Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Imperatorz is de nieuwste toevoeging aan het Scantraxx BLACK label. De Duitse DJ is hierdoor het allereerste talent dat doorbreekt voor een avontuur op het hardere mainlabel en komt meteen met een gloednieuwe EP: “Er komen nog veel grote toekomstige projecten zoals de Alpha Legion-release.”

LEES OOK: “Het sublabel Carbon staat voor stoer, krachtig en hoge kwaliteit voor talenten”

Nog geen jaar nadat Scantraxx Carbon het leven in werd geroepen, pakt Kevin zijn kans met beide handen aan. Als artiest timmert hij met Imperatorz al een tijdje aan de weg met tracks als ‘Valhalla’ en zo zou hij dit afgelopen jaar op de line-up van QAPITAL, Defqon.1, Fatality en Decibel outdoor staan.

‘De stilte voor de storm is omgeslagen in een orkaan van geluid’

Redenen genoeg voor Scantraxx BLACK om de Duitser vast te leggen aan het main label. “Ik ben erg blij dat ik deze grote stap eindelijk mag aankondigen”, begint Imperatorz te vertellen. Zijn naam zal hiermee in het rijtje staan van onder andere Rebelion, Kronos en Deetox. “Persoonlijk ben ik een open en vriendelijke kerel en een grote teamspeler – hierdoor (in combinatie met mijn energieke prestaties en tracks) denk ik dat ik fantastisch zal passen bij de rest van het label. Het is een voorrecht om in de buurt van die grote labelartiesten te zijn en ik ben klaar om mezelf te bewijzen.” Dit wil hij gaan doen met veel nieuwe muziek die al klaar ligt om gereleased te worden.

imperatorz alpha legion ep scantraxx black square

De afgelopen weken ging zijn Instagram nog op zwart, al was dit een voorproefje op de grote aankondiging. “Allereerst waardeer ik de kans en vertrouw ik erop dat het label mij geeft: ik ben de eerste artiest die van het talentlabel naar het hoofdlabel komt – dit is iets groots!” Imperatorz heeft alle zeilen bijgezet om zijn sound te ontwikkelen. “Ik ben het afgelopen jaar erg druk geweest in de studio. Zoals sommigen van jullie hebben gemerkt dat ik tussen mei en december geen muziek heb uitgebracht: deze periode heb ik gebruikt om aan nieuwe geluiden te werken, dingen te verbeteren zoals en te werken aan toekomstige projecten zoals de ‘Alpha Legion’ EP.” 

“COVID heeft me laten zien hoe belangrijk een nauwe band met mijn fans is”

Ondanks dat er maar weinig evenementen zijn, wist Imperatorz het afgelopen jaar toch op te vallen. “Nou, het was een merkwaardige periode en ik moet toegeven dat het in het begin raar was. Ik ben druk bezig geweest met het vinden van nieuwe manieren om in contact te komen met fans, actief te zijn op Instagram en mensen een dieper inzicht te geven in de dingen die ik doe. Sinds eind december zit ik ook wekelijks op Twitch en stream ik muziek, praat ik met de mensen en heb ik het naar mijn zin. COVID heeft me laten zien hoe belangrijk een nauwe band met mijn fans is en ik werk er hard aan om deze verbinding nog beter te maken.”

Het eerste wapenfeit van Imperatorz op Scantraxx BLACK staat al op de planning: een keiharde EP met drie variërende tracks. “Met als titeltrack ‘Alpha Legion’ samen met mijn broer Disarray, een collab met mijn Duitse homeboy Fraw (wees gewaarschuwd, want deze is niet voor de gevoelige oren) en mijn allereerste hardcore-track genaamd ‘Throwing Out’. Ik hou van de afwisseling in deze EP – met drie totaal verschillende stijlen en combinaties van geluid!”

Op de dag van de release (18 maart) wil Kevin dan ook flink uitpakken. “Je kunt een winactie verwachten die nog nooit zo is gedaan – je maakt kans op ‘dé Alpha Legion Experience’, maar wat dat precies zal zijn blijft voor nu even geheim.”

PRE-SAVE: Krijg de ‘Alpha Legion’ EP als eerste in je bibliotheek op Spotify, iTunes of Deezer

Imperatorz begint met Alpha Legion aan ambitieuze toekomst bij Scantraxx BLACK

Nu Imperatorz officieel bij het BLACK label zit, kijkt hij uit naar de volgende doelen in zijn carrière. Ik wil een gevestigde naam worden in de scene, samenwerken met artiesten die ik bewonder en grenzen verleggen met andere genres”, legt hij uit. “Ik denk dat hardstyle nog steeds in zijn ‘kinderschoenen’ staat en we hebben geluk dat we jongens zoals Sub Zero Project, Rebelion of Sickmode hebben die grenzen verleggen, om meer kansen te creëren voor elke andere artiest.”

Imperatorz zit vol met ambitie en enthousiasme, iets wat hij ook wil meegeven aan iedereen thuis. “Zorg goed voor jezelf! Binnenkort zijn we weer allemaal aan het feesten en ik kan niet wachten om jullie allemaal te zien!”

Imperatorz’ nieuwe EP Alpha Legion  zal op donderdag 18 maart uitgebracht worden op Scantraxx BLACK. Pre-save de track op alle beschikbare portals om het als eerste te kunnen horen.

Omslagfoto via Instagram-pagina Imperatorz

Reageren