Juno Coolen
Door Juno Coolen

Net als vorig jaar zijn er weer een aantal bedrijven op zoek naar stagiaires die voor de nodige hulp en expertise kunnen voorzien. Om deze reden hebben we een lijst opgesteld van toffe stageplekken waar jij in de maanden januari/februari kan beginnen! Daarnaast zijn we intern bij Hard News nog op zoek naar een nieuwe stagiare!

Wees er snel bij, want voor je het weet is de vacature van je droomstage al vervult. In totaal hebben we 16 stageplaatsen gevonden die je wellicht zullen interesseren. Bekijk ze hier en wacht niet te lang met solliciteren.

Absolutely Fresh

Absolutely Fresh is een jong, dynamisch en snel groeiende evenementen organisatie die zich focust op outdoor Dance events. Met evenementen als Absolutely Kingsnight, HARDFEST, Bevrijdingsdag Enschede, Freshtival, Fantasy Island Festival, UNITY, AIRFORCE Festival, SUPERBASH en De Rebellenclub richt Absolutely Fresh zich op meerdere verschillende dance-stijlen.

Stagiair(e) Productie Assistent

In jouw periode bij ons ga jij, kort gezegd, festivals bouwen. Dit houdt (ruwweg) in dat je bezig bent met een stukje inkoop, het maken van logistieke draaiboeken, het onderhouden van contact met verschillende leveranciers en het op- en afbouwen van festivals. Jij als productie stagiair durft het heft in handen te nemen en bent bereid om alles op alles te zetten om vervolgens letterlijk de festivalpalen in de grond te slaan.

Ben jij die stagiair die niet bang is om zijn handen uit zijn mouwen te steken, die wel houdt van een uitdaging, die net dat stapje extra zet en die op een proactieve manier wil bijdragen aan onze organisatie?

Meer informatie: Vacature Productie Assistent

Stagiair(e) Marketing & Communicatie
Absolutely Fresh zoekt vanaf begin februari een ambitieuze en een zelfstandige student die weet wat er speelt in de ‘festival wereld’ en kan schrijven met een vlotte maar vooral creatieve pen. Je bent als stagiair(e) Marketing & Communicatie bij Absolutely Fresh onder andere verantwoordelijk voor de marketing van onze events + voor het schrijven en plaatsen van nieuwsberichten op onze websites / social media kanalen.

Ben je geïnteresseerd in deze stage?
Meer informatie: Vacature Marketing & Communicatie

Stagiair(e) Assistent Booker/Programmeur
Je bent in deze stage directe ondersteuning van het programma team. Taken variëren van administratieve werkzaamheden tot aan het inhoudelijk meedenken aan het programma. Je houdt je graag bezig met artiesten en bent van alles op de hoogte binnen de (dance) muziekwereld. Daarnaast heb je affiniteit met onze evenementen!

Denk jij dat je geschikt bent voor deze functie?
Meer informatie: Vacature Assistent Booker/Programmeur

Stagiair(e) Grafisch / Multimedia Designer
Ben jij een creatieve geest met unieke ideeën? Een durfal met ambitie? Zit conceptmatig denken en doen in je bloed en ben je een ster in (off- en online) vormgeving? Dan dagen wij je uit om bij ons stage te komen lopen!

Ben jij helemaal klaar om de uitdaging aan te gaan?
Meer informatie: Vacature Grafisch / Multimedia Designer


Bass Events

Bass Events is een organisator van evenementen, die zich richt op de hardere stijlen binnen de dance scene in België. Sinds 2004 heeft de organisatie vele bekende concepten neergezet zoals onder andere Reverze, The Qontinent en Flashback.

Stagiair(e) Marketing
Ben jij de ultieme, dedicated liefhebber van feesten en wordt muziek bij jou pas leuk vanaf 150 BPM? Lees dan snel verder want Bass Events heeft namelijk vanaf 1 februari 2017 ruimte voor een stagiair(e) ter ondersteuning van het marketing team! Als stagiair(e) marketing ondersteun je het marketing team op een enthousiaste wijze.

