Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Het is een naam die je steeds vaker op posters van hardstyle festivals ziet staan: Tony Junior. Na jaren EDM geproduceerd te hebben, heeft de opvallende DJ sinds kort volledig de switch gemaakt naar hard dance. Hij vertelt alles over deze keuze in een gloednieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast.

LEES OOK: Mutilator over live-act Neon Future: “Onze maskers vlogen in de fik”

Grote kans dat je bij Tony Junior op dit moment nog niet direct aan hardstyle denkt. Onterecht, want op dit moment brengt de DJ de ene na de andere hardstyle plaat uit, vaak in samenwerking met niet de minste artiesten. We noemen Da Tweekaz, Sound Rush en Brennan Heart, maar ook de Nederlandse singer-songwriter Glen Faria. We kunnen wel stellen dat Tony Junior bruggen bouwt tussen verschillende genres – en daarom verdient hij zeker een plekje op de PLAFONDDIENST bank.

Tony Junior over zijn switch naar hard dance

“Ik draai eigenlijk al heel lang hardstyle,” legt Tony Junior uit. “Iedereen kent mij qua muziek van de commerciële EDM, maar ook in die tijd sloot ik mijn sets vaak af met hardstyle. Ik houd van het genre, ik luisterde vroeger bijvoorbeeld al naar nummers van Showtek. Dat vond ik echt te gek.”

In de afgelopen jaren nam het enthousiasme voor het produceren van EDM voor Tony gestaag af. De hardstyle scene trok echter steeds meer zijn aandacht, wat resulteerde in een volledige overgang naar het maken van hard dance muziek. Toch wil Tony Junior zich niet beperken tot één genre. “Als ik volgend jaar op de mainstage van Defqon.1 mag staan, dan zou ik dat super vet vinden. Maar ook als afsluiter op de main van een EDM-feest vind ik te gek.” Zelf ziet de DJ zich bijvoorbeeld ook nog wel openen voor namen als Sickmode of Rooler.

Ondanks dat hij veel respect heeft voor de artiesten in de hardstyle scene, hoeft Tony dus zelf niet bekend te staan als een artiest die vanaf nu alleen maar hardstyle maakt. “Ik ga geen Headhunterz worden, en dat hoeft ook helemaal niet. Ik wil juist een mooie brug zijn tussen hardstyle en wat ik deed. Eigenlijk maak ik nog steeds dezelfde muziek, maar dan 20 tot 30 BPM sneller.”

Tony Junior in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In een gloednieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast praat Tony Junior niet alleen over zijn switch van EDM naar hard dance, maar ook over het gekste wat een fan ooit voor hem gedaan heeft en de reizen naar bijzondere plekken die hij als DJ heeft mogen maken. Luister PLAFONDDIENST nu op jouw favoriete podcast-platform.

Headerafbeelding: Kelly van der Maade via Dirty Workz

Reageren