Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

In zijn eerste jaar als performing hardstyle artiest, deed Hans Glock al shows op Defqon.1, Tomorrowland en Decibel outdoor. We horen zijn tracks dan ook steeds vaker voorbij komen, zoals het nummer ‘Ketamine Klappers’ dat afgelopen zomer op ieder festival wel voorbij kwam. Genoeg redenen om de nieuwste aanwinst van Rebl Records het zomerse bloesje van het lijf te vragen over zijn debuutalbum, Dier van de Nacht.

Vanaf zijn eerste hardstyle feest, Headhunterz in de Ziggo Dome tijdens Amsterdam Dance Event 2012, is hij groot fan van de hardere stijlen. “Vanaf de eerste dreun die ik hoorde was, ik verkocht. De combinatie van de sound, visuals, publiek en de sfeer zorgde ervoor dat ik vanaf dat moment niks anders meer wilde bezoeken of luisteren dan hardstyle.” In deze tijd begon hij zelf ook met het draaien van freestyle en het maken van zijn eigen mixtapes.

Flash forward naar de zomer van 2023. ‘Ketamine Klappers‘ werd gedraaid op de RED op Defqon.1, ‘Trommels‘ wordt gebruikt in vele freestyle eindshows en als je ‘Hans Glock’ intikt op Spotify, zie je zijn debuutalbum Dier van de Nacht opduiken. Op dat album staan een aantal collabs – en niet met de minste namen. Onder andere Outsiders, The Darkraver en Korsakoff pronken op de tracklist. Volgens Hans heeft hij deze samenwerkingen mede te danken aan Dr. Rude. “Met zijn epische remix van ‘Ongedierte’ heeft hij mij een kickstart gegeven in de hardere stijlen. Ik mocht in mijn eerste jaar als Hans al draaien op Defqon.1 en belandde op het podium tijdens POWER HOUR. Ik ontmoette hierdoor in korte tijd veel DJ’s en producers. In no time heb ik samenwerkingen opgezet en demo’s gemaakt.” 

Hans Glock: “Dier van de Nacht is een muzikale verzameling van alle stijlen die mij door de jaren heen inspireerde”

Als je naar Dier van de Nacht luistert, dan kom je er al snel achter dat het album een mix van rap, hardstyle, freestyle en zelfs een vleugje reggaeton bevat. Dat komt omdat hij zijn inspiratie heeft gehaald uit alle feesten waar hij zelf als bezoeker is geweest, vertelt hij in een interview. “Feesten als Q-Base, Qult, Defqon.1, Decibel outdoor en Pussy Lounge waren voor mij de hoogtepunten van het jaar. Dit hoor je terug in de verschillende tracks.” En dat vleugje reggaeton? “Dat heeft te maken met mijn Caribische roots.”

Hans Glock Dier van de Nacht

Voorlopig is het debuutalbum van de trotse Hagenees slechts het begin in de wereld van de hardere stijlen. De komende maanden focust hij zich op het uitbrengen van tracks waarin hardstyle, raw en een vleugje hardcore centraal staan. “Ik heb al een paar hele vette dingen klaarliggen die vanaf december uit gaan komen. Ook heb ik een engelstalige track met een hele toffe naam klaarliggen,” onthult hij.

Dier van de Nacht is nu te downloaden en te luisteren op Spotify. Wil je op de hoogte blijven van de verrassende tracks van Hans Glock? Volg de nieuwste aanwinst van Rebl Records dan op Instagram of Facebook.

Beeldmateriaal via Hans Glock

Reageren