Hard News
Door Hard News

Op 28 mei 2016, organiseren Q-dance en 10,000 HOURS hun grootste vrijwilligersdag tot nu toe: THE PROJEQT. Een van onze favoriete hardstyle dj’s, B-Front is ambassadeur van THE PROJEQT en zet zich samen met 7 gemotiveerde artiesten en 500 vrijwilligers in om zoveel mogelijk vrijwilligerswerk te doen voor de meest kwetsbare jongeren in onze samenleving. We spraken met B-Front over de Q-dance Vrijwilligersdag, THE PROJEQT en de toegewijde hardstyle community.

Bob, vorig jaar deed je voor het eerst mee aan de Q-dance Vrijwilligersdag. Waarom besloot je deel te nemen aan dit project?
Ik word blij van mensen helpen en iets doen voor een ander. De afgelopen jaren heb ik veel gedraaid op Q-dance events en ik werk graag met ze samen. Toen Q-dance vroeg of ik mij wilde inzetten voor 10,000 HOURS (een vrijwilligersorganisatie die vrijwilligerswerk promoot in de dance community) tijdens de Q-dance Vrijwilligersdag zei ik zonder twijfel “Ja”.

De dag werd georganiseerd voor jongeren met een verstandelijke beperking. Hoe heb je dat ervaren?
Het was super leuk! Op mijn vijftiende, gaf ik voetbaltraining aan kinderen met een handicap, dus ik heb vaker met deze groep gewerkt. Jongeren met een beperking willen dezelfde dingen als alle andere jongeren, alleen hebben zij daar wat extra hulp bij nodig. Tijdens en na de Q-dance Vrijwilligersdag was iedereen ontzettend dankbaar. De jongeren hadden de tijd van hun leven en het was fijn om hun begeleiders een helpende hand te bieden.

interview b-front hoursDit jaar slaan Q-dance en 10,000 HOURS de handen opnieuw ineen voor de grootste vrijwilligersdag tot nu toe: THE PROJEQT. Jij bent één van de ambassadeurs. Wat kunnen mensen verwachten van deze dag?
Het wordt een hele leuke en interessante dag! Op acht verschillende locaties doen 500 vrijwilligers tegelijkertijd zoveel mogelijk vrijwilligerswerk. We geven kwetsbare jongeren een onvergetelijke ervaring en de aandacht die ze verdienen. Tijdens THE PROJEQT is iedereen hetzelfde. Persoonlijk vind ik geven het mooiste wat er is en dat in samenwerking met andere toegewijde Q-dancers maakt het nog beter.

Je hebt het over ‘toewijding’. Wat betekent toewijding voor jou?
Ik denk dat je toegewijd bent als je echt voor iets leeft, je inzet vanuit je hart en er helemaal voor gaat. Toewijding is voor mij echt de beste beschrijving voor de hardstyle community.

Kun je dat uitleggen?
Naar mijn mening is het hardstyle publiek niet alleen toegewijd aan de muziek, maar naar alles wat ermee in verbinding staat. Het is echt een levensstijl. Hardstyle fans dragen bijvoorbeeld merchandise. Ik heb op een House feest nog nooit iemand met een shirt van hun favoriete dj zien lopen. Daarnaast heeft de hardstyle community een sterk gevoel van eenheid en mensen willen daar graag bij horen. Diezelfde toewijding verwacht ik daarom ook echt bij THE PROJEQT. We zijn één op feesten en die saamhorigheid kunnen we ook laten zien op de vrijwilligersdagen. Gewoon handen uit de mouwen steken en helpen.

b-front interview hoursJe kunt je nog steeds aanmelden voor THE PROJEQT. Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die nog twijfelen?
Meld je nu aan! Je gaat zoveel plezier beleven aan het helpen van anderen. Er is geen beter gevoel dan geven en samen kunnen we veel meer bereiken dan alleen.

Je kunt je aanmelden t/m 20 april 2016. Join THE PROJEQT hier.

Reageren