Meer informatie: Vacature Marketing


Be Yourself Music

Be Yourself Music is een platenmaatschappij en management in de dance waar artiesten zoals Bakermat, Shermanology, RoulnDoors, Wildstylez, Fedde le Grand, Funkerman, Marco V en anderen wereldwijd worden vertegenwoordigd. Wij zijn gevestigd in Gorinchem.

Stagiair(e) Allround
Wij zoeken een ambitieuze stagiair(e) die op zoek is naar een fulltime stage in de muziek. We kunnen je serieus wat leren, dus zoeken ook een student die zijn stage echt wil gebruiken om verder te komen. Koffie maken we allemaal zelf en kopietjes doen we eigenlijk niet aan, dus je krijgt als student zowaar de kans om écht wat te gaan leren. Een kijkje in de muziekkeuken, want je mag op alle vlakken mee komen helpen.

Meer informatie: Vacature Allround


Guestzone

Guestzone is één van de grootste partysites van Nederland en is bekend bij een breed uitgaanspubliek. Je vindt bij ons het allerlaatste nieuws, een complete agenda, reports van evenementen, interviews met Dj’s en organisatoren, vlogs, leuke party foto’s, speciale winacties en iedere week heel veel vrijkaarten en gastenlijstplekken voor de beste party’s en festivals.

Stagiair(e) Marketing & Communicatie
Ben jij op zoek naar een stageplek binnen de Dance scene dan heb je geluk! Guestzone heeft namelijk weer plek voor een aantal MBO stagiaires! Wij zoeken een marketing & communicatie-stagiair die ons o.a. helpt met het onderhouden van onze site en onze social media-kanalen waar wij inmiddels meer dan 72.000 fans hebben.

Meer informatie: Vacature Marketing & Communicatie


Hard News

Stagiair(e) Marketing & Communicatie / Content Creation
Hard News is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste hardstyle platform ter wereld met meer dan 164.000 likes op Facebook en 57.000 volgers op Twitter. We kunnen voor organisatoren dan ook veel betekenen om de juiste doelgroep te bereiken. Dagelijks bezoeken vele duizenden fans onze website en social media kanalen, op zoek naar het laatste nieuws binnen de hardstyle scene.

Ben jij een HBO-student die gek is van hardstyle, marketing, social media en/of content?
Meer informatie: Vacature Marketing & Communicatie / Content Creation


Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall, gevestigd aan de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost, is een locatie voor concerten en zakelijke evenementen en biedt jaarlijks ruim 600.000 bezoekers een compleet en onvergetelijk avondje uit. Het is een locatie in Nederland die speciaal is ontworpen voor versterkte (pop)muziek en het geluid klinkt uitzonderlijk goed, waardoor de locatie meerdere malen is genomineerd als beste internationale concertlocatie voor de felbegeerde Pollstar Award.

Stagiair(e) Events & Hospitality
Het gaat om een meewerkstage (combinatie met afstudeeropdracht niet mogelijk) binnen een periode van 5 maanden van februari 2017 t/m juni 2017, gedurende 40 uur per week. Het takenpakket in vogelvlucht. Contact onderhouden met zakelijke partners, zowel telefonisch als per e-mail. Gastenlijsten van openbare concerten beheren en voorbereiden voor het operationele team. Pre-productie van de (door Heineken Music Hall geprogrammeerde) aftershows in de Beat Box. Evenementen voorbereiden voor de operationele manager. Verwerken van administratieve zaken na afloop van een evenement. Ondersteunen afdelingen Events & Hospitality.

Meer informatie: Vacature Events & Hospitality


ID&T

ID&T organiseert dance-evenementen zoals o.a. Mysteryland, Sensation en Welcome To The Future. De afdeling waar deze vacature open staat is oa. verantwoordelijk voor Amsterdam Open Air, Buiten Westen, Milkshake en Valhalla en is sinds 2014 onderdeel van SFX Entertainment. We hebben een dynamische en gepassioneerde cultuur. Dat vraagt om mensen die passen in deze werkomgeving en vernieuwend, ondernemend, gedreven en maatschappelijk betrokken zijn.

