Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Of het nu als solo artiest is of als onderdeel van het gemaskerde gangsterduo Gunz For Hire: hij vliegt de hele wereld over, maar blijft altijd openstaan voor het draaien van tracks van opkomende artiesten. Deze week neemt niemand minder dan Adaro plaats op de bekende PLAFONDDIENST-bank, waar de Haunter of the Dark zijn motivatie deelt achter de consistente steun aan opkomend talent door de jaren heen.

LEES OOK: Jay Reeve: “2024 wordt het jaar van de euforische hardstyle”

In de nieuwste aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast spreekt Adaro uitgebreid over zijn bijzondere talent voor het ontdekken van opkomende artiesten. Hij is voortdurend op zoek naar talenten binnen de hardere stijlen. Recentelijk heeft de Roughstate-oprichter bijvoorbeeld tracks uitgebracht met artiesten als Level One, Invector en Phrantic, ongeacht het label waaraan ze zijn verbonden.

Adaro: “Ik draai graag tracks van jonge talenten in mijn eigen sets”

Voor Adaro is het supporten van jonge artiesten vertrouwd terrein. Hij hecht er bijvoorbeeld ook waarde aan om als artiest nummers van talenten in zijn eigen sets te draaien. “Ik vind het leuk om tracks van iemand anders te ontdekken, om dat als eerste aan het grote publiek te laten horen. Als ik iemand daarmee kan helpen, en dat diegene dan ook doorbreekt, dat vind ik echt vet.”

Een goed voorbeeld van de talent scout-skills, is zijn vroege samenwerking met Vertile. Adaro bracht in 2020 al een Vertile-remix van ‘Flame Up High’, nog voordat de jonge DJ echt doorgebroken was. “Ik had meteen door dat Vertile echt een uniek talent is. Toen ik met hem in de studio zat, zag ik ook dat hij zijn eigen vocals kan inzingen. Zo eentje als hem, kom je maar eens in de zoveel jaar tegen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴀᴅᴀʀᴏ (@djadaro)

“Ik vind het leuk dat nieuwe talenten heel anders naar muziek kijken als dat ik doe,” vertelt de helft van het Gunz For Hire-duo verder. “Dat vind ik inspirerend, ik leer ook van hun.” Adaro wil dan ook nooit bekend staan als iemand die zegt dat het vroeger alleen maar beter was. “Ik ben geen ouwe zeikerd, ik vind die mentaliteit helemaal niets. Ik wil mee blijven gaan met mijn tijd.”

Adaro in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In de nieuwste aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast, de voorlaatste van het eerste seizoen, gaat Adaro dieper in over hoe hij eigenlijk met hardstyle begonnen is. Ook wordt zijn eerste ontmoeting met Ran-D, en daarmee het ontstaan van dit iconische duo, uitgebreid besproken. Beluister de gehele aflevering nu op YouTube of op jouw favoriete podcast-platform.

Afbeelding via Facebook-pagina Adaro

Reageren