Hard News
Door Hard News

Bij Loudness weet je wat je krijgt: keihard rammen en het neusje van de zalm wat raw hardstyle betreft. Ook deze editie was er weer een line-up om je vingers bij af te likken. Namen als Delete, Phuture Noize en E-Force sierden de line-up. Dit was voor ons dan ook één van de reden om deze editie niet over te slaan.

Entree: vlot naar de muziek toe

Rond 11 uur kwamen we aan bij het Klokgebouw. Omdat we in Eindhoven wonen was het vervoer voor vandaag de fiets. Ook weleens fijn om niet 2 uur in de trein te hoeven zitten voor een feestje. Bij binnenkomst waren er bijna geen rijen waardoor we niet in de kou hoefden te wachten. Na alles snel en makkelijk te kunnen regelen, leek het aanvankelijk nog erg rustig. Dit zijn we niet gewend van Loudness in het Klokgebouw. We zijn onze avond begonnen in zaal 1 waar Ran-D en Adaro al aan het draaien waren. De stage zag er boven verwachting goed uit. Van Loudness zijn we geen uitbundige stages gewend, maar de stage in zaal 1 was erg leuk versierd met het hoofd dat op de tickets stond en een heleboel kleurrijke lichten. We werden direct warmgedraaid met ‘Our Church’ van Headhunterz en Sub Zero Project en ‘Followed’ van Rejecta. Hoewel het nog redelijk rustig was, zat de sfeer er al lekker in en vloeiden de dansjes rijkelijk. Ook konden ‘Black Rain’ van Adaro en E-Life, en ‘Real Warrior’, één van de nieuwste tracks van G4H, niet ontbreken. Bij het horen van ‘Under Attack’ werden wij enorm blij. Right in de classic feels! Zeker omdat we nog steeds aan het nagenieten waren van Origins vorige week.  Ze sloten hun setje af met ‘Drums of War’ van Sub Sonik.

Loudness Klokgebouw Ran-D & Adaro

Black Mirror Society belooft een top album te worden

Het was tijd voor één van de redenen voor ons om naar deze editie van Loudness te gaan: Phuture Noize Live. Het was alweer even geleden dat we deze man hebben mogen aanschouwen, maar wat we aan nieuwe tracks voorbij hebben zien komen via Facebook was veelbelovend. Onlangs kondigde hij aan dat zijn album Black Mirror Society gaat heten.

LEES OOK: Phuture Noize onthult titel van 4e album

Hij opende zijn set met ‘The Paradox (Qlimax edit)’. Hierna heeft hij onze wensen vervuld door het draaien van nieuwe tracks. ‘Black Mirror Society’, ‘Drift Away’, zijn Qapital anthem en zijn remix van ‘Fatality’. Omdat het niet zo benauwd druk was in de zaal, konden we ons gemakkelijk naar voren verplaatsen waar we samen met de andere fans – te herkennen aan de Phuture Noize merchandise – konden genieten van deze geweldige tracks. Ook draaide hij een nieuwe tracks die hij vrijdag voor het eerst had gedraaid op SUPERBASH. Als we onze collega-fans mogen geloven, heet dit nummer ‘Distortion’. Wat kan deze man toch plaatjes maken. Wij blijven ons er elke keer weer over verbazen. Hij sloot deze grandioze set af met ‘Shallow Waters’, hét nummer waar onze liefde voor Phuture Noize door is begonnen.

Loudness Klokgebouw Phuture Noize

Nightbreed laat zien waar ze voor staan

Het stokje werd overgenomen door Bass Chaserz en MYST, die hun set begonnen met ‘In Control’. De sfeer in de zaal was opperbest en er bleef ook genoeg ruimte om je enigszins fatsoenlijk te kunnen verplaatsen met een paar biertjes in je hand. Doordat het niet zo stampvol was, bleef de temperatuur in de zaal prima – wat zeker te waarderen valt wanneer er nummers als ‘Never Look Back’ en ‘Live For This’ voorbijkomen. Bass Chaserz trakteerden ons ook nog op hun nieuwe collab met Deetox. Pfft, wat klapte die er lekker op. Zoals we van Loudness gewend zijn was de lasershow weer piekfijn in orde. Een ander pluspunt voor ons waren de Desperado’s in het drankassortiment. Deze smaakten extra lekker op deze heerlijke muziek. Naast de nummers van Bass Chaserz met een heerlijke drive blonken ook de pareltjes van MYST uit. Te denken valt dan aan ‘Before You Go’, ‘From The Ashes’ en ook zijn remix van ‘Chaos & Order’. Concluderend was dit een set van formaat!

Adrenaline & Kicks

Na wederom een heel dik setje in zaal 1, zijn we even snel van zaal gewisseld om het laatste gedeelte van Chris One mee te pakken. Hier was de sfeer nog beter te merken en iedereen leek wel gas te geven op 200%. Bij het horen van ‘Catalyst’ van Warface kon onze avond niet meer stuk. Ook draaide Chris One zijn nieuwe plaat ‘Mind Of A Killer’ en zijn nieuwe plaat samen met Delete ‘Warrior’. We hoopten deze track nog een keer te horen als Delete even het Klokgebouw zou slopen als afsluitset. Daarnaast kwam ook ‘Deathmatch’ voorbij. Bij het horen van zulke knallers van platen is het heerlijk om de mensen om je heen te zien genieten: pure dedication.

