Nikkie Snijders
Door Nikkie Snijders

Zaterdag 2 juni Oisterwijk
Intents Festival vierde zaterdag haar 15e verjaardag. Dit Brabantse festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse hardstyle festivals. Het thema van dit Intents Festival 2018: ‘the ultimate celebration’.

Maar hoe vier je 15 jaar Intents? Wie nodig je uit op je verjaardag. Waar hang je de vlaggetjes op? Welke smaken taart moet je allemaal halen? Hoe regel je alles om een onvergetelijke verjaardag te vieren? Met de versiering zit het altijd wel goed op Intents. Dit kwam gelijk bij binnenkomst al naar voren: er was namelijk een enorme wand waar alle posters van voorgaande jaren aan hingen. De enorme bogen die het begin van het festivalterrein aanduidden, stonden ook in het teken van de verjaardag van het festival. Zij gaven een terugblik op de mainstage van 2014. Het LCD-scherm die de timetable van de mainstage afspeelde was vergezeld door de twee vuurspuwende draken van het eerder genoemde jaar. En aan de bovenkant een taart met kaarsjes. Na deze bogen kwam je terecht in The Ultimate Celebration, het ultieme verjaardagsfeestje. De uitnodigingen waren ook allemaal aangekomen, want de line-up was zeker niet verkeerd dit jaar! Veel live-acts, de hosting van Radical Redemption & D-Sturb bij de Indoor Mainstage en de Dynamite hosting van Partyraiser.

Uitnodiging voor The Ultimate Celebration

Intents heeft al jaren dezelfde indeling qua stages. De mainstage stond weer op zijn vertrouwde plaats met aan beide kanten de VIP-stages. De enorme Indoor mainstage was ook weer aanwezig, met een nog grotere tent dit jaar. Als je iets verder doorliep, kwam je bij de Dynamite die de hardcore zou verzorgen. Daar tegenover waren de OUTRAGEOUS! en Fanaticz voor freestylebeats en rauwe kicks. Naast de Dynamite stond dit jaar de Boombox. Verder was er als Hard Island-hosting het Natural Insanity Beach, en het Bavaria Karnaval Festival Feestcafé verzorgde dorpse gezelligheid. Al deze stages hadden een naam gekregen: de Mainstage was bijvoorbeeld de partymind. Wat zeer goed was uitgebeeld in de aankleding van de stage. De Indoor Mainstage had Music is Timeless als thema: de stage was aangekleed als een soort tijdmachine. De Dynamite had dit jaar It’s All In The Game van 2016 als thema, te zien aan de enorme footballhelm. OUTRAGEOUS! was omgetoverd tot de Funfair Of Madness en de bezoekers van Fanaticz gingen op een reis door The Ultimate Universe, het thema van 2010.

Rise of Rejecta

De Fanaticz stage (op zondag de Relive Area) was dit jaar groter dan afgelopen jaar. Dit was ook wel nodig, want om twee uur stond deze stage al bom vol. De stage was volledig gehuld in een astronauten thema. De stage was geïnspireerd door de mainstages van 2010 en 2012 met hier en daar aanpassingen. Zo was de dj booth in een raket van discoballen, een upgrade ten opzichte van de inspiratiejaren. Onze dag begon bij Rejecta en zijn dag begon met ‘Rise Of Rejecta’ en hierop volgden een aantal klassiekers. Ook konden meer eigen tracks natuurlijk niet uitblijven. Zo ging iedereen los op ‘Let My Tape Rock’ en natuurlijk konden ‘Followed’ en ‘Deserve To Die’ niet ontbreken.

Welkom Radical Redemption & D-Sturb

Daarna was het tijd om naar The Arrival of Radical Redemption and D-Sturb te gaan. En volgens mij had iedereen datzelfde idee. De Indoor Mainstage stond bomvol en het duurde ook even voordat wij een plaats in de tent hadden gevonden. De stage was een grote tijdmachine met veel LCD-schermen. Deze werden gelijk goed gebruikt bij het openingsnummer van Radical en D-sturb. Heel de stage was omgetoverd tot de vlag van Amerika. Het nummer dat werd gedraaid, kan iedereen wel raden. Na massaal mee te hebben gezongen met ‘America’ zat de sfeer er al goed in. Verder draaiden Radical en D-Sturb vooral eigen tracks. Zo draaide Radical Redemption veel van ‘The Road to Redemption’ en D-Sturb liet natuurlijk genoeg horen van zijn nieuwe album ‘On Your Mark’. Ook trakteerde Intents tijdens The Arrival: de vlaggetjes werden namelijk opgehangen! Grote D-Sturb en Radical Redemption vlaggen werden uitgedeeld onder het publiek. Verder was de Indoor Mainstage dit jaar uitgerust met enorme cirkels die boven het publiek hingen. Hierin waren veel ledlampen bevestigd en kwamen deze cirkels van tijd tot tijd naar beneden. De aankleding van deze tent was dus een dikke 10.

