Thomas Sterks
Door Thomas Sterks

Onlangs kwamen Frequencerz met hun allereerste album Medium Rare. Het album werd op z’n zachts gezegd erg goed ontvangen en binnen no-time was de eerste oplage dan ook helemaal uitverkocht. Door de vele samenwerkingen en hun toch al diverse sound werd het een album dat ieder spectrum uit de hardstyle goed belicht.

Het duo is niet te stoppen en schuwt de uitdaging om zich aan te passen aan de nieuwe trends binnen hardstyle, zonder daarbij hun eigen stijl te verloochenen, absoluut niet. Ze blijven trouw aan de gouden combinatie van epische melodieën, energieke vocalen en keiharde kicks. Hardstyle duo’s lijken tegenwoordig een uitstervend ras, maar de ‘Freqz’ zijn 2016 sterker begonnen dan ooit tevoren.

“De menukaart is uiteraard met een knipoog bedacht. Maar het album begint zeker met een euforische amuse en bouwt zich vanuit daar door tot een Medium Rare steak als hoofdgerecht, met een stevig toetje om af te sluiten.”

Medium Rare tijdens Fantasy Island
Op zaterdag 14 mei vind er een nieuwe editie plaats van Fantasy Island. Op dit festival zullen de heren van Frequencerz een speciale Medium Rare area in de Superbash Raw tent hosten. Naast een hoop gekkigheid dat zo’n hosting met zich meebrengt, hebben ze veel bekende namen uitgenodigd waarmee ze de volle area versteld zullen doen staan.

.
Naast een speciale album showcase zullen ook B-Freqz aanwezig zijn. Met tracks als ‘Destroy You’, ‘Overdose’ en ‘Divine’, en samen met de vocalen van MC Nolz, zullen deze vier bazen het publiek omver blazen. Maar dat is slechts het begin, want ook Digital Punk, Hard Driver, Jack of Sound, Ran-D, Tartaros, NSCLT en Sub Zero Project zullen er staan. Zij weten elk op hun eigen wijze een heerlijke set neer te zetten. Wil je alvast een voorproefje? Luister dan maar eens naar tracks als ‘Protest of Indignation’‘Never Stop Me’‘Die Ganze Welt’‘Firestarter’‘Bustin’ Jieber’‘Freight Train’ en ‘Funky Shit’.

Geen zorgen, het wordt nog beter, want Warface zal er staan met zijn speciale live-act. Met twee albums en vele releases is deze man hard op weg om de top van de Raw scene te veroveren. Daarnaast zullen Fusion helden Titan en Requiem samen het podium betreden en tracks als ‘Getting Off’ en ‘Collateral Damage’ laten horen. Deze twee zijn een indrukwekkend duo om te zien, verwacht dus niets minder dan lomp geweld.

Als je dacht dat dit het al was heb je het gruwelijk mis, want Frequencerz hebben zowel Crypsis als E-Force gevraagd om samen een uur te gaan knallen. Een uur gevuld met het beste van Roughstate, Minus is More én A2 Records dus. Verwacht tracks als ‘Illusion’ en ‘Raw To The Point’, waarbij die laatste de toon zet voor het gehele uur.

Is je interesse gewekt? Tickets voor Fantasy Island 2016 zijn nog steeds verkrijgbaar. Kijk op de officiële website voor meer informatie: fantasyislandfestival.nl

Reageren