Hard News
Door Hard News

Een duistere kracht is druk bezig om de scene te overrompelen met zijn producties. 2011 is het jaar dat het oosten van Europa werd opgeschrikt door een geheimzinnige jongen en er langzaam maar zeker mee te maken kreeg. De jaren vorderde en mensen begonnen in te zien dat er geen ontkomen meer aan was. De jongen genaamd Pawel Goss zou de iedereen laten horen wat hij al jaren diep van binnen verborgen hield voor de buitenwereld.

Vanuit zijn moederland Polen beraamde Pawel, die liever bij zijn alias Regain genoemd wordt, doordachte plannen om deze doelstelling met succes te kunnen volbrengen. We besloten om stiekem op onderzoek te gaan om zo de bron van deze kracht te achterhalen.

Aangekomen in zijn geboorteplaats in Polen zagen we dat het dorp compleet was weggevaagd. We spraken een toevallige voorbijganger. Toen we vroegen of ze wist wie de 21-jarige jongen was keek ze ons nieuwsgierig aan. Het was duidelijk te merken dat ze hem heeft gekend en zo ook zijn muziek.

regain point of no return
Ze vertelde al snel het verhaal van Regain. “Oke jongens.. Zijn jullie er klaar voor?” Met open ogen knikten we instemmend toe. “We hebben zijn transformatie meegemaakt. Het begon allemaal op 22 juni 1994, toen hij werd geboren in dit voormalige dorpje. Hij had een normale jeugd, had veel vrienden, ging naar school en bracht veel tijd door met zijn familie.

Op jonge leeftijd wilde hij graag drummer worden, dit deed hij dan door dozen bij elkaar te zetten en op ze te trommelen. Helaas vonden z’n ouders het geen goed idee om een muzikale opleiding te gaan volgen, omdat hij dan misschien niet genoeg tijd zou hebben voor z’n ‘normale’ opleiding. Vanaf dat punt veranderde hij. Hij besloot om z’n creativiteit en passie voor muziek in produceren te stoppen. Op 12-jarige leeftijd begon hij daar al mee, en dat heeft hem voor het leven getekend.

Op 15-jarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met hardstyle. Hij had inmiddels drie jaar ervaring met produceren en zocht zijn uitweg in een nieuwe uitdaging. Het was niet makkelijk voor hem, en hij spendeerde uren, maanden, zelfs jaren om z’n sound te verbeteren. Hij zei altijd dat als muziek je passie is, dat je dan alles eraan zult doen om te komen waar je wilt.

regain point of no return 3
We hoorden ineens een doffe dreun in de verte. De grond trilde onder onze voeten. “Hij is terug!” Zo snel als we konden renden we naar een nabij gelegen schuurtje en verschuilden ons daar. Geschrokken, maar toch ook nieuwsgierig, vroegen we of de vrouw het verhaal wilde vervolgen.

“Uiteindelijk vond Regain het tijd om z’n muziek aan de wereld te laten horen en daardoor sloot hij zich aan bij een Nederlands label en verplaatste hij zich steeds vaker naar Nederland, het epicentrum van de hardstyle. Z’n track ‘Insane’ sloeg direct aan bij het grote publiek en hoewel zij het nog niet in de gaten hadden, was dit slechts het begin van zijn opmars.

Het duurde niet lang tot “Push It To The Limit” een nummer 1 positie bereikte in de hardstyle charts en in volle borst werd meegezongen door zijn volgelingen. Zijn nieuwe track “Broken” kwam dan ook niet onverwachts en zorgde voor enorm veel aandacht in de scene. Hij werd steeds sterker naarmate hij meer fans begon te krijgen en al gauw kwam Adaro, ‘The Dark Universe’ himself, naar hem toe om te vragen of Regain een remix voor hem wilde maken van zijn track met Danny Scandal: “For The Street”. Zijn krachten werden te sterk en nadat bewoners het dorp waren ontvlucht, dreunden zijn diepe klanken het met de grond gelijk.

regain point of no return 4
Om zijn krachten onder controle te houden besloot een groep professionals, die schuilgaan achter de naam Confusion Events, om een evenement in te richten met Regain als hoofdthema. Een eigen event voor de Poolse jongen die in rap tempo de raw hardstyle scene aan het veroveren is. De organisatie roept duizenden toegewijde fans op om de krachten van Regain te delen en zo onder controle te houden.

Deze avond zal hij vergezelt worden door handlangers als Blackwatch, Neroz en Thera. Inmiddels is hij klaar met een nieuwe productie samen met Thera, die zij zullen presenteren op dit evenement.. Daarnaast heeft Regain zelf drie namen samengesteld waar hij ieder een uur mee op het podium zal staan. Dit zijn Adaro, E-Force en als afsluiter: Warface.

We keken elkaar aan alsof we zojuist het einde van de wereld hadden meegemaakt. Blackwatch, Neroz, Thera en daarnaast ook nog samen draaien met Adaro, E-Force en afsluiten met Warface.. “Wanneer is dat event?! We willen zien wat er gaat gebeuren, want we moeten de mensen waarschuwen dat er geen weg meer terug is zodra ze binnenstappen..” De vrouw keek ons aan en begon te lachen. “Jullie weten niet waar je aan begint.. Maar vooruit, ik zal het jullie zeggen.”

Regain – Point of No Return
5 december 2015
Harders Plaza, Harderwijk

Event: http://bit.ly/regainevent
Trailer: https://youtu.be/E3dhXJ5416c
Tickets: www.confusion-events.nl

Reacties

  • Anonymous 01 december 2015 - 09:21

    Regain!! Held ;D!!

    Quote

Reageren