It’s a Live-Act of Rage

Naast The Arrival waren er ook een aantal live-acts in de Indoor mainstage. Een van eerste live-acts was Act of Rage. Deze begon gelijk kei hard met een mash-up ‘Rage the Rush’ en het ‘Minus is more 10 years Anthem’. Verder kwamen o.a. ‘Sabotage’ en ‘Let The Games Begin’ voorbij. De sfeer op de Indoor mainstage was super, maar toch was het tijd om ergens anders te gaan kijken. Na Act of Rage was het tijd voor de 15 Year Experience Show op de mainstage.

15 Years of Intents Festival

De mainstage was een spektakel om naar te kijken. Het thema was overduidelijk en briljant uitgevoerd. Zo was er het bekende gezicht, welke vaak terugkwam in de designs van Intents dit jaar, in het midden van de stage. Dit hoofd zat bovenop een taart met kaarsjes waar echte vlammen uit kwamen. De ogen waren uiteraard ook voorzien van lcd-schermen. De achtergrond ontplofte in een zee van kleuren, lcd-schermen en lichten. Aan beide uiteinden van het podium kon je twee enorme schermen vinden waar livebeelden van de DJ’s op voorbij kwamen. Dit vond ik een hele vette toevoeging aan een hele vette mainstage. Zo kon je overal in het publiek zien wat er op het podium gebeurde. De mainstage was constant in beweging en geen seconde hetzelfde, dit maakte het ontzettend makkelijk om met je neus naar voren te blijven staan.

Tijdens de 15 Year Intents Show werden er meer vlaggen uitgedeeld, nog een cadeautje van de organisatie. De show werd goed bezocht want heel de mainstage puilde uit met mensen. Alle voorgaande anthems werden gedraaid door hun makers. Als eerste waren D-block & S-te-fan aan de beurt met hun anthem uit 2011 ‘The Magical Mystery’, ook kon “Shiverz” niet ontbreken bij deze show. Daarna was Brennan Heart met “We Can Escape” aan de beurt. En zo volgde ieder jaar elkaar op met steeds als basis het anthem van het betreffende jaar. ‘Back To History‘ van Wildstylez volgde Brennan Heart op, daarna kwam ‘The Hunt‘ van Ran-D en E-Life. Ook het rauwere anthem van Radical Redemption ‘The Funfair of Madness‘ kon niet ontbreken. Als je de tracks zo achter elkaar hoort, besef je pas hoe erg elk anthem is blijven hangen. Ook de tracks van de afgelopen jaren misten niet. Zo waren Coone & Hard Driver verantwoordelijk voor het anthem van 2016 ‘It’s All In The Game’. De anthemmakers van vorig jaar stapten na Coone het podium op: Digital Punk en Adaro met ‘Circus Of Insanity‘. Tot slot kwamen Frequencerz en D-block & S-te-fan het podium op om het anthem van dit jaar ,’The Ultimate Celebration’, te draaien. Dit anthem geeft het Intents gevoel voor mij super goed weer: zomers, knallend en als je ooit op Intents bent geweest, dan weet je precies wat ik bedoel. Met een ontelbaar aantal vlaggen en opblaasdieren in het publiek, ging het een uur lang compleet los.

The Paradox Part III

Na de 15 Years Intents Show was het tijd voor B-front en Phuture Noize. Zij begonnen hun set met ‘The Paradox‘. Als je bekend bent met de geluiden van B-front en Phuture Noize, weet je dat er een uur lang vooral veel duistere en melodieuze nummers voorbij zouden gaan komen. Ook werden er veel nieuwe nummers gedraaid. ‘Black Mirror Society‘ van Phuture Noize, die bijna uit is, kwam bijvoorbeeld voorbij. Daarnaast hadden de twee heren een nieuwe collab af die aangekondigd werd als ‘The Paradox Part III’. Een zeer vette plaat met duidelijke invloed van hun hit ‘The Paradox’. Hierna was het tijd om het iets steviger aan te pakken: terug de tent in om naar Warface en D-sturb te gaan. Hier ging het ook helemaal los met onder andere platen zoals ‘The Drop’ van Warface, ‘Menace (D-Sturb Remix)’ en ‘Open Your Eyes’. De heren hebben genoeg met elkaar samen gestaan om een sterke set neer te zetten. Ook werd de nieuwe collab van D-Sturb en High VoltageUniverse’ gedraaid. Later op de dag zouden Radical en D-Sturb hier hun tweede set samen mee beginnen. Daar zou High Voltage ook op het podium verschijnen. Het enige nummer dat ik heb gemist op deze zaterdag was de nieuwe collab van D-Sturb en Sefa. Gelukkig ontbrak deze niet op de zondag.

