Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Vandaag lanceert Coone zijn langverwachte nieuwe album, A New Decade. Het album is het product van een schrijfkamp waarbij Coone gedurende drie dagen in een vakantiehuis in België verbleef, vergezeld door enkele bekende singer/songwriters uit de hardstyle scene. Na slechts één dag waren er volgens de Vlaamse DJ al zoveel indrukwekkende demo’s gemaakt dat werd besloten een album samen te stellen met alle nummers die tijdens het weekend zijn ontstaan. “Like it or not… de komende 10 jaar ben je nog niet van Coone verlost!”

Voor Coone’s eerste release moeten we terug naar 2002. “Vorig jaar was het mijn twintigste verjaardag als Coone,” vertelt de hardstyle DJ. Maar in plaats van deze mijlpaal te vieren, kijkt hij veel liever vooruit. Dat is waar zijn nieuwe album, A New Decade, om de hoek komt kijken. “Ik voel dat ik nog minstens 10 jaar erbij kan doen. Op creatief vlak zit ik beter in de game dan ooit. Dat hoor je ook duidelijk op het album.”

Coone blikt vooruit én terug met A New Decade

Wat opvalt aan A New Decade, is dat het album behoorlijk gevarieerd is. Er staan hardstyle tracks op met een core sound, maar ook energieke festival bangers zoals ‘Bring The Fire’ of ‘Chaos & Crime’. Daarnaast blikt Coone terug naar zijn roots met sommige tracks. “Dat zijn de tracks met oldschool, jump en hardcore invloeden. Drie goede voorbeelden hiervan zijn ’Needle On The Record’, ’This Deejay’ met TNT en ‘Hyena’.”

coone a new decade album header

Naast een aantal solo-tracks, staat het album ook bomvol collabs met onder andere Rooler, Da Tweekaz en Wildstylez. Dat proces ging heel natuurlijk, laat Coone weten. “Toen we de vocals schreven voor ‘Pray 4 Party’, hoorde ik meteen het party gehalte van Da Tweekaz erbij. Met Wildstylez hebben we het anders aangepakt. We hebben echt gekeken, wat zijn jouw sterkste producers elementen? Wat zijn die van mij? Als je nu luistert naar ‘Run For Cover’, dan hoor je perfect de mengelmoes van beide signature sounds vind ik. En toch klopt die plaat nu 100%, dat vind ik zo vet!”

Een ander voorbeeld is de track met Rooler, waarbij jumpstyle centraal staat. “Hij was vroeger ook een jumpstyle artiest, dus met wie kon ik beter een remake van mijn oude plaat ‘The Return’ maken? Het klopt gewoon allemaal.” Bij de tracks op het album hoopt Coone dat de mensen gaan horen en voelen dat veel tracks spontaan geschreven zijn. “Dat voelt toch vaak meer ‘legit’ dan vanuit een bestaande topline of sample.”

“Ik hoop oprecht dat de mensen dit album even dik vinden als ik”

Met A New Decade tast Coone af welke sound hem in de nabije toekomst het meest trekt. “Daar wil ik meer op inspelen, want alleen dan kan je vanuit je gevoel muziek blijven maken. Ik hoop oprecht dat de mensen dit album even dik vinden als ik. Alle komende shows gaan sowieso een hoop van deze party bangers bevatten.”

Coone heeft geen rustpauze gepland na de release van A New Decade. Hij deelt namelijk nog een flinke scoop met Hard News: “In de groepsapp van The Elite zijn we ondertussen ook weer een hoop demo ideeën naar elkaar aan het sturen, dus ook met dit project gaan we keihard verder.” Ook van The Elite, bestaande uit Coone, Da Tweekaz en Hard Driver, mogen we binnenkort dus een nieuwe update verwachten.

Afbeeldingen via SWAG MGMT

Reageren