Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Op 8 & 9 april is het weer tijd voor de kick-off van het festival seizoen. Traditiegetrouw doen wij dit natuurlijk met Rebirth Festival. Twee dagen gevuld met alle vormen van hardstyle en pure gezelligheid om ervoor te zorgen dat jou festival seizoen een memorabele start maakt. Op zondag 9 april zal Hard News een talent area hosten waar de opkomende namen binnen zowel de euforische als de raw scene hun kunsten zullen vertonen.

Onze talenten hebben wij elk een tweetal vragen gesteld. Wat zij verwachten van hun optreden tijdens Rebirth Festival en hoe dit hun carrière verder zal helpen, maar laten we eerst even wat meer te weten komen over onze rising stars.

Primefire
Primefire is een Zwitserse raw hardstyle DJ die zijn stijl het liefst omschrijft als atmosferische raw hardstyle. Hij is lid van de DWX Anarchy familie en is dus niet bepaald nieuw in de scene. Wij als Hard News geven dit talent graag de kans om zijn sound gehoord te laten worden.

Primefire is momenteel druk bezig in de studio en kan niet wachten zijn nieuwe materiaal te laten zien op Rebirth: “Ten eerste wil ik jullie bedanken voor de kans om te draaien op de Hard News Talent stage. Ik denk dat het een goed feest is om te laten zien waar Primefire voor staat. Momenteel zijn we aan veel nieuwe muziek aan het werken, en niet alleen raw. We staan open voor veel muziek genres, daarom is Primefire uniek”.

En natuurlijk ziet Primefire dit ook als kans om zichzelf te laten zien: “Ik hoop dat andere organisaties en ook het grotere publiek Primefire gaan ontdekken op deze dag”.

Ncrypta
Deze Duitse raw hardstyle DJ is lid van het opkomende label Gearbox Digital en deinst dus niet terug van wat goed harde kicks. Hij werd de harder styles wereld ingetrokken toen hij in contact kwam met hardcore techno, het heeft echter wat jaren gekost voor hij besloot de kant op te gaan van raw hardstyle. Dit heeft hem gebracht waar hij vandaag is.

Of Ncrypta uitkijkt naar zijn optreden? Dat is een understatement: “Ik kijk er heel erg naar uit om op de Talent stage van Hard News te spelen tijdens Rebirth. De goede atmosfeer tijdens Rebirth is bekend en is misschien wel de beste manier om het festivalseizoen mee af te trappen. Ik ben zeer benieuwd naar het publiek en ik kan alvast een knallende set beloven. Natuurlijk zal ik ook wat nieuwe tracks meenemen!

Het is voor Ncrypta een eer om op Rebirth Festival te mogen spelen: “Naar mijn mening is optreden tijdens Rebirth Festival voor elke artiest een hele grote eer. Het laat zien dat je goed bezig bent en dat je carrière de goede richting in gaat. Dit motiveert mij om mezelf nog meer te pushen. Ja, ik ben klaar voor deze ervaring en ik kan niet wachten!

Udex
Udex is lid van het groeiende label Heart For Hard, waar onder andere de Poolse ster Regain is gevestigd. Udex heeft een verfrissende euforische stijl en wij bij Hard News vonden hem een passende toevoeging aan de line-up van onze Talent stage.

Udex heeft al wat nieuwe tracks voor jullie klaar voor wanneer hij op Rebirth gaat draaien: “Het is natuurlijk geweldig om deel uit te maken van de line-up van Rebirth Festival en ik kijk hier erg naar uit. Op dit moment ben ik bezig met een aantal nieuwe tracks. Ik werk aan een opvolger van mijn nieuwe release “Final Theory”. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met Prefix & Density. Deze collab “One of Us” heb je misschien al ergens voorbij zien komen. Op Rebirth zal ik veel van mijn nieuwe tracks draaien, dus ik kan niet wachten. Hard News heeft een groot bereik met vele Hardstyle liefhebbers. Ik verwacht dus wel dat het goed los zal gaan op deze stage!”

Verder ziet Udex zijn Rebirth festival optreden als inspiratie bron: “De mogelijkheid om op een evenement als Rebirth Festival op te treden is voor mij de ultieme bron van inspiratie als producer. Het is natuurlijk ook een hoogtepunt als performer, dus ik denk dat het erg positief is voor mij op beide vlakken.”

Genox
Genox is een raw hardstyle DJ die huisvestigd bij Spoontech Records. Op jonge leeftijd begon deze Poolse jongen al aan zijn muziek carrière die hem uiteindelijk bracht bij het hardstyle genre. Wij vonden hem een mooie toevoeging aan onze Talent stage tijdens Rebirth Festival.

Genox kan in ieder geval niet wachten op zijn eerste grote Nederlandse festival: “Ten eerste, weet ik dat ik heel veel plezier ga beleven tijdens dit evenement, aangezien Rebirth Festival het grootste Nederlandse festival is waar ik tot nog toe heb gedraait. Ten tweede, ben ik als producer altijd bezig met het zoeken naar podiums om nieuwe muziek te laten zien en deze keer is dat niet anders. Ik ben zeer enthousiast over het feit dat ik al bezig ben met nieuwe muziek om tijdens Rebirth te spelen!