Eind goed, al goed

Geen festival is compleet zonder een hele goede afsluiting. D-block & S-te-fan legden hier de basis voor op de mainstage. Nadat Ran-D live was afgelopen mochten de anthem makers eindelijk hun set wegzetten. ‘Gave U My Love’ en hier en daar een trash-moment van Villian bepaalden de sfeer. De MC haalt dit trucje vaker uit, het bekende vuilnis gooien. Hoewel het een beetje een vieze bende wordt, geeft het toch altijd mooie plaatjes! Na een uurtje draaien sprongen Frequencerz ook op het podium om samen met D-block & S-te-fan achter de draaitafels te knallen. Daarna draaide Frequencerz nog 45 minuten solo: één groot gekkenhuis. Hierna kwam Sub Zero Project met hun nieuwe live-act The XPRMNT. Dit was de eerste keer dat ze met deze live-act in Nederland optraden, en wat een geslaagde première! Met nummers als ‘Unity’, ‘Dj Isaac – Burn (Sub Zero Project Remix)’, ‘March Of The Rebels’ en ‘The XPRMNT’ kwam de mainstage steeds beter tot zijn recht. Het was een grijze dag en toen de zon eindelijk onderging, was de kleurrijke stage door de lichtshow nog mooier. Met veel lichten, lasers en vuurwerk vlogen de laatste uurtjes snel voorbij.

De kers op de taart

Toch had Intents als afsluiting nog iets speciaals voor zijn bezoekers in petto: de set van Angerfist en Radical Redemption. Deze combinatie van hardcore en raw liep verrassend vloeiend in elkaar over. Een teken dat hardcore en raw prima samengaan. Vooral de stijl van Angerfist en Radical Redemption passen zeer goed bij elkaar. De set was dan ook een lekkere harde afsluiter van de dag. Radical had voor zijn laatste set ook nog zijn live-act pak uit de kast getrokken. Dit zorgde voor een mooi plaatje naast het masker van Angerfist. Samen braken ze heel de mainstage af met tracks als ‘Still Pissing Razorbladez’ en ‘Creed Of Chaos’ . Met vuur, toeters, bellen, lichten, lasers en vuurwerk werd alles uit de kast getrokken voor een passende afsluiting van de dag. En wat is een verjaardag zonder taart. Deze kwam in de vorm van de eindshow als allerlaatste. Last best zullen we maar zeggen. Deze eindshow begon natuurlijk met het anthem van dit jaar samen met een enorme hoeveelheid vuurwerk. Naast het anthem kwam een passende selectie tracks voorbij: ‘Our Soul’ van Bass Modulators & Max Enforcer, de ‘Smells Like Teen Spirit’ bootleg van B-Front en zelfs ‘Brabant’ van Guus Meeuwis passeerde de revue. Het knallende einde van de eindshow werd muzikaal ondersteund door het vervolg op ‘Sanctity Of Space’ van Nosferatu. Met deze hardcore climax kwam het verjaardagsfeestje tot een passend einde. De taart is op, de kaarsjes gaan uit en de cadeautjes zijn uitgepakt. In tegenstelling tot veel verjaardagsfeestjes werden we niet met een volle buik thuisgebracht, maar dat mocht de pret niet drukken. Ons festivalbuikje was namelijk goed gevuld met alles waar Intents ons op getrakteerd heeft.

Omslagfoto via Facebook-pagina Intents

Beoordeling

  • Show99%
  • Stage100%
  • Sfeer99%
  • Geluid85%
  • Line-up90%
  • Locatie85%

Overall
waardering

93%

Intents heeft alles uit de kast gehaald voor haar verjaardag. Heel het terrein zag er schitterend uit, iets dat ze altijd heel goed doen. De sfeer was natuurlijk top en dat was goed te merken: overal op het terrein zag je mensen lachen, springen en een super tijd hebben! Dit was naderhand op Facebook goed te zien aan het aantal filmpjes van bezoekers op elkaars nek, springend door opblaasbanden en tal van andere dingen. Ook er was voor iedereen wat te doen: of je nu van hardstyle, hardcore of freestyle houdt, Intents had voor ieder wat wils. De line-up was enorm veelzijdig en het geluid was overal goed. Ik kan nu al niet wachten tot de volgende editie van Intents!

Reageren