Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De talentvolle Serzo onderstreept de explosieve groei in Scandinavië, waar hardstyle razendsnel groeit. Zijn anthem voor Hardstyle DNA (het grootste festival uit de regio met een bizar uitgebreide line-up) bewijst dat het harde muzikale bloed volop door de aderen van de Noordse landen stroomt – aan de vooravond van een uitgebreid festivalweekend. “It’s in your DNA.”

LEES OOK: Hardstyle DNA breidt het grootste harder styles festival van Scandinavië nog verder uit

Het ambitieuze Hardstyle DNA is ontzettend gedreven en nam vorig jaar de enorme stap om voor het eerst in Noord-Europa een ‘festival naar Nederlandse maatstaven’ neer te zetten. Net als de scene in Noorwegen groeit het feest dit jaar nog verder uit, want begin mei vind je hier twee dagen lang verschillende stages met de grootste namen uit de Hardstyle, RAW en voor het eerst Uptempo op een prachtige locatie net buiten Oslo. “We kijken er naar uit om een podium met 160+ BPM aan te bieden aan het Noorse publiek.”

Hardstyle DNA geeft Scandinavische artiesten altijd een groot podium

In de 15 jaar dat organisatie Hardstyle DNA bestaat, is het altijd al een vlaggendrager voor de Scandinavische scene geweest. Zo kregen Noorse-artiesten zoals Da Tweekaz en Refuzion al vroeg de eer om het anthem te verzorgen en dit jaar grijpt Serzo deze kans met beide handen aan. “⁠Het voelt geweldig om de maker van het anthem te zijn”, vertelt de 24-jarige Dirty Workz-artiest. “Het is in alle opzichten een van mijn meest doordachte nummers: van het werken met een zanger, tot het vasthouden aan een visie samen met Hardstyle DNA en Noorwegen in het algemeen.”

serzo hardstyle dna

Nu Hardstyle DNA Outdoor is uitgegroeid tot een festival dat de lat steeds hoger legt, voelt het voor Serzo nog belangrijker om ‘It’s In Your DNA’ uit te brengen. “Een anthem is iets dat de toon zet voor het festival en je een gevoel van verbondenheid geeft.” Hardstyle DNA support de scene in dit gebied enorm en wil zelfs de Nederlandse festivalervaring naar Noorwegen brengen: denk hierbij aan licht, geluid en pyro om bijvoorbeeld het anthem een show van formaat te geven – speciaal voor de duizenden bezoekers.

Deze beleving wordt ieder jaar steeds uitgebreider: zo heeft het festival dit jaar niet alleen een mainstage met o.a. Aversion, Coone en Warface en nog een tweede stage met Dual Damage, Fraw en Manifest Destiny – waarmee een wens voor RAW/uptempo in vervulling gaat voor veel Scandinaviërs. De toekomst voor hardstyle in Scandinavië ziet er rooskleurig uit, net als voor Serzo. “Ik geniet van de rit die ik momenteel maak. Ik wil mijn muziek graag onder de aandacht van een breed publiek brengen en meer van de wereld zien via mijn muziek.” En dat terwijl de hardstyle-wereld met steeds grotere bewondering naar Noorwegen kijkt.

‘Een stedentrip Oslo vol met Hardstyle, RAW en Uptempo neemt grote proporties aan voor liefhebbers op een prachtig terrein’

Het Hardstyle DNA Outdoor Festival staat gepland voor vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024. De festivallocatie bevindt zich op een zomerse plek op slechts 15 minuten afstand van het Centraal Station van Oslo – gemakkelijk bereikbaar en biedt de mogelijkheid om te verblijven in een hotel in de hoofdstad. Tickets zijn nu verkrijgbaar via de officiële website en het anthem is nu overal te streamen via de bekende kanalen van Dirty Workz. “We promise a show you have never seen in Norway, music of the highest quality, and a festival area that will make you forget all about your troubles.”

Hardstyle DNA Outdoor Festival 2024 line-up

FRIDAY:

MAINSTAGE
ADJUZT (NL)
ADRENALIZE (DK)
AVERSION (NL)
AUDIOTRICZ (NL)
D-BLOCK & S-TE-FAN (NL)
RAN-D (NL)
WARFACE (NL)

STAGE 2
ANIME (IT)
COLD CONFUSION (NL)
DUAL DAMAGE (NL)
FRAW (DE)
HARD DESTINY (NL)
IMPERATORZ (DE)
MATZIC (NO)
MUTILATOR (NL)
REVOLVE (NL)
SPITNOISE (NL)
SVANE VS MARKZ (NO)

SATURDAY:

MAINSTAGE
BASS MODULATORS PRESENTS: REWIND (CLASSICS) (NL)
COONE (BE)
DA TWEEKAZ (NO)
D-CHARGED (SE)
GALACTIXX (NL)
THE PURGE VS REJECTA (IT) (NL)
SERZO ANTHEM SHOW (NO)
SOUND RUSH (NL)
REBELION (SCT)
10 YEARS OF REFUZION (NO)

STAGE 2:
ANDEREX (AU)
CRYPTON (NL)
JNXD (NL)
INVECTOR VS RADIANZE (NL)
LEVEL ONE & DVASTATE (NL)
MANIFEST DESTINY (NL)
MOTORBAUT (NO)
PHYSIKA (NL)
RESOLUTE (NL)
UNRESOLVED (UA)
UNRPOVEN VS IMPERIAL (NL)

MC FLO (NL)
MC RUUD (NO)

Beeldmateriaal via Hardstyle DNA

Reageren