Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hard Driver is uitstekend in vorm en komt aanstaande vrijdag met HDNA – The Album. Dit wordt alweer het vierde solo-album van de veelzijdige producer en deze is zelfs nóg beter dan het vorige Chemistry-album: “Beide albums vertellen eigenlijk één lopend verhaal van de afgelopen twee jaar.’’

LEES OOK: The Elite over hun nieuwe album: “5 maanden keihard werken hebben tot dit moment geleid”

Het lijkt alsof Hard Driver meer dan 24 uur in een dag heeft zitten, want de Dirty Workz DJ is op structurele basis ontzettend productief. Aanstaande vrijdag komt dus HDNA uit, eerder dit jaar bracht hij al een album uit met The Elite en nog geen jaar geleden was daar Chemistry.

De CD’s waren nog maar net vers van de pers en toen kon het plannen dus alweer beginnen. “HDNA is de follow up van mijn vorige album Chemistry”, begint Hard Driver te vertellen. “Met het album Chemistry was het doel om de connectie tussen mijn fans en ik sterk te houden in feestloze tijden door middel van muziek. HDNA staat voor het feit dat het eindelijk weer mogelijk is om samen te genieten van de muziek op een manier zoals het hoort – oftewel gehoor geven aan datgene wat diep in ons H(ardstyle)DNA gegraveerd zit. Beide albums vertellen eigenlijk één lopend verhaal van de afgelopen twee jaar.’’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HARD DRIVER (@harddrivermusic)

Another one, HDNA – The Album: nieuwe solo’s en collabs

De formules van de albums hebben raakvlakken, maar onderscheiden zich ook van elkaar, zegt Hard Driver. “Beide albums representeren de core Hard Driver sound. Hard, maar tegelijkertijd ook party. Al denk ik dat HDNA misschien nét iets meer voor de dansvloer is gemaakt dan Chemistry. Wellicht komt dit omdat ik met de productie van HDNA begon toen de vooruitzichten iets beter waren dan tijdens Chemistry haha.” Een bekend fenomeen onder producers: want inspiratie opdoen voor nieuwe muziek zónder reacties vanaf een uitzinnige dansvloer, is net als naar de Efteling gaan zonder de achtbanen in te mogen.

“Ik denk wel dat als je beide albums achter elkaar luistert, dat het perfect bij elkaar past qua sound en vibe. Dit is de sound waar ik voor sta!” Die sound vertaalt zich naar HDNA: het vierde Hard Driver album. “Het zijn in totaal 10 knallers geworden – 5 solo’s en 5 collabs. Voor dit album heb ik samengewerkt met Rebelion, Sound Rush, Sickmode, Villain en Atmozfears. Ik ben echt super blij dat deze namen op mijn album staan, het is namelijk een vet gevarieerd lijstje qua sound en style.”

Van tracks met Wildstylez tot Phuture Noize; als je alle collabs van Hard Driver in een playlist zou zetten, dan heb je met meer dan 50(!) nummers nog uren aan muziek voor de boeg. Ook HDNA heeft wederom een gevarieerd lijstje aan samenwerkingen: “Eind 2021 heb ik vrijwel alle collabs benaderd. Ze waren allemaal direct zeer enthousiast en dus begonnen we ook direct met sparren over ideeën. Alleen de collab met Villain kwam vrij laat tot stand, namelijk 2 weken voor de deadline. Er moest op dat moment nog één track op mijn album komen, dus ik dacht: waarom noem ik de track niet gewoon ‘One More Track’? Ik had meteen het gevoel dat dit een perfecte plaat was om samen met Villain te doen, dus heb ik hem een bericht gestuurd. Hij had direct allerlei ideeën over de plaat, dus die samenwerking is ook heel soepel verlopen.”

hard driver interview hdna the album dirty workz sickmode villain atmozfears sound rush rebelion collab tracklist

Over soepel verlopen gesproken: Hard Driver draait overuren in de studio en doet (naast muziek produceren) ook veel aan showaudio en mastering. Een hele hoop, maar het doel is al vanaf het begin duidelijk. “In 2020 kwam ik samen met mijn team met het plan om in twee jaar tijd twee solo albums te releasen. Ik wist dus voor welke uitdaging ik stond, maar ik had er juist heel veel zin in. Als ik een duidelijk plan voor ogen heb, dan ga ik er vol voor. Met name dat stuk plezier in het produceren zorgt ervoor dat ik erg productief ben en dat ik elke dag in de studio zit. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik na de release van dit album wel een tijdje vrij neem, haha!”

Hard Driver: “Ik heb na Defqon nog iets speciaals voor iedereen…”

Het plan is bijna voltooid nu het HDNA-album op het punt staat om uitgebracht te worden. Waar is Hard Driver het meest trots op? “Misschien een cliché antwoord, maar ik ben trots op het geheel. Het HDNA-album laat perfect zien waar Hard Driver voor staat vind ik. Daarnaast is het voor mijn gevoel ook mijn beste album tot nu toe. Ik ben hartstikke trots op het resultaat!”

De wereld is weer volop open en de boekingen stromen binnen: het is een heel ander gezicht dat twee jaar geleden. “Ik wil alle fans bedanken voor de geweldige steun van de afgelopen jaren. Dit album is voor jullie! Deze zomer wordt het puur genieten om mij nieuwe muziek op alle events te draaien. Tot slot heb ik nog een hele speciale verrassing in petto voor iedereen… Meer informatie hierover volgt na Defqon. Dus ik zou zeggen: houd je oren en ogen geopend!”

Hard Driver’s vierde album HDNA wordt op vrijdag 10 juni uitgebracht op het Dirty Workz-label. Stream het album of haal deze in huis via de officiële kanalen.

Hard Driver HDNA The Album Hardstyle CD Dirty Workz

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Hard Driver

Reageren