Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is alweer een jaar geleden dat Noisecontrollers en Sephyx een onverwachte foto vanuit de studio deelden. Dit was het moment dat de hardstyle-wereld positief verrast werd over een collab tussen de twee producers, met als resultaat dat ‘Youngblood – (Luvenī)’ deze week eindelijk is gereleased. “We hebben onwijs veel zin om weer op te treden en muziek te laten horen.”

LEES OOK: Q-dance onthult Defqon.1 at Home 2021 line-up: “Grootste online experience tot nu toe”

Het is alweer 16 jaar geleden dat Noisecontrollers begon aan zijn carrière: toen was Sephyx nog maar 9 jaar oud. Niet om aan te geven dat er een respectabel leeftijdsverschil is, maar juist dat er een goede muzikale klik tussen hen is. “Een van mijn allereerste Hardstyle nummers die ik hoorde was ‘Summer In The City Part II’”, begint Sephyx te vertellen. “En ik was meteen verliefd op de unieke sound van Noisecontrollers en de summer vibes van dat nummer. Daarna ging ik scrollen door zijn discography en hoorde ik ‘CTRL.ALT.DELETE’. Sindsdien ben ik groot fan van Bas!”

noisecontrollers & sephyx ‘Youngblood - (Luvenī)’

Ook Noisecontrollers weet nog goed welk nummer hij van Sephyx voor het eerst hoorde. “Een paar jaar geleden luisterde ik voor het eerst naar Xander’s muziek”, geeft Noisecontrollers aan. Bij de drop van ‘Wild Love’ was hij meteen verkocht. “Ik vond deze plaat gruwelijk en met name de kick onwijs goed klinken. Toen ik later nieuwe platen hoorde van Xander vond ik opnieuw de kicks heel erg goed.” En zo ging er uiteindelijk een balletje rollen die nu heeft geleid tot een samenwerking: ‘Youngblood – (Luvenī)’.

“Er ligt lekker veel muziek op de plank die gaat uitkomen”

Het contact tussen Noisecontrollers en Sephyx voor een collab ging vrij vlot. “Als je een artiest goed vindt ga je al snel vragen naar meer muziek”, legt Bas uit. “Dan raak je aan de praat, maar om elkaar écht als producer te leren kennen, is een studioafspraak het beste. Klikt dat, dan is eigenlijk altijd de volgende stap een collab. Zo is het bij ons ook gegaan. Xander heeft naast een unieke creativiteit (eigen stijl) een vette mix, super sound design en visie op waar hij naartoe wilt met zijn platen. En heel eerlijk, is het gewoon mijn persoonlijke smaak dat ik zijn muziek vet vind.”

Dit klonk als muziek in de oren van Sephyx. “Tijdens het werken aan de collab vroeg Bas of ik interesse had om Art of Creation te joinen, dat was natuurlijk voor mij een hele grote eer aangezien mijn drie grote voorbeelden uit de Hardstyle scene dit label runnen. Eerder was er al sprake van een switch naar Art of Creation met Wildstylez, echter begon toen de pandemie en werd er niet zo veel meer over gesproken. Hierdoor heb ik uiteraard wel de tijd gehad om er goed over na te denken en was dit voor mij de logische volgende stap. De switch heeft mij erg veel motivatie en inspiratie gegeven voor mijn nieuwe muziek, er ligt nu dan ook lekker veel muziek op de plank die gaat uitkomen!”

Noisecontrollers & Sephyx in de studio voor ‘Youngblood – (Luvenī)’

Het begin hiervan was al op Defqon.1 2019 gemaakt, waar Noisecontrollers het nummer ‘Wild Love’ van Sephyx draaide. Xander weet het nog goed: “Een paar weken later deed Bas een Q&A op zijn Insta en vroeg iemand wat zijn favoriete kick was op dat moment. Zijn antwoord was de mid intro kick van ‘Wild Love’. Dat was een grote eer voor mij, omdat Bas altijd mijn voorbeeld was met kicks. Ik ben meteen de studio ingegaan en heb een opzetje gemaakt met die kick en hem naar Bas gestuurd. Hier is uiteindelijk “Youngblood – (Luvenī)” uit gekomen!”

Eenmaal in de studio konden er al snel meters gemaakt worden. Noisecontrollers: “Xander had al een opzet gemaakt en daarin al onwijs veel gedaan. Voor mij was dat ontzettend makkelijk instappen. Ik hoefde enkel nog mijn eigen smaak en input te combineren. Dat ging erg goed en was ontzettend leuk om elkaars verschillen en overeenkomsten in het studioproces te leren kennen.”

Volgens Sephyx sloten ook de vocalen hier naadloos op aan. “Ik hoorde deze vocal topline van Diandra Faye en dacht meteen: “Wow! Deze moet ik hebben en iets speciaals mee doen!” Toevallig viel de topline perfect met het opzetje en de melodie die ik heb geschreven voor de collab met Bas. Alles viel op zijn plaats en binnen een paar studiosessies was de track klaar!” Het resultaat ‘Youngblood – (Luvenī)’ is sinds deze week verkrijgbaar en overal te streamen.

sephyx & noisecontrollers

Wanneer er weer evenementen zijn…

Het heeft lang geduurd, maar er lijkt weer een sprankje hoop te zijn als we kijken naar (grote) evenementen“Ik heb mij tijdens corona onwijs rustig gehouden”, begint Noisecontrollers wanneer hij vooruitblikt. “Nu er inderdaad weer hoop is, zit ik weer lekker in de studio. Ik heb zon onwijs zin om weer op te treden en mijn muziek te laten horen. Ik kan echt niet wachten!”

Sephyx onderstreept dit gevoel en heeft een hoop nieuwe muziek klaarliggen en zat niet zo lang geleden ook nog in de studio met Headhunterz. “Daarbij ben ik videoclips aan het maken voor deze projecten, zoals de clips van ‘Devil In The Eyes’ en ‘Youngblood’. Zoals de meesten al wel gezien hebben, ben ik de laatste tijd steeds meer gitaar aan het verwerken in mijn nummers en clips. Ik ben dus ook van plan om dat te gaan verwerken in mijn livesets zodra dat weer kan!”

‘Youngblood – (Luvenī)’ van Noisecontrollers & Sephyx is deze week uitgebracht op het label van Art of Creation. Volg Bas en Xander op Instagram om op de hoogte te blijven over de aankomende releases.

Omslagfoto via Facebook-pagina Noisecontrollers / Sephyx

Reageren