Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

2020 wordt een groot jaar voor Hard Driver, waarin hij All Or Nothing lanceert: met dit gloednieuwe concept zal hij iedere maand minimaal één track releasen wat van start zal gaan met de 4-track All Or Nothing EP. Verder introduceert de DJ/producer een upgraded live experience van zijn live-act en zal hij zijn fans voorzien van unieke behind the scene-beelden in een vierdelige YouTube-series. Wij spraken Freek over wat we precies van het nieuwe concept mogen verwachten. 

Vorig jaar kwam Hard Driver met het idee om de lat voor hemzelf nóg hoger te leggen in 2020. “Ik geef altijd honderd procent om als producer zijnde mijn fans van nieuwe, kwalitatieve muziek te blijven voorzien. Verder houd ik ervan om mijzelf uit te dagen. Zodoende kwam ik op het idee om in 2020 elke maand nieuwe muziek te releasen – going all in!” En deze ‘All Or Nothing-mindset’ hanteert Hard Driver niet alleen in de studio. “Ik merkte dat ik zowel fysiek als mentaal niet helemaal op scherp stond, dus heb ik privé ook wat dingen aangepakt. Ik ben de gym weer ingedoken en ik heb een hoop bijgeleerd over voeding en algemeen gezonder leven. Hierdoor voel ik mij energieker dan voorheen en daardoor ben ik nóg productiever geworden in de studio.”

“Het is misschien iets steviger dan mensen van mij gewend zijn”

Met All Or Nothing zal Hard Driver iedere maand minimaal 1 nieuwe track releasen: “De tracks die ik heb klaarliggen klinken verfrissend, maar behouden zeker de signature Hard Driver sound. Het is misschien iets steviger dan mensen normaal gesproken van mij gewend zijn, maar het blijft party!” De eerste vier tracks zullen resulteren in de All Or Nothing EP, dat volgens Hard Driver qua hardheid zal oplopen. “All Or Nothing ft. Szen is de theme track van de EP en ook de meest euforische track. De tweede track wordt iets steviger, de derde track wordt een echte beuker en de laatste EP track wordt iets experimenteler. All Or Nothing ft. Szen is deze week gereleased en ik ben super blij met alle reacties tot nu toe! Wat voor muziek precies na de EP zal volgen laat ik nog even geheim…”

Naast de vier EP tracks maakte Freek ook bekend dat er een aantal speciale releases op de planning staat, waarover hij alvast een klein tipje van de sluier oplicht. “Eén van deze ‘speciale releases’ is inmiddels gereleased: het Reverze anthem met The Elite (Coone, Da Tweekaz & Hard Driver). Verder ga ik dit jaar nóg een track uitbrengen dat gelinkt staat aan een specifiek evenement. Hierover binnenkort meer! Tot slot staan er meerdere toffe collabs op de planning en ik ga nog een aantal gewilde bootlegs uitbrengen…”

“Show-wise gaan we hier ontzettend vet op inspelen!”

Als kers op de taart zal Hard Driver zijn huidige live-act van een flinke upgrade voorzien. Deze gloednieuwe live experience wordt gepremiered op QAPITAL. “All Or Nothing LIVE zal compleet anders worden dan een ‘normale’ Hard Driver set. De live-set wordt namelijk in vier delen verdeeld: ieder deel representeert één release van mijn 4-track EP. Op deze manier bouw ik mijn set geleidelijk op naar hardere tracks en een ietwat hoger BPM.’’

Hard Driver All or Nothing interview

“De live-set zal verder veel tracks bevatten en ik ga het zo in elkaar mixen dat er weinig breaks en ‘pauzes’ aanwezig zijn. Ik ga het publiek dus echt uitdagen – het wordt 30 minuten lang beuken met alleen maar nieuwe tracks en edits! Deze exclusieve edits ga ik enkel en alleen gebruiken tijdens mijn live shows.” En dit is nog niet alles, want ook het concept wordt doorgetrokken in een show spektakel. “De vier kleuren van het All Or Nothing artwork representeren ieder één track van de EP, en dus ook één deel van de live-act. Show-wise gaan we hier ontzettend vet op inspelen!”

“Het wordt een druk jaar, maar ik heb er ontzettend veel zin in”

All Or Nothing LIVE wordt een unieke ervaring, en wil je volgens Hard Driver dan ook absoluut niet missen. “Ik ga veel tijd en moeite stoppen om het muzikaal heel speciaal te maken en de show gaat hier perfect op aansluiten. Ik wil dat als mijn set ten einde is, dat mensen denken: ‘’wat is hier zojuist gebeurd?!’’ QAPITAL is pas in april, maar ik ben nu al begonnen met bepaalde delen van de live-set in elkaar zetten, haha. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

Hard Driver All or Nothing interview

Alsof bovenstaand nog niet genoeg is, staat er óók nog eens een vierdelige All Or Nothing YouTube-series op het programma. “Het leek mij een leuk idee om fans een kijkje achter de schermen te geven. Fans kunnen unieke behind the scenes verwachten over hoe het concept tot stand is gekomen en hoe ik te werk ga in de studio. Ik neem de kijkers mee naar bijvoorbeeld de foto- en trailershoot, maar ook laat ik ‘doodgewone’ beelden uit mijn dagelijks leven zien.”

Verder worden de kijkers meegenomen naar meerdere shows in het binnen- en buitenland, waaronder de show op QAPITAL die een geheel eigen episode krijgt. “Ik denk dat dit een leuke manier is om te laten zien wie Hard Driver nou precies is en hoe er aan ‘de achterkant’ van de Hardstyle-scene wordt gewerkt.” Al met al staat er dus méér dan genoeg op de planning voor de DJ/producer: “Het wordt een druk jaar, maar ik heb er ontzettend veel zin in!”

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent Hard Driver en All or Nothing kun je zijn socials in de gaten houden. De première van de live-act zal plaatsvinden op 4 april tijdens QAPITAL – The Alpha State, waarvoor je hier je tickets kunt scoren. 

Reageren