Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Euforische hardstyle is bezig aan een enorme wederopstanding en krijgt op WiSH Outdoor de aandacht die het verdient. Adrenalize, Galactixx, Audiotricz en Atmozfears vormen speciaal voor deze gelegenheid State of Euphoria: “Een 2-uur durende showcase met alle dikste euforische platen op de mainstage.”

LEES OOK: “2024 wordt het jaar van de euforische hardstyle”

Er mag volgens velen meer gebeuren met euforische hardstyle – het subgenre dat te maken heeft gehad met grote concurrentie van hardere muziekstromingen. Gelukkig is het bezig aan een nieuwe opmars en vier grote namen voegen daad bij het woord met State of Euphoria: een formatie met de grootste namen van de afgelopen jaren in combinatie met een dikke show op de Dedicated – de prachtige mainstage van WiSH Outdoor.

“Euforische hardstyle wordt langzaam weer ‘relevanter'”

“Dit wordt de eerste keer dat we met z’n vijven zullen optreden”, begint Adrenalize te vertellen. Op de zaterdag van WiSH Outdoor laten hij en zijn collega’s horen waar euforische hardstyle écht voor staat. “We zijn goede vrienden en supporten elkaars muziek al jaren. Maar wat het uniek maakt is dat we de liefde voor melodieën en het euforische gevoel delen. We gaan volledig door onze oude catalogussen naar nieuwe (unreleased) muziek en alles dat hier tussenin zit – met enkele van de belangrijkste en meest iconische nummers uit het melodieuze genre.”

state of euphoria @ wish outdoor 2024

Ook Galactixx kijkt enorm uit naar de State of Euphoria-set: “Dit is meer dan een normale b2b, en door de vele collabs die we met elkaar hebben, verwacht ik een heerlijke vibe achter de decks. De naam zegt het al, maar deze set staat volledig in het teken van de euforische klappers.” Bovendien ziet hij de toekomst van de muziekstijl zeer positief tegemoet. “Mensen zijn er weer aan toe, en dat voel je!”

Audiotricz sluit zich hierbij aan. “State of Euphoria onderscheidt zich door de combinatie van artiesten en ondanks dat we allemaal ‘Euforische’ acts zijn heeft iedereen wel z’n eigen sound”, legt het duo uit. Mede dankzij het succes van Progressive Hardstyle zien zij de toekomst van euforische hardstyle met groot vertrouwen tegemoet. “Dit zal blijven evolueren net als ieder ander genre. We zien de afgelopen maanden een sterke groei in zowel de populariteit als de diversiteit van het genre en daar zijn we ontzettend blij mee (en trots op)!”

WiSH Outdoor zet euforische hardstyle in het welverdiende zonnetje

Ook de organisatie van WiSH Outdoor vindt het belangrijk om het genre extra aandacht te geven. “We willen op WiSH Outdoor bewijzen dat de euforische hardstyle alles behalve minder populair is”, legt het festival uit. “Door een formatie samen te stellen met de grootste namen van de afgelopen jaren zetten we een speciale 2-uur durende showcase neer waarbij alle dikste euforische platen voorbijkomen. Daarnaast gaan we er ook qua show in investeren en willen we hier echt iets speciaals van maken. Net als vroeger, heerlijk in het zonnetje, bij de mainstage genieten van dat echte euforische gevoel.”

Atmozfears gaat verder op de vraag waarom State of Euphoria zo uniek is: “Wij hebben allemaal onze eigen sound in euforische hardstyle, en hebben deze nog nooit allemaal samen kunnen representeren… Daarom kun je van ons het hele spectrum van euforische hardstyle verwachten.” Hij houdt dan ook de ontwikkeling van euforische hardstyle (zoals altijd) goed in de gaten. “Ik zie zelf wel een stroming plaatsvinden, waar mensen toch stiekem steeds wel weer een beetje meer diepgang willen in muziek. Laat dat nou perfect in ons straatje passen.”

Ben je een liefhebber van (euforische) hardstyle, dan kun je je borst natmaken voor State of Euphoria. Adrenalize, Galactixx, Audiotricz en Atmozfears betreden samen vanaf 15:00 tot 17:00 het podium de imposante Dedicated-mainstage: scoor de laatste tickets voor WiSH Outdoor in Beek en Donk via de officiële website.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WiSH Outdoor (@wishoutdoor)

Beeldmateriaal via WiSH Outdoor

Reageren