bleek dat mogelijke grote kanshebbers als Sound Rush en D-Sturb jammer genoeg net buiten dit rijtje vielen – hoewel beide acts grote momenten hebben gehad met onder andere ‘Transform’ in de eindshow en een Decibel-anthem. Hetzelfde geldt voor Vertile, misschien wel de snelstgroeiende Hardstyle-artiest van dit moment, waardoor hij zijn ’talenten status’ al snel is ontgroeid – maar net niet bij het rijtje Best Artist hoorde. Wij sluiten echter niet uit dat zij stuk voor stuk hier volgend jaar wel voor in aanmerking komen: zeker als onder andere de data het uitwijst.

Stem op jouw favorieten voor de Hardstyle Awards 2022

Kijk op de website hardstyle-awards.com/vote voor de genomineerden per categorie en breng je stem uit. Stemmen voor de Hardstyle Awards 2022 kan tot dinsdag 6 december. Op wie heb jij gestemd voor Best Artist?

Reageren