Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Aan het begin van 2014 plaatste Headhunterz een video op z’n Facebookpagina waarbij hij de fans wilde bedanken voor alles dat hij, mede dankzij hen, heeft mogen meemaken. Deze video ging de hele wereld over, want hoewel veel mensen het al hadden zien aankomen, was het toch een flinke klap dat hij afscheid ging nemen van de hardstyle scene.

Gisteren gebeurde het onwaarschijnlijke. Al weken van tevoren werd er gespeculeerd over wie de leden van Defqon.1 Legends zouden zijn. De legends waren vorig jaar met z’n drieën, namelijk Noisecontrollers Wildstylez en Isaac, en openden toen The Closing Ceremony op de mainstage van Defqon.1. Tijdens The Closing zijn alle ogen gericht op de RED, dus vrijwel iedere bezoeker stond om 20:00 te wachten op wat er zou komen.

Een paar uur eerder plaatste Headhunterz verschillende foto’s en video’s op z’n Snapchat (@itsheadhunterz) die zorgden voor de nodige spanning. Hij zat namelijk in het vliegtuig naar Nederland met z’n tourmanager en vroeg aan hem “Where are we going?” Vervolgens antwoordde z’n tourmanager dat ze naar huis gingen, waarop hij weer zei “Is that so?” Nu zegt dat op zich niet zo veel, maar toen hij vervolgens een foto stuurde dat hij naar ‘Dragonborn’ aan het luisteren was, ontstond er toch een zekere hype.

Er volgde een intro tijdens Defqon.1 Legends en The Prophet en Technoboy doken op vanachter de decks. Twee namen die zichzelf met recht legends mogen noemen, maar helaas geen Headhunterz. Of toch wel? Na de eerste track viel het ineens stil en volgde er een tweede intro. “True dragonblood never dies. Tonight we celebrate the return of a highly honored warrior. An absolute legend and a true Defqon.1 friend. His creative path lead him to other horizons. But today, he sets foot on this holy ground once more. Weekend warriors, show your unconditional respect for.. The man they call.. HEADHUNTERZ!”

Zoals je wel kunt begrijpen ontplofte het publiek en keek iedereen vol blijdschap en ongeloof naar de man die vervolgens het podium beklom. Daar stond hij dan, met een gigantische glimlach op z’n gezicht terwijl de track ‘Dragonborn’ uit de speakers galmde. Er werd geschreeuwd, er werd gedanst en er werd zelfs gehuild. Zo goed en kwaad als we konden hebben we de gehele set aangeboden als livestream op Facebook. Vele duizenden fans hebben vol ongeloof gekeken en genoten van de 60 minuten die het trio verzorgde. Kijk hieronder naar de beelden en geniet zelf ook (opnieuw) van het schouwspel.

Defqon.1 Legends Livestream (Part 1)
Defqon.1 Legends Livestream (Part 2)

Tracklist:
1. Headhunterz – Dragonborn
2. Builder – Her Voice (Headhunterz Remix)
3. The Prophet – Recession
4. Kaskade – Lessons In Love (Headhunterz Remix)
5. Headhunterz – Scrap Attack
6. Technoboy, Tuneboy & Isaac – Digital Nation
7. Proppy & Heady – Summer of Hardstyle
8. Headhunterz – From Within (Winne Edit)
9. Brennan Heart & TNT – It’s My Style
10. The Prophet – One Moment
11. Headhunterz ft. Tatu – Colors
12. Party Animals – Have You Ever Been Mellow (Showtek & TNT Remix)
13. The Prophet & Deepack – Stampuhh
14. Headhunterz vs Noisecontrollers & Wildstylez – Reignite Tonight
15. Technoboy & Activator – Steam Train
16. Scope DJ – Lockdown
17. Headhunterz – Rock Civilization (Technoboy’s Undersound Mix)
18. Technoboy – Rage
19. Brennan Heart & The Prophet – Wake Up
20. Headhunterz, Noisecontrollers & Wildstylez – World of Madness
21. The Prophet – Caramba!
22. Headhunterz – The Saifam Mashup

Reageren