Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Op 11 mei staat niemand minder dan Rooler op Phoenix Festival, waarvoor hij ook het officiële anthem ‘Wild Pack‘ heeft gecreëerd. Als klap op de vuurpijl introduceerde Christopher ook nog eens een splinternieuw label Aggressive Records en maakte hij bekend dat hij welgeteld twee albums zal releasen in 2019. Wij praatten met Rooler over zijn Phoenix anthem, en dit grootse jaar! 

‘Wild Pack’ voor Phoenix Festival representeert Rooler’s allereerste grote anthem. Dus, wanneer hij startte met het produceren van de track, wilde hij ervoor zorgen dat het zich onderscheidde van alle andere anthems. “Toen ik werd gevraagd om dit anthem te creëren, heb ik mezelf gelijk in de schoenen van het publiek geplaatst, om het scenario voor te stellen. Ik wilde een anthem met een zomer-achtige vibe, maar met de typische Rooler kicks.”

“De melodie reflecteert het concept: de Rebels of the Road”

De gloednieuwe ‘Wild Pack’ gaat perfect samen met het gevoel van Phoenix Festival. “De melodie reflecteert het concept: de rebels of the road.” Volgens de raw hardstyle producer was het vrij lastig om dit doel te behalen. “Om eerlijk te zijn, het is stressvol… Ik heb er veel meer uren ingestoken dat dat ik normaal doe. In dit geval vond ik het nóg belangrijker dat ieder aspect perfect was! Je wil mensen niet teleurstellen, zeker niet met een anthem. Snap je?”

Phoenix Festival 2019De tweede editie van Phoenix Festival zal op 11 mei plaatsvinden, waar je kunt genieten van verschillende soorten hardere stijlen op maar liefst vier stages. Vooral raw hardstyle en uptempo zijn goed vertegenwoordigd op het festival, wat volgens Rooler de perfecte combinatie is. “Ik denk dat raw en uptempo dezelfde energie hebben: direct, rauw en in your face!” Christopher legt uit dat deze twee gecombineerde krachten niet het enige goede aan Phoenix zijn. “De locatie is ook erg vet, en de line-up is werkelijk groots dit jaar!”

“Mijn album wordt een mix van alles waar ik van houd: party vibe, euforisch, raw en uptempo”

Rooler is de afgelopen tijd erg druk bezig geweest in de studio. Aan het einde van 2018 kondigde hij  namelijk aan dat hij maar liefst twee (!) albums zal releasen in 2019 – best een bijzondere beslissing. “Ja, ik probeer gewoon de uitsteller die in me leeft te verslaan. Nee grapje, één is van Aggressive Act en de ander is een Rooler album.” Christopher wil zijn visie op muziek laten horen met twee compleet verschillende albums. “Het Rooler album wordt een mix van alles waar ik van houd en waarvan ik vind dat het in de spotlight moet staan. Dit betekent: party vibe, euforisch, raw en uptempo samen.” Het Aggressive Act album samen met Malice zal zeker een stuk harder zijn. “We laten absoluut onze agressieve kant zien…”

Christopher stopt niet bij twee albums en een nieuw anthem: de afgelopen maand introduceerde hij ook nog eens het nieuwe label Aggressive Records, opgericht door Rooler en duo Malice. “We besloten eigenlijk in 2018 al om een eigen label te beginnen, maar omdat het natuurlijk al een heel druk jaar was verplaatsten we heel het plan naar 2019. Veel mensen denken dat we ruzie hadden met Gearbox, maar dat is niet waar. We wilden gewoon ons eigen platform, onze eigen marketing, en natuurlijk eigen deadlines.” Dit is een erg belangrijk aspect voor de drie mannen. “Het maakt ons erg trots dat we alles gewoon zelf kunnen doen!”

Het label biedt precies wat Malice en Rooler altijd naar de denkbeeldige hardstyle-tafel brengen: “Diversiteit en frisheid.” Ondanks dat het label pas net is opgericht, hebben de mannen al twee album releases op de planning staan. En daar stopt het niet: “We willen geschiedenis gaan schrijven!”

Phoenix Festival 2019“I’m super cool, I swear x”

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Rooler een drukke tijd tegemoet heeft. Ondanks dat hij nog niet al zijn plannen kan delen, mogen we zeker veel van hem verwachten in 2019. “Ik heb een aantal hele grote boekingen waar ik erg trots op ben, ik ga op wereld tours en… Stalk me op Instagram om meer te weten te komen.” Één van deze boekingen is natuurlijk Phoenix Festival, waar Rooler een live-set zal draaien. “Dit betekent veel edits, album materiaal, en zoals altijd VEEL energie!”

Dus waarom moet je Phoenix absoluut bezoeken? “Het festival heeft al bewezen dat het een grootse gebeurtenis is, en dit jaar wordt het zelfs nog grootser en beter! En waarom zou je mijn set moeten bijwonen, nou… Because I’m super cool, I swear x.”

Phoenix Festival 2019 – Rebels of the Road vindt plaats op 11 mei bij de Rekken in Nuland. Tickets voor ‘The Hardest Outdoor Festival’ zijn nog beschikbaar via de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Footworxx

Reageren