Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Afgelopen zomer maakte Headhunterz bekend dat hij stopt met optreden. Hij wil zich focussen op dat waar hij écht gelukkig van wordt: al zijn tijd doorbrengen in de studio. In de laatste aflevering van het eerste seizoen van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast speelt hij open kaart en praat hij uitgebreid over wat we na zijn Up Close & Personal-evenement komende zaterdag van hem kunnen verwachten.

LEES OOK: Adaro over het supporten van jonge talenten: “Ik vind ze inspirerend”

Zeg je hardstyle, dan zeg je Headhunterz. Met iconische platen als ‘Dragonborn’ en ‘Scrap Attack’ kunnen we hem misschien wel de grootste hardstyle DJ tot nu toe noemen. Toch heeft Headhunterz, Willem Rebergen, onlangs besloten om zich alleen nog maar te focussen op het produceren van muziek. Dit heeft onder andere te maken met het vele reizen dat bij het optreden komt kijken. “In 2019 zat in ruim 200 keer in het vliegtuig,” vertelt hij.

De noodzaak om constant op reis te zijn, brak hem op. “Begrijp me niet verkeerd, ik vind optreden nog steeds leuk. Maar als je het realistisch bekijkt, dan ben je 90 procent van de tijd onderweg. Je staat maar een uurtje op het podium.”

Headhunterz: “Optreden is een groot onderdeel van wie ik ben”

Toen hij na het herstel van een burn-out en de Covid-periode eindelijk weer lekker in zijn vel zat, durfde Headhunterz voor het eerst eens goed naar zijn leven te kijken. Daarbij kwam hij tot de conclusie dat hij wilde stoppen met het vele reizen, en dus het optreden. “Dat was best eng, omdat optreden zo’n groot onderdeel is van wie ik ben. Maar toen ik er over dacht om alleen nog maar te produceren, voelde ik dat er ontzettend veel los kwam.”

Met deze beslissing breekt er een nieuwe tijd aan voor Headhunterz. “Er zijn geen verwachtingen, er is geen druk. Ik heb de tijd, dus ik neem er ook echt de tijd voor.” Platen waar hij al mee begonnen is, zoals ‘How Far Can You Go’ en ‘Live Forever’, wil hij dan ook niet afraffelen. “De nummers moeten waardig zijn aan de liefde die ik er in heb gestopt. De nieuwe tracks komen wanneer ze af zijn.” Ook het langverwachte Project One album komt kort ter sprake in PLAFONDDIENST. “Er komt meer tijd, dus de kans wordt groter dat dit album ooit wordt gemaakt.”

Headhunterz in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In de laatste aflevering van dit seizoen van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast gaat Headhunterz dieper in op het begin van zijn carrière. Zo komt onder andere de rol van DJ The Prophet ter sprake, en hoe Headhunterz een aantal maanden nadat hij begon met draaien al op het grote podium van Qlimax in de GelreDome stond. Daarnaast bespreken we zijn laatste optreden – Up Close & Personal komende zaterdag in de 013 in Tilburg. Beluister de volledige aflevering nu op YouTube of via jouw favoriete podcast-platform.

Afbeelding via Facebook-pagina Headhunterz

Reageren