Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Na 2 decennia vol toewijding, bestaat Q-dance aankomend jaar maar liefst 20 jaar, en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Door middel van een persoonlijk bericht gericht aan hun trouwe fans, komt de organisatie met een gloednieuw evenement in het GelreDome om hun twintigste verjaardag te vieren: DEDIQATED | 20 years of Q-dance. 

LEES OOK: Dit is de complete line-up voor DEDIQATED | 20 years of Q-dance

“Dit bericht is voor jou”, spreekt Q-dance haar fans toe via een persoonlijk bericht. “Als je met ons bent opgegroeid, trouwe bezoeker bent of bent geweest, je vrienden voor het leven of je grote liefde hebt ontmoet tijdens een van onze feesten. Als je jouw ouders gek hebt gemaakt met het penetrerende geluid van de reverse bass, je door het stof bent gegaan tijdens POWER HOUR en met tranen in je ogen naar een van onze eindshows hebt gekeken. Dan ben je een met ons en zijn wij een met jou. Dan ben je een Q-dancer in hart en nieren. Dan… ben je DEDIQATED.”

In 2010 vierde ‘Q’ hun Ten Years of Dediqation-evenement voor het tienjarig bestaan van de organisatie genaamd: De Feestfabriek. Het evenement vond destijds plaats in de Amsterdam ArenA. Nu, voor hun twintigste verjaardag heeft Q-dance onderdak gevonden in het GelreDome in Arnhem. Hieronder is het volledige bericht te zien dat naar de fans is gestuurd.

DEDIQATED | 20 Years of Q-dance

Q-dance zal haar twintigste verjaardag vieren op zaterdag 8 februari 2020 in het GelreDome – Arnhem. Het feest zal overdag’s gevierd worden, van 12:00 tot 23:00. Voor tickets kun je je registreren voor DEDIQATED via de officiële website van Q-dance.

Omslagfoto van Facebook-pagina Q-dance

Dit bericht is voor jou.

Als je met ons bent opgegroeid, trouwe bezoeker bent of bent geweest, je vrienden voor het leven of je grote liefde hebt ontmoet tijdens een van onze feesten. Als je jouw ouders gek hebt gemaakt met het penetrerende geluid van de reverse bass, je door het stof bent gegaan tijdens POWER HOUR en met tranen in je ogen naar een van onze eindshows hebt gekeken. Wanneer je vroeger naar de platenzaak ging om verzekerd te zijn van je Houseqlassics kaart, het zand uit je oren en ogen hebt moeten vegen tijdens de vele zonnige, maar stoffige, edities van Defqon.1 op het Almere strand, of als jij degene was die op onze parkeerplaatsen stond te raven tot de zon opkwam.

Maar ook als jij de zeiknatte eerste editie van Q-BASE hebt overleefd, of samen met ons de laatste editie hebt afgesloten. Als je voor de zoveelste keer een disco dipje hebt opgelopen omdat linksvoor bij de speakers toch de lekkerste plek is en er minimaal 1000 party foto’s van jou circuleren online waar je stiekem toch een beetje van baalt. Als jij samen met veertig verschillende nationaliteiten zij aan zij hebt meegeschreeuwd met ‘FTS’ of ‘Lose My Mind’. Stage-dives, links/rechts, circle pits, sit-downs en bierdouches hebt doorstaan en de blauwe plekken en schrammen elke keer weer voor lief nam. Je een van de pioniers was die zijn tent bent komen opzetten tijdens de eerste weekend editie van Defqon.1, altijd met ons meedacht over hoe de line-up er eigenlijk uit moest zien, kritiek gaf als we iets verneukten maar ons ook beloonde met een “top Q-dance!” wanneer we het bij het rechte eind hadden.

Als je net 18 bent geworden, maar wel al vier jaar staat te trappelen om naar onze feesten te gaan, als je altijd anders was dan de rest, maar nu één bent met duizenden gelijkgestemden. Jij die onze logo’s hebt vereeuwigd op je lichaam, samen met ons en de Legends de 25ste editie van X-Qlusive hebt gevierd, of jezelf hebt gevonden tijdens de rituelen en ceremonies van Qlimax.

Als je weet dat het ritme van je leven begint bij 150 bpm, je jouw Airmax hebt geofferd bij het altaar van Defqon.1, de helft van je kledingkast een Q bevat en je al zeker 30 keer verdwaald bent geraakt in de hallen van de RAI. Als jij altijd als eerste binnen bent en vervolgens nooit meer naar huis wil, je op Qlubtempo bent begonnen, maar nooit echt bent gestopt.

Jij kan iedereen zijn. Of je nou doordeweeks in pak naar kantoor moet, of thuiskomt met verf in je haar, je net 50 bent geworden of nog geen 21 bent, je uit een land komt waar vrijheid een begrip is of uit een land waar dit nog ver te zoeken is. Als je weet dat de hardere stijlen in je bloed zit, je hart oranje kleurt en dat je dit met je mee zal dragen tot je je laatste adem uitblaast.

Dan ben je een met ons en zijn wij een met jou.
Dan ben je een Q-dancer in hart en nieren.
Dan… ben je DEDIQATED.

One for all, all for the harder styles

Reageren