Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Regain domineerde het afgelopen jaar met talloze Boiler Room sessies. Na het succes van deze altijd uitverkochte evenementen in Arnhem, was een Boiler Room XXL-show op Shockerz een logische volgende stap. De Poolse DJ weet de mainstage van Shockerz dan ook binnen enkele seconden om te toveren tot een grimmige Boiler Room, wat door veel bezoekers als een hoogtepunt van de dag wordt gezien.

LEES OOK: Adaro over het supporten van jonge talenten: “Ik vind ze inspirerend”

Zo’n tien minuten voordat Regain’s Boiler Room XXL van start gaat, wordt het ineens druk vooraan bij het podium. Ondanks dat er geen officiële aankondiging is gedaan over het openen van het podium achter de DJ, gaan de meeste bezoekers van Shockerz er wel van uit. De spanning is van de gezichten af te lezen. “Bij de Poolse sloopkogel móét dit hek wel open gaan, dat kan niet anders,” roept een bezoeker over de muziek heen naar zijn vriendengroep.

Hij krijgt gelijk: zodra Regain in zijn zwarte bomber op het podium verschijnt, nodigt MC Flo het publiek uit om plaats te nemen in de Boiler Room setting. Dat hoeft hij geen twee keer te zeggen. Het vergt wat duw- en trekwerk om de trappen op te komen, want binnen enkele seconden is de tribune afgeladen vol. Iedereen wil koste wat het kost die Boiler Room sfeer ervaren en als eerste een plekje op de mainstage bemachtigen.

Regain: “Ayo Shockerz, thank you for being here. Let’s go!”

Zodra Regain zijn eerste track ‘I Am Regain’ instart, hangt er een fantastische sfeer in de zaal. Waar bij de andere sets op de indrukwekkende mainstage van Shockerz veel gekleurde lampen en flashy visuals gebruikt werden, blijft het bij Regain juist wat sober. De visuals zijn donker en duister, en qua lampen wordt er eigenlijk alleen wit, groen en blauw gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de sfeer wat kleiner en intiemer is – precies zoals je het in een Boiler Room wilt hebben. De rauwe sfeer en de connectie tussen de DJ en het publiek staan centraal.

regain boiler room xxl shockerz groot

regain boiler room xxl shockerz groot

Regain’s eigen sound is daarbij ook het beste om te omschrijven als duister en grimmig met snoeiharde kicks, in combinatie met flink wat inspiratie vanuit andere muziekgenres. Voor in de zaal staat de muziek zo hard, dat je de bass door je hele lichaam voelt. Dat valt vooral op met de RE-GAIN edit van ‘Cocaine’ en zijn samenwerking met Fraw, ‘X’, die eerder dit jaar uitkwam.

Veel nieuwe tracks van Regain in de Boiler Room XXL op Shockerz

Regain zelf heeft de tijd van zijn leven op het podium. Op Instagram liet hij eerder deze week weten dat hij veel nieuwe tracks wilde laten horen op Shockerz: 13 om precies te zijn. Zo draait hij onder andere ‘Technobeat’, een track die goed aansluit op het concept. Ook gloednieuwe collabs met KAMI en Colin Hennerz, Imperatorz en Exproz komen voorbij. Het nummer met Exproz, voorzien van talloze screeches en flink was zaagkicks, is een perfecte mix van de stijlen van beide DJ’s. “It was such a pleasure to work with this guy,” laat Regain weten zodra hij die track door de speakers laat knallen.

regain boiler room xxl shockerz groot

Een hoogtepunt uit de set is de Boiler Room edit van ‘Destroy’. De vele sparkulars op het podium laten de gezichten in het publiek oplichten, terwijl de combinatie van groene lasers en blauwe lampen een fantastisch duister effect geeft dat naadloos aansluit bij de track. Tijdens de drop van de track worden er ook nog eens talloze vuurballen de lucht in gelanceerd. “Weapons activated. You will be… destroyed.”

In een krachtige drie kwartier liet de Polish Punisher op Shockerz zien wat hij in zijn mars heeft. Met de Kerstdagen brengt Regain het Boiler Room concept naar Australië, waar hij onder andere The Purge, DVRGNT en TOZA uitnodigt. Komende zaterdag staat Regain hij eerst nog op Origins, waar hij zijn voorlopig laatste Classics set draait: Point of No Return. Daarna wil hij zich focussen op waar hij gemotiveerd en energiek van raakt: het uitproberen van nieuwe dingen.

Afbeeldingen via Shockerz / SPARK / Tessa van Nuland Fotografie

Reageren