Martijn Veenman
Door Martijn Veenman

De zaterdag begon om 11 uur in Amsterdam wat.. voor sommige hardstyle liefhebbers die van ver moeten komen erg vroeg is en weinig slaapuren betekende. Nienke Basslé (oprichtster 10,000 HOURS) opende de dag door te vertellen over de invulling van de dag. De missie van 10,000 HOURS luidt:

…To give the dance floor’s positive energy back to the world.
…To share our togetherness with people who need it the most.
…To take care of our planet so we can dance on it with dignity.

10,000 HOURS inspireert jonge mensen over de hele wereld. Door samen tijd te doneren en iets te doen voor een ander, dragen we bij aan een leefbare wereld. Uur voor uur helpt 10,000 HOURS de wereld te verbeteren. Vrijwilligers planten bomen, renoveren speelplaatsen voor kansarme kinderen en helpen mee in verzorgingshuizen. Steeds meer vrijwilligers versterken het team, doneren hun tijd en maken deel uit van de 10,000 HOURS familie. Vandaag deden zij dit in samenwerking met Q-dance.

trommelworkshop q-dance 10000 hoursVele handen maken licht werk
De groep van grofweg 40 man werd opgedeeld in verschillende groepen die verschillende taken deden. De eerste groep ging schilderen en pannenkoeken bakken in een daklozenopvang. Een andere groep heeft klusjes gedaan in en rond het woonhuis voor verstandelijk gehandicapten, zoals woonkamers schoonmaken, meubels opknappen en jawel, ook daar werden pannenkoeken gebakken. De laatste groep trof de voorbereidingen voor het grote eindfeest. Tijdens deze bezigheden werd er een workshop trommelen georganiseerd voor jongeren met een verstandelijke beperking – lees VIP’s – want dat waren ze die dag!

Tijdens de verschillende werkzaamheden ontstond er een hele fijne positieve sfeer. Je kunt echt merken dat je allemaal in ieder geval één ding gemeen hebt: de passie voor 150+ BPM.

Tijd voor het eindfeest
Aan het eind van de middag rondde iedereen zijn of haar activiteiten af en verzamelden we weer. Teruggekomen troffen we een aantal van onze grote helden aan; B-Front en Jones waren aanwezig. Deze twee heren werden ondersteund door MC Da Syndrome, die schuil ging onder de naam DJ Wouter rekening houdend met de jongeren voor wie 10,000 HOURS de dag organiseerden.

10000 hours q-danceHet eindfeest begon met een aantal Nederlandstalige hits, waarna B-Front en Jones achter de draaitafels gingen. De set begon met Brennan Heart & Wildstylez – Lose My Mind. Niet veel later werd er polonaise gelopen op de X-Qlusive Holland edit van Dikke Vette Bassplaat. Het setje eindigde met E-Force – Seven, die dit bijzondere feest afsloot. Na een aantal non-hardstyle nummers op verzoek van de VIP’s, zat de vrijwilligersdag erop. Er werd een leuke groepsfoto gemaakt (zie foto), waarna iedereen zijn eigen weg weer ging. Sommigen naar Supremacy, anderen naar huis. Het was erg mooi om te zien dat de VIP’s het zo onwijs naar hun zin hadden. Dit maakte voor ons vrijwilligers de dag meer dan geslaagd.

Dit is mijn tweede 10,000 HOURS vrijwilligersdag geweest en ik raad iedereen aan om er een mee te maken. Wil je meer informatie over de volgende vrijwilligersdagen? Volg 10,000 HOURS dan op social media.

10.000 HOURS
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube
Website

Reageren