Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Hij wist met zijn eigen evenement, Melodic Madness, in anderhalve minuut de kleine zaal van de 013 in Tilburg uit te verkopen. Inmiddels heeft het evenement een verdiende upgrade gekregen naar de grote zaal – die inmiddels ook volledig uitverkocht is. In een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST gaan we de diepte in met niemand minder dan Jay Reeve.

LEES OOK: Zany: “Hardstyle moet weer meer sfeer krijgen”

Als het aan Jay Reeve ligt, wordt 2024 hét jaar van de euforische hardstyle. Hij is echter wel van mening dat we het genre meer als niche moeten gaan behandelen. “Dat deden we ook met raw hardstyle toen het opkwam, in 2012. Toen had je op alle grotere festivals kleinere podia voor raw artiesten.”

Jay Reeve ziet het voor zich dat deze trend op festivals terugkomt, maar dan met euforische artiesten en hun muziek. “Ik denk dat festivals de ruimte kunnen bieden om euforische hardstyle weer te laten groeien door euforische areas aan de line-up toe te voegen.” Volgens de Melodic Madness-DJ zouden dit kleinere stages moeten zijn, omdat je dan makkelijker een intiemere sfeer kunt creëren. “Dat is vaak toch leuker met deze muziek.”

Jay Reeve: “Als je later draait, kan je makkelijker een band met het publiek opbouwen en herinneringen ophalen”

Een bijkomend voordeel van het toevoegen van een euforische area aan een festival, is dat euforische artiesten een betere spot kunnen krijgen dan bijvoorbeeld het openen van een mainstage. “Op de poster ziet het er vet uit, jouw naam op de mainstage, maar als ik het vanuit mezelf bekijk dan is het erg lastig om jezelf tijdens deze uren te bewijzen als artiest.”

Jay Reeve doelt hiermee op het feit dat mensen tijdens de eerste uren van het feest vaak nog bezig zijn met hun jas ophangen en munten halen. “Als je op een later tijdslot draait, dan zitten mensen er gewoon lekkerder in. Je kunt dan makkelijker met elkaar een band opbouwen en herinneringen ophalen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by <<Jay Reeve>> (@jayreevemusic)

Ook voor liefhebbers van euforische hardstyle ziet Jay Reeve alleen maar voordelen. “Ik kan me voorstellen dat zij liever geen duur kaartje voor een groot festival kopen, als ze vervolgens alleen maar aan het begin van twee of drie uurtjes muziek kunnen genieten. Door euforische areas toe te voegen aan festivals, kan iedereen op elk moment van de dag iets horen wat ze leuk vinden.”

Jay Reeve in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In de nieuwste aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast vertelt Jay Reeve uitgebreid over zijn eigen feest in de 013 in Tilburg, Melodic Madness. De kaarten voor dit feest zijn stijf uitverkocht, maar in de podcast geven we de allerlaatste kaarten weg. Je luistert de hele aflevering nu op YouTube of jouw favoriete podcast-platform.

Headerafbeelding via Facebook-pagina Jay Reeve

Reageren