Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

“Only a few may carry the title ‘legend'”. Dit zijn de woorden waarmee Noisecontrollers Michel Pollen beschrijft in zijn Instagram post van gisterenmiddag. Op deze foto zijn beide heren te zien in de studio van Michel Pollen. Een track van deze heren is al jaren een grote wens van vele liefhebbers en ook van Noisecontrollers zelf. We kunnen bij deze bevestigen dat de heren eindelijk samen een track hebben gemaakt.

Album
Zoals eerder bekend gemaakt werken de Donkey Rollers aan een album om hun 15-jarig bestaan te vieren en aan ons is bevestigd dat de Donkey Rollers en Noisecontrollers collab op dit album zal verschijnen. Dat dit voor Noisecontrollers iets bijzonders is, bleek al in de “10 Years Noisecontrollers” documentaire die vorig jaar uitkwam. Toen Noisecontrollers begon waren de Donkey Rollers zijn grote inspiratiebron en nu komen deze acts na 10 jaar eindelijk samen met een collab.

Michel Pollen
Michel Pollen is natuurlijk bekend van zijn werk achter de schermen bij Fusion Records. Hier is hij voornamelijk bezig met het maken van muziek samen met Luc van Veghel voor de act van The Pitcher en voor de Donkey Rollers. Wat veel mensen niet weten is dat hij ook lid is van dit collectief, maar dus alleen op de achtergrond fungeert als producer. Op de editie van de Tijdmachine in Eindhoven deed Michel Pollen nog een optreden samen met The Pitcher wat voor veel mensen heel speciaal was, aangezien hij liever niet op het podium staat.

Noisecontrollers
Toen Noisecontrollers nog een duo was, werden ze ontdekt op het Synthforum vanwege een track die erg leek op de Donkey Rollers tracks. Donkey Rollers waren een echte inspiratiebron voor Noisecontrollers en dat was de kwaliteit die ze wilden benaderen. Noisecontrollers hadden een track genaamd ‘Wannabe’ gemaakt die duidelijk op Donkey Rollers was geïnspireerd en op het Synthforum geplaatst. In plaats van in de hoge boom klimmen en ze aan te spreken op de gelijkenis, was Johan (labelmanager van Fusion Records en ook onderdeel van Donkey Rollers) onder de indruk van de kwaliteit van de track en besloot om Noisecontrollers te benaderen voor een release op Fusion Records. De rest is historie en inmiddels is Noisecontrollers met recht een van de grootste acts in de hardstyle scene.

Only few may carry the title "legend" With Michel Pollen

A post shared by Noisecontrollers (@noisecontrollers) on

 

Reageren