Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Hij is een van de grondleggers van de hardstyle en hij zorgt ervoor dat ieder jaar weer talloze mensen van LEFT LEFT LEFT naar RIGHT RIGHT RIGHT gaan. In een gloednieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast vertelt Zany uitgebreid over zijn 25 jaar in het vak, want zo’n mijlpaal mag niet onopgemerkt blijven.

LEES OOK: Tony Junior in PLAFONDDIENST over zijn switch van EDM naar hard dance

In 2008 bracht Zany zijn album The Fusion Of Sound uit – een album dat de hardstyle wereld op zijn kop zette. Sommigen beweren zelfs dat er na deze tijd geen album is uitgebracht dat meer variatie biedt. Zany is zelf ook van mening dat er in de huidige hardstyle weer meer variatie zou moeten zijn. “Ik vind de muziek die nu geproduceerd wordt veel te hard.”

“Muziek uit 2005 tot 2015 blijft hardstyle voor mij”

Onlangs zat Zany zelf nog in de studio met The R3belz, waaruit de track ‘Miracles‘ voortkwam. Deze track, waarbij de early hardstyle sound centraal staat, smaakt voor Zany naar meer. “Dit is zeker niet de laatste track die ik ga uitbrengen met deze sound. Muziek uit 2005 tot 2015 blijft hardstyle voor mij, dat moet gewoon terug komen.” 

Volgens hem is de sfeer die de muziek uit die periode met zich meebrengt, duidelijk aanwezig op early hardstyle feesten zoals Vroeger Was Alles Beter.“Hoe vet vindt iedereen zo’n feest?! Iedereen vindt het daar altijd geweldig, dus waarom worden er niet meer van dat soort platen gemaakt? Het moet tegenwoordig alleen maar harder en harder. De jeugd zal dat wel vet vinden, en dat is ook prima, maar ik heb er persoonlijk niet veel mee.” 

Zany denkt dat de kenmerkende sound van early hardstyle binnenkort weer opduikt, maar dan in een andere vorm. “Ik denk dat melodieën zeker terug gaan komen, maar dan melodieën met ballen. Ik denk dat mensen daar ook serieus op zitten te wachten.” 

Zany in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In een fonkelnieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast vertelt Zany uitgebreid over zijn 25 jaar in het vak. Op 16 december 2023 wordt dit uitgebreid gevierd met het evenement ZANY – TWNTYFV’ in het Klokgebouw in Eindhoven. Tickets scoor je via de officiële website. Benieuwd naar de hele aflevering? Luister PLAFONDDIENST nu op jouw favoriete podcast-platform.

Afbeelding via Facebook-pagina Zany

Reacties

  • HadieDave 29 november 2023 - 15:32

    Ouder worden hoeft niet heel moeilijk te zijn. Ga betere muziek maken, dan wordt de sfeer vanzelf beter.

    Quote

Reageren