Een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe fans te trekken is Rebirth Festival zeker voor Genox: “Draaien op grote festivals is altijd een kans om nieuwe mensen te ontmoeten die jouw muziek nog niet kennen en ik hoop deze mensen te bereiken. Dit jaar hoop ik daar nieuwe stappen in te zetten en Rebirth Festival zal daar zeker aan bijdragen. Het zal ook zeker een mooie ervaring worden aangezien Rebirth het grootste festival is waar ik tot op heden zal mogen draaien, dus ik kijk er echt naar uit. Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om het DJ’en, maar ook om het feesten, ik hou namelijk ook van een goede rave!

MYST
De raw hardstyle sounds van MYST zullen voor velen als bekend klinken. MYST, die lid is van Endymion’s Nightbreed Records, heeft al enkele knallers van tracks uitgebracht die door veel bekende namen gedraaid zijn op de grootste feesten. Hij zal de Talent stage doen schudden op zijn voegen tijdens zijn set.

Dit is wat MYST zelf verwacht van zijn optreden op de Hard News Talent stage tijdens Rebirth festival: “Ik verwacht dat het super gezellig gaat worden, aangezien dit het eerste festival is dit jaar voor me. Daarnaast heb ik veel nieuw materiaal, dus ik zal veel mensen verrassen. Ook ben ik zeer benieuwd naar de rest van het talent in deze lineup.”

En hoe denkt MYST dat deze ervaring zal bijdragen aan zijn ontwikkeling als artiest? Dit is wat hij erover zei: “Ik denk dat het gaat bepalen hoe ik de rest van het festival seizoen zal doorlopen. Ik zal zien welke tracks van mijn mini-album worden opgepakt en welke minder. Ook is het een goed netwerk moment :)”

Retrospect
Dit duo is nog redelijk nieuw in de hardstyle scene, maar hebben al wel een plek verdient in de gelederen van Fusion Records en hebben afgelopen jaar zelfs al een album gereleased. Geïnspireerd door de sounds uit het verleden, kijken zij naar de toekomst, dat is waar Retrospect voor staat.

Eén ding is zeker, de mannen van Retrospect kunnen niet wachten om op te treden tijdens Rebirth Festival: “Rebirth gaat ons eerste festival zijn waar we ooit hebben gedraait! We kijken er heel erg naar uit om nu eens achter de draaitafels te staan op een festival in plaats van ervoor! Kan niet anders dan dat het een super vette editie wordt!”

Daarnaast zal deze kans ook bijdragen aan de toekomstige keuzes van Retrospect: “Het werkt sowieso enorm motiverend om te horen dat je op Rebirth mag draaien! Zeker omdat dit ons eerste festival is zal dit een unieke ervaring zijn die ons voorlopig wel zal bijblijven! Het draaien op een festival als deze zal ons zeker helpen in het maken van beslissingen in nieuwe tracks!”

Reloaded
Reloaded is een man van mysterie, aangezien zijn identiteit nog altijd geheim blijft. Zijn missie is om het hardere spectrum van hardstyle te ‘reloaden’. Tijdens zijn debut op de Talent stage van Hard News tijdens Rebirth Festival zal zijn identiteit eindelijk bekend worden.

De plannen van Reloaded zijn gesmeden en hij is klaar voor actie: “Het zal mijn eerste optreden onder de naam Reloaded worden, dus het wordt zeker speciaal! Verder maak ik mijn identiteit bekend en ga ik voor het eerst al mijn nieuwe tracks draaien. Ik kijk er dus erg naar uit!”

Het zal genieten worden, maar ook een leermoment voor ‘The Hooded Man’: “Elke ervaring is iets om mee te nemen voor de toekomst. Ik ga zeker kijken hoe mijn eigen tracks gaan klinken en wat de reacties zijn. Ik neem sowieso al het positieve mee en ga er vol van genieten.”

Voidax
Op jonge leeftijd voelde hij zich al aangetrokken tot elektronische muziek en niet veel later kreeg hij de smaak van de hardere stijlen te pakken. Het jonge talent Voidax is de laatste toevoeging aan de Hard News Talent stage tijdens de kick-off van het festivalseizoen op Rebirth Festival.

Dit is wat Voidax zelf verwacht van zijn optreden op de Hard News Talent stage tijdens Rebirth festival: “Aangezien het voor mij de eerste keer is om niet als bezoeker naar Rebirth Festival te gaan maar als artiest, wil ik ervoor zorgen dat deze editie zo speciaal mogelijk wordt voor me! Echter draai ik dit keer wel euforische hardstyle, terwijl ik de stijl normaal gesproken aanhoud op raw hardstyle. Dat maakt het dan weer wel een nieuwe leuke uitdaging die ik maar al te graag aanga!”

Dit is hoe Voidax denkt dat zijn optreden tijdens Rebirth Festival zal bijdragen aan zijn verdere carrière: “Ik ben al vanaf 2012 een vaste bezoeker en elk jaar blijkt het festival weer een succes te zijn. Om dan te mogen deelnemen aan de line-up is dan echt een hele grote eer voor me. Ik wil hier daarom ook van mijn beste kant laten zien en alle energie in de performance steken. Hoe het ook zal lopen, het is in ieder geval een bucketlist item dat ik dan kan afvinken haha!”

Dit talenten collectief zal tijdens de kick-off van het festivalseizoen op 9 april de Hard News stage compleet omver blazen. Van euforisch tot raw, een volledig hardstyle assortiment staat klaar om er voor te zorgen dat jullie start van het festivalseizoen één voor in de boeken zal zijn. Kaarten zijn nog beschikbaar, dus ben er snel bij!

Tickets: http://www.rebirth-festival.nl/tickets/

Reageren