Hard News
Door Hard News

Het Trimbos-instituut waarschuwt in de aanloop naar het Amsterdam Dance Event (ADE) voor xtc-pillen met een gevaarlijk hoge dosis MDMA. De pillen zijn sinds enkele weken in omloop. 

Trimbos waarschuwt al jaren voor de steeds hogere MDMA-dosering in xtc. De lichtgele, vierkante pillen zijn volgens het instituut in het hele land opgedoken. Ze zijn te herkennen aan een ADE-logo.

”Gebruik van hoog gedoseerde ecstasy is extra riskant en verhoogt de kans op overdosering, waardoor oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden. Gebruik kan fatale gevolgen hebben”, aldus het instituut.

Waarschuwingsposters

Inmiddels zijn er waarschuwingsposters gemaakt die landelijk verspreid zijn. Ook zijn gebruikers gericht gewaarschuwd via fora voor drugsgebruikers. MDMA, een ingrediënt van xtc, is een van de meest gebruikte synthetische drugs in het dancecircuit.

Vorig jaar overleden er drie bezoekers van ADE na drugsgebruik. Het ging om een 21-jarige man uit Oude Wetering, een 33-jarige man uit Servië en een 41-jarige vrouw uit Utrecht.

Bron: Nu.nl

Reageren