Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Speciaal voor het 20-jarig bestaan van Intents Festival blikte Frequencerz terug op de afgelopen twee decennia. Voor duizenden toegestroomde bezoekers draaiden zij een unieke set op de main. “A time machine from 2009 until now!”

LEES OOK: Intents Festival trapt jubileumweekend af met indrukwekkende ceremonie

De mannen van Frequencerz staan dit weekend al voor de 19e keer op Intents Festival. Het duo is daarom de uitlezen act om de bezoekers van de mainstage mee te nemen in een reis door 20 jaar Intents. En met succes, want de stemming zit er al uitstekend in aan het begin van de zonovergoten vrijdag.

De classics op de mainstage slaan goed aan bij de bezoekers, die meezingen wanneer Frequencerz begint met ‘We Can Escape’-anthem. Niels en Pepijn schakelden vooraf de hulp in van fans die online hun favoriete Intents-tracks uit de afgelopen 20 jaar in mochten sturen. De handjes gaan massaal de lucht in tijdens vergeten parels als ‘Satana’, ‘Dragonborn’ en ‘Men Of Steel’. 

“Iedereen kent deze klassiekers!”

“Het is heerlijk om tussen al deze mensen terug te blikken naar alle afgelopen edities”, vertelt een bezoeker op de dansvloer die zijn aantal Intents-edities niet meer op een hand kan tellen. “Iedereen kent deze klassiekers, dus zo’n set als deze is een hele aangename verrassing!”

Daarover gesproken: Villain kondigt halverwege de set aan dat Niels gisteren opnieuw vader geworden is. Terwijl de drop van ‘It’s All In The Game’ door de speakers knalt neemt de Roughstate-DJ de microfoon over en knalt ondertussen de CO2 uit de gigantische kroon van het podium: “Let’s party together!”

Frequencerz nemen uitzinnige bezoekers mee op een reis van 20 jaar Intents

De laatste minuten van de set worden gebruikt voor gloednieuwe tracks: waaronder Frequencerz, Max Alexander & MC Synergy – ‘Brothers In Crime’. Op zondag duikt Frequencerz opnieuw in de archieven van hardstyle: dan staan ze op de Relive-stage. Volgend jaar erbij zijn? Pre-registreer je dan voor Intents Festival 2024 – Into The Wild.

Omslagfoto via Facebook-pagina Intents Festival

Reageren