Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is niet te geloven, maar toch gebeurd. Gisteren werd er op DOOM – The Realm of Darkness voor tienduizenden euro’s aan apparatuur vernield, doordat enkele rotte appels bewust de brandblusser opentrokken tijdens het event.

LEES OOK: DOOM verhuist naar nieuwe, grotere locatie voor The Realm of Darkness

“In al die jaren dat ik naar feesten ga heb ik nog nooit zo iets meegemaakt”, vertelt één van de organisatoren van DOOM Events. Tijdens het event – dat voor het eerst op de grotere locatie De Vasim in Nijmegen werd gehouden – gingen enkele voetbalsupporters aan de haal met een brandblusser en spoten hiermee over het licht & techniek. “Moedwillig alle apparatuur van onbeschrijfelijk veel geld met een brandblusser kapot maken en daardoor een feest voor zo veel mensen verzieken is echt bizar”, laat de organisatie weten in een statement. Hierdoor moest het feest helaas een uur eerder stoppen en verpestten de enkelen het voor de overige bezoekers en organisatie.

“Het spijt ons van hoe het is gelopen, en willen de overige bezoekers bedanken voor hun begrip. Mocht er iemand foto’s of video’s van het incident hebben, dan zijn deze van harte welkom in onze inbox.” Op social media spreken vele hardstyle-fans hun steun uit voor de organisatie, en dat doet de mannen van DOOM Events ook goed. “Onze scene is sterker dan dit soort idioten. Op die paar man na, jullie waren echt geweldig! Tot de volgende, want wij gaan gewoon door.”

DOOM hoopvol na brandblusser-incident: “Onze scene is sterker dan dit soort idioten”

Naar verluidt hebben de supporters voor €80.000 aan schade toegebracht. Degenen die materiaal hebben van het incident, kunnen een berichtje sturen naar de organisatie.

Omslagfoto via Facebook-pagina DOOM Events

Reageren