Tamara den Boer
Door Tamara den Boer

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het grootste indoor hardcore evenement van Nederland: Masters of Hardcore. Als hardstyle- én hardcoreliefhebber keek ik hier het hele jaar al naar uit. Vorig jaar heb ik dit evenement ook bezocht en heb ik mij de hele avond vermaakt. Ik kan jullie nu alvast verklappen dat deze editie echt al mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik heb de hele nacht genoten en zal alle momenten dan ook uitvoerig met jullie delen. De line-up, die naar aanloop van het evenement bekend werd gemaakt, beloofde in ieder geval al veel goeds.

Aangekomen bij het Mecca van de hardcore
Het evenement vond weer plaats in de Brabanthallen, een prima te bereiken evenementenlocatie. Waar je ook vandaan komt, veel gedoe is het niet om bij de hallen aan te komen. Eenmaal gearriveerd bij de parkeerplaats werden we begeleid naar een plekje om te staan. Eenmaal binnen kwam ik meteen bij de VIP kluisjes uit en die waren er dan ook voldoende. Na het opbergen van al mijn spullen, was het tijd om het avontuur aan te gaan.

Masters of Mjolnir – Raw
Als eerste ben ik naar de tokens gelopen. De prijs van de munten was aardig aan de hoge kant, maar dit mocht de pret natuurlijk niet drukken. Na het halen van de munten ben ik eerst even op zoek gegaan naar de toiletten. Gelukkig was dit erg goed aangegeven en kwam ik daar ook in no-time uit. Vaak als er hier een feest is, moet ik toch echt minstens vijf minuten wachten voor ik eindelijk kan gaan. Nu was het echter heel rustig en kon ik zo doorlopen.

masters of hardcore 2016
Nadat ik mijn vrienden weer had gevonden, zijn we eerst naar Masters of Mjolnir gelopen. Het was hier vrij rustig toen we arriveerden, maar dit was verder op de avond wel anders. Qua aankleding had Art of Dance weer eens lekker uitgepakt.

Na een half uurtje vond ik het wel mooi geweest en ben ik de hallen in mijn eentje rustig gaan verkennen. Vorig jaar ben ik het grootste deel van de tijd verdwaald geweest in de grote ruimtes, dus hier had ik mijzelf stiekem al op ingesteld. Met de plattegrond op zak viel het echter reuze mee en wist ik goed de weg te vinden. Het was ook nog redelijk rustig, men was vooral nog rond aan het lopen en de weg een beetje aan het vinden door de immense hallen.

Raiders of Rampage – Mainstage
Het was hier een stuk drukker dan bij de Raw, maar dat was dan ook wel te verwachten. Wat mij het eerst opviel was de goede sfeer. Dit is op de meeste feesten altijd wel het geval, maar nu spatte het er gewoon vanaf. Mensen vanaf de hele wereld kwamen dan ook naar de Brabanthallen voor MoH.

Over de avond heen heb ik onder andere gesproken met mensen uit Denemarken, die speciaal voor het evenement een busreis van wel twaalf (!) uur hebben doorstaan. Dit waren in mijn ogen dan ook de echte helden van de avond, true dedication noemen we dat!

Mijn oog viel meteen op de aankleding van de zaal, en wat we niet wisten, is dat dit nog mooier zou worden. Het vikingschip, vanwaar de Dj’s de hardste tracks draaiden, had namelijk een extraatje. Omdat ik vrij klein ben had ik dit niet meteen door, maar toen iemand me echter optilde en ik het schip boven het publiek zag zweven, snapte ik meteen het enthousiasme van iedereen. Wat een geweldig gezicht was het om het schip zo over al die mensen heen te zien gaan. De bewegende attributen waren ook een schot in de roos. Deze zijn ook te zien op onderstaande foto.

masters of hardcore 2016 3
Minute of silence

Onlangs heeft er een terroristische aanslag in Brussel plaatsgevonden, waar velen natuurlijk van op de hoogte zijn. In de aanloop naar het evenement ontving ik dan ook een mailtje, waarin dit werd benoemd.

“Tijdens het evenement zullen we samen de slachtoffers van de aanslagen in Brussel herdenken. Om die reden wordt er om middernacht in alle area’s een minuut stilte gehouden. We willen je vriendelijk verzoeken hier respect voor te hebben.”

Zoals hierboven vermeld, heeft deze minuut stilte om 00.00 uur plaatsgevonden. Helemaal stil was het niet, maar daar stond ik niet echt van te kijken. Toch heb ik respect voor het grote deel wat dit wel kon opbrengen. Dat geeft toch weer een extra gevoel van saamhorigheid.

Over het algemeen
Zoals ik al in het begin vermelde, ben ik een groot hardstyle en hardcore fan. De Raiders of Rampage en Masters of Mjolnir waren dan ook de twee zalen waar ik het meest te vinden was. Natuurlijk heb ik bij elke zaal even een kijkje genomen en deze zagen er stuk voor stuk geweldig uit. Een deel van de avond bestond voor mij ook uit socializen. Mensen uit verschillende landen en omstreken, die de liefde delen voor hetzelfde, is hetgeen wat ik echt heel bijzonder vind. Hier geniet ik dan ook altijd optimaal van en dit was op Masters bijna niet te evenaren. De hele avond voelde je de goede sfeer en verbondenheid tussen het publiek. Duits, Zweeds of Nederlands, iedereen stond bij elkaar en met elkaar.

masters of hardcore 2016 2
Conclusie

Een nacht vol met hoogtepunten! Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gelezen, was de sfeer in één woord: intens. Iedereen die ik sprak, had de nacht van zijn leven. Wat een ongekend dik evenement was dit. De hele avond heb ik, net als velen, met een glimlach rondgelopen. Minpunten kan ik eigenlijk niet echt noemen. Soms was het in het rokershok even zoeken naar een goed plekje, maar dit kwam altijd wel goed. De faciliteiten waren prima geregeld en goed aangegeven. Het geluid en de licht/lasershows zaten goed in elkaar en hier was ook niets op aan te merken. Ja, ik heb echt genoten en ben er volgend jaar zeker weer bij!

Foto’s door: Rossumedia

Reageren