ID&T – Creative Production Stagiair(e)

Voor Amsterdam Open Air zijn we vanaf februari 2017 op zoek naar een Creative Production Intern. We zoeken een enthousiaste, assertieve stagiair(e) met verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, die het creatieve team minimaal vijf maanden kan ondersteunen. Het betreft een full time meewerkstage. Een onderzoeksstage behoort tot de mogelijkheden, mits je volledig mee werkt op de afdeling.

Graag zien we jouw sollicitatie verschijnen!
Meer informatie: Vacature Creative Production Stagiair(e)

ID&T – Design & Content Stagiair(e)
Voor Amsterdam Open Air zijn we vanaf februari 2017 op zoek naar een Design & Content Intern. We zoeken een enthousiaste, assertieve stagiair(e) met verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, die het creatieve team minimaal vijf maanden kan ondersteunen. Het betreft een full time meewerkstage. Een onderzoeksstage behoort tot de mogelijkheden, mits je volledig mee werkt op de afdeling.

Graag zien we jouw (creatieve) sollicitatie verschijnen!
Meer informatie: Vacature Design & Content Stagiair(e)

ID&T – Projectmanagement Stagiair(e)
ID&T is vanaf 1 februari tot 1 augustus 2017 op zoek naar een fulltime stagiair(e) Projectmanagement om te assisteren bij diverse evenementen.

Meer informatie: Vacature Projectmanagement Stagiair(e)

Headliner Entertainment – Booking Assistant Stagiair(e)
Headliner Entertainment (headliner-entertainment.com), een artiesten en muziekplatform gevestigd in Amsterdam, is een kantoor dat onder andere zorg draagt voor de boekingen en management van ruim 100 dance-artiesten.

Ben jij op zoek naar een stage waar je werkt aan de boekingen en de logistieke uitdagingen van tourende artiesten in de dance industrie? Headliner Entertainment is per Januari 2017 op zoek naar een stagiair(e) die kan ondersteunen in de dagelijkse operatie.

Is je interesse gewekt?
Meer informatie: Vacature Booking Assistant Stagiair(e)

Q-Dance – Marketing Stagiar(e)
Ter ondersteuning van het marketingteam zijn wij op zoek naar een zelfstandige, assertieve stagiair(e) met verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. De werkzaamheden lopen uiteen, maar de focus ligt op tekstuele ondersteuning, customer care, het beheren van de website en ondersteuning op social media. Daarnaast wordt de stagiair(e) ook verantwoordelijk gesteld voor verschillende individuele onderzoeken/projecten.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Meer informatie: Vacature Marketing Stagiar(e)


Most Wanted DJ

Most Wanted DJ houdt zich bezig met het beheren van de boekingsagenda’s en het managen van ’s werelds populairste ‘harder-styles’ artiesten. Daarnaast ontwikkelen wij concepten die wereldwijd uitgerold worden en zijn we actief in de muzieklabel en merchandise markt. Gevestigd in Almere, met een dedicated team, kun je hier ervaring opdoen aan allerlei aspecten binnen de muziek en evenementenbranche.

Stagiair(e) Most Wanted DJ (HBO)
Most Wanted DJ Agency is per januari/februari opzoek naar een meewerkstagiair(e) met affiniteit binnen de hardere stijlen van de dance muziek!

Als stagiair(e) bij Most Wanted DJ ondersteun je verschillende taken binnen het bedrijf. Je werkt in een jong en dynamisch bedrijf, waar eigen input meer dan welkom is. Kortom, je bent een belangrijke schakel in de service naar onze artiesten en klanten.

