Hard News
Door Hard News

Het Amerikaanse giga-bedrijf SFX, wat eigenaar is van organisaties als ID&T, Q-dance, b2s en Beatport, hangt op de rand van de afgrond. Toen het bedrijf in 2013 de beurs opging waren de aandelen $13,- per stuk waard, maar inmiddels is die waarde afgezwakt tot een luttele $0,30 per aandeel. Gelukkig lijkt de redding nabij, en wel door de Nederlandse mediamagnaat John de Mol.

Wacht even.. John de Mol is toch de bedenker van programma’s als ‘The Voice of Holland’, ‘Utopia’ en ‘De Gouden Kooi’, wat wil hij dan ineens met (Hard) Dance? Nou zo gek is dat eigenlijk niet, want John de Mol heeft al veel ervaring in de Electronic Dance Music scene. Zijn eigen bedrijf Talpa Music was jarenlang de uitgever van de muziek van onder andere Tiësto, Afrojack, Fedde le Grand, Bakermat en vele andere dance-helden. Afgelopen jaar verkocht hij Talpa Music en Talpa, dus aan geld heeft de beste man geen gebrek.

sfx beursgang
Volgens Quotenet zouden Wouter Tavecchio, de oprichter van Q-dance, en Bas Meijer, een jurist van ID&T, in gesprek zijn met SFX om beide bedrijven over te nemen. Maar dat is niet alles, want naast ID&T en Q-dance zijn beide heren ook in gesprek om Alda Events over te nemen, dat verantwoordelijk is voor de tournees van Armin van Buuren en Hardwell en ieder jaar het festival AMF organiseert in de Amsterdam Arena. Daar is echter een grote financiering voor nodig en dat is waar John de Mol bij komt kijken.

Maar omdat het niet zo goed gaat zijn er logischerwijs meerdere partijen die azen op het overkopen van SFX. Zij wachten echter liever op het moment dat het bedrijf failliet gaat, iets wat ze elke dag steeds waarschijnlijker achten. Het slechte vertrouwen in de toekomst van het bedrijf is één van de redenen waarom de koers blijft dalen. Zolang als het bedrijf nog overeind staat zal grootaandeelhouder Robert Sillerman niet zo snel afstand doen van zijn kindje. Maar zodra een curator er snel van af wil, zal hij zeker weten een telefoontje kunnen verwachten van Tavecchio, Meijer en De Mol.

Bron: Quotenet

Reacties

 • Damien 01 december 2015 - 23:33

  Mocht het bedrijf worden overgenomen, heeft dit dan gevolgen voor de geplande Feesten?
  Of blijven deze doorgaan zoals ze nu gepland staan?

  Quote
 • jeroen 02 december 2015 - 22:28

  Damien:
  Mocht het bedrijf worden overgenomen, heeft dit dan gevolgen voor de geplande Feesten?
  Of blijven deze doorgaan zoals ze nu gepland staan?

  beste damian, dit betekent dat ID&T eigenlijk zijn eigen bedrijf terugkoopt. ze kregen een verschrikkelijk groot bedrag voor het bedrijf en kunnen door de sterke daling van SFX nu ID&T veel goedkoper terugkopen.
  dit heeft alleen invloed op het bestuur van de bedrijven financiële organisatie, en misschien ook invloed op line-up’s en andere concepten zoals bijvoorbeeld NEXT van Headliner entertainment. maar de geplande feesten zoals Qapital, Defqon, Freaqshow, Decibel, tommorowland etc. gaan natuurlijk gewoon door

  Quote
 • Ricardo 02 januari 2016 - 13:57

  Laten we hopen dat ze het overnemen en we Q-dance weer in eigen handen hebben. Hoop dat we onze trots weer hier krijgen Q-dance for life

  Quote

Reageren