Na een korte pauze om wat te eten, was het in zaal 1 de beurt aan Clockartz Live. Deze mannen hebben de laatste tijd onze interesse gewekt. Tracks als ‘Victorious’ en ‘Art of Being One’ klonken heerlijk door de zaal van het Klokgebouw. Het ging pas echt helemaal los toen ze hun collab samen met Malice ‘Dirty Italy’ draaiden.

Het volgende onderdeel van de line up was ‘Loudness Favorites’. In dit korte setje werd ‘The Inner Circle’ gepresenteerd door Clockartz en Chris One, de OST van Loudness. Wie de Facebook-pagina van Loudness volgt, had al naar de preview kunnen luisteren. We willen daarom niet te veel verklappen, maar wel kunnen we beloven dat het een heerlijke track is! Voor wie verder geen genoeg kan krijgen van deze sound, is er ook een mix gemaakt met verschillende nummers van Chris One en ook wat oudere raw hardstyle nummers. Deze mix kun je hier luisteren.

Koning Bob laat onderdanen dansen

Vervolgens was het tijd voor koning Bob. B-Front is voor ons een echte resident van Loudness. Het was alleen heel jammer dat hij op een vervelend tijdslot stond. Rond deze tijd begon iedereen moe te worden en vaak nemen ze even rust om toch nog tot het eind te kunnen blijven, gokken we. Desondanks bleven er nog genoeg liefhebbers over om te genieten van zijn nummers. Ons hoogtepuntje tijdens deze set was ‘F The Industry’ van Warface en Frequencerz. Daarnaast mocht ‘Mysterias’ natuurlijk niet missen in deze set. Ook draaide hij het nummer ‘What We Are’ van Donkey Rollers. Dit nummer mag van ons véél vaker voorbijkomen, want dit creëert echt een geweldige sfeer in de zaal.

Hierna namen we een kleine pauze om onze benen wat rust te gunnen. Toen de beentjes uitgerust waren, hebben wij ons later weer bij zaal 1 aangesloten. Hier was E-Force de zaal aan het slopen. Het tempo lag flink hoog en de kick-rolls vlogen om je oren. Tracks als ‘Pleasure & Pain’ met Delete en ‘Watch Your Back’ vielen goed in de smaak.

Loudness Klokgebouw

REGAIN LIVE smaakt naar meer

Veel bezoekers waren erg nieuwsgierig naar de volgende artiest: Regain! Met zijn nieuwe live act heeft hij het Klokgebouw volledig met de grond gelijkgemaakt. Naast de enorm harde kicks die er tussen zaten, zijn er ook nummers die daar van afwijken en dat zorgde voor een perfecte afwisseling in de set. De nieuwe nummers vielen duidelijk in de smaak bij het publiek, maar Regain leek er zelf nog het meest van te genieten. Kan iemand zo hard los gaan als Regain dat kan? Wij hebben in ieder geval staan genieten tijdens deze set en kijken uit naar de volgende live act!

Delete je benen

Tenslotte was de eer aan Delete om deze editie af te sluiten. En dat heeft hij uitstekend gedaan! Iedereen gaf de laatste restjes energie om nog even te knallen. ‘Kick It’, ‘Louder’, ‘Explosions’ en ook ‘Warrior’ kwamen voorbij. Dit vinden wij op zich al prachtplaatjes, maar wanneer er dan ook nog wat VIP edits voorbijkomen, is het helemaal mooi. Vooral de VIP edit van ‘Level’ blijft heerlijk aan het einde van een set. En dan hebben we het nog niet eens over een plaat die wij zelf niet kenden: Sei2ure met ‘The Rhythm’ kwam voorbij, dit nummer was misschien wel hét hoogtepunt van de set. Duidelijk was wel dat het Klokgebouw én de mensen erin helemaal gesloopt waren. Toen Delete was afgelopen zijn we dan ook rustig (snel lopen ging niet meer) naar de kluisjes gelopen. Daarna zijn we weer op onze fiets gestapt om naar huis te gaan. Dit verliep allemaal vrij vlot, waardoor we snel thuis waren om onze lichamen de rust te geven die ze nodig hadden na deze avond.

Delete Loudness Klokgebouw

Foto’s via Facebook-pagina Loudness 

Beoordeling

  • Sfeer80%
  • Show80%
  • Geluid90%
  • Line-up95%
  • locatie80%
  • Stage75%

Overall
waardering

83%

Loudness blijft voor ons een van die feestjes waar we ieder jaar naartoe gaan. Het is jammer dat het deze editie wat rustiger was, maar dat maakte dat je genoeg ruimte had om te dansen en dat de temperatuur heerlijk was. Daarnaast kom je zo veel meer bekenden tegen! Verder was de sfeer echt top – vooral in zaal twee. Wij hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij!

Qua voorzieningen is het Klokgebouw ideaal. In beide zalen zijn er genoeg toiletten die goed bereikbaar zijn. Daarnaast is er een leuk aanbod aan drankjes, voor het eten was dat iets minder. Wij hebben vrijwel geen rijen voor binnenkomst, kluisjes of muntjes ervaren dus we stonden snel binnen. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer omdat het dichtbij station Strijp – S ligt. Om dit onze ervaring nog kort samen te vatten hebben we per punt een score toegevoegd. Daar kwam een erg positief cijfer uit!

Reageren