Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Survive,’ de nieuwste track van Element, is vanaf vandaag te streamen. Deze emotioneel geladen track heeft een diepere betekenis dan we tot nu toe gewend zijn van de raw hardstyle DJ. “Nu ik mezelf heb opgewerkt tot een plek waar ik zowel letterlijk als figuurlijk een podium krijg, vind ik het belangrijk om af en toe een serieuzere kant en een persoonlijk onderwerp aan te kaarten.”

LEES OOK: Element in coma: “Ik ben opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus”

Element heeft het niet altijd makkelijk gehad. Zo kampte hij in zijn jeugd met serieuze depressies, en heeft hij tijdens de Covid-periode 10 dagen in coma gelegen. “Het was kantje boord,” vertelt hij in een interview. Hij praat openlijk met Hardstyle.com over deze zware tijden.

De track ‘Survive’ is voor hem dan ook een geheugensteuntje dat hij er nog is. Met de track wil hij de luisteraar, maar ook zichzelf, meegeven dat het af en toe goed kan zijn om je slechte en verdrietige momenten te erkennen. “Doorgaan en volhouden is één, maar beseffen dat er momenten waren waarop het slecht ging en het nu beter met je gaat, is een tweede.”

“Ik raakte met ‘Survive’ een gevoelige snaar bij mezelf”

Als we kijken naar eerdere releases van Element dit jaar, ‘Bad Boyz’, ‘Dance’ en ‘Execute’ ft. Adjuzt, dan zien we dat dit vooral tracks zijn die ervoor zorgen dat de mensen op de dansvloer helemaal losgaan. Waarbij de vorige tracks dus meer in de categorie ‘verstand op 0 en gaan met die banaan’ vielen, is ‘Survive’ meer een track van bezinning en besef.

Toch is Element niet bang dat de luisteraars zijn unieke sound niet terug zullen horen in het nummer. “Het is niet de eerste keer dat ik een track maak met euforische of emotionele melodieën, dus het is de gemiddelde Element-luisteraar wat dat betreft ook niet vreemd. De truc is om te zorgen dat je je horizon en type tracks breed houdt, terwijl je eigen sound terug te horen is in een nieuwe productie.”

‘Survive’ van Element is nu te streamen via al jouw favoriete muziek platforms en te downloaden via Hardstyle.com. Op de hoogte blijven van de nieuwe projecten waar Element mee bezig is? Volg hem dan op Instagram en Facebook.

Reageren