Meer informatie: Vacature Most Wanted DJ


Scantraxx Recordz

Scantraxx is, and has always been the #1 hardstyle label. With various sub-labels including A2 Records and Scantraxx Evolutionz, Scantraxx Recordz has been at the top for 15 years. By connecting the best professionals in the market for hard electronic dance music, Scantraxx will continue to offer artists a class-a treatment in music management, artist management and marketing. Scantraxx Recordz’ culture is a dynamic and passionate.

Stagiair(e) Music & Marketing Management 2017 (2x)
For 2017, Scantraxx is looking for two music & marketing management interns (32-40 hours per week). During the internship, you’ll support the music & marketing management team of Scantraxx. A graduation project is possible, but only in addition to the above-mentioned working hours. The internship starts on 23-01-2017 and ends on 25-08-2017.

We strongly encourage you to propose a personal project to work on during the internship. Scantraxx is a team of winning players, who always look for the next step in better managing artists and music. If you believe you can contribute to this winning formula, please tell us your thoughts and share those progressive ideas. We’re looking for the best and we’d like to make you a full member of the team.

Meer informatie: Vacature Stagiair(e) Music & Marketing Management


WiSH Events

Ben jij een fanatieke festivalganger? Ben je gefascineerd door al het moois dat op een festivalterrein te zien is, of ben je altijd al benieuwd geweest wat komt kijken bij de bouw van een festival? Zoek je een stage in de festivalbranche? Stop met zoeken, dit is je kans! WiSH Events zoekt namelijk een ambitieuze en zelfstandige student en biedt de mogelijkheid ervaring op te doen bij een jong, dynamisch team in een creatieve omgeving. WiSH Events biedt een stageplek waarbij de focus voornamelijk zal liggen op WiSH Outdoor Nederland wat zal plaatsvinden op 30 juni, 1 & 2 Juli 2017.

Stagiair(e) Productie
WiSH Events zoekt vanaf medio februari een ambitieuze en zelfstandige student die helemaal thuis is in de festivalwereld en op zoek is naar een stage in de productietak van de festivalbranche. Je bent als stagiair(e) onder andere onderdeel van het productieteam van WiSH Outdoor! Je ondersteund het productieteam zowel in de voorbereidingen als tijdens de op- en afbouw op het festivalterrein. Kortom, een unieke kans om je kennis, ervaring en netwerk uit te breiden!

Meer informatie: Vacature Stagiair(e) Productie


Ziggodome

De Ziggo Dome is een bijzondere concertlocatie die sinds juni 2012 onderdak biedt aan grote (internationale) artiesten en per concert aan circa 17.000 fans. Bijzonder aan deze locatie is dat het geheel ontworpen is vanuit de visie ‘single purpose design, multi use’ en de akoestiek, comfort en beleving centraal staan. Alles draait om live muziek, gemak en kwaliteit.

Stagiair(e) Communicatie
Het betreft een meeloopstage waarin je o.a. ervaring kan opdoen in het onderhouden van websites en webcare. Aan jou de taak om de online content op de website goed bij te houden, waarbij van je wordt verwacht dat je actief meedenkt over de invulling van onze website en bekijkt aan welke informatie de bezoeker van onze website behoefte heeft.

Meer informatie: Vacature Stagiair(e) Communicatie

Stagiair(e) Event Operations
Het betreft een meeloopstage waarin je ervaring kan opdoen in de werkzaamheden op het gebied van eventmanagement. Je werkt onder leiding van de Eventmanager en de Event Coördinator en biedt ondersteuning bij de uitvoering van afspraken zoals vastgelegd in huurovereenkomsten die de Ziggo Dome sluit met diverse evenementenorganisatoren.

Meer informatie: Vacature Stagiair(e) Event Operations

Ben je onderdeel van een organisatie en heeft jouw bedrijf nog een vacature beschikbaar voor begin volgend jaar? Stuur dan een mail met de betreffende vacature naar juno@hardnews.nl, zodat deze aan de lijst toegevoegd kan worden.

Reageren