Rik Houwers
Door Rik Houwers

In 1999 vond voor de eerste keer de Top 2000 plaats, georganiseerd door Radio 2. Het was de bedoeling om het eenmalig plaats te laten vinden, vooral voor de millenniumwisseling. De lijst werd in eerste instantie gevuld met nummers die een betekenis hadden voor de luisteraars van Radio 2. Het bleek een enorm succes te zijn en Radio 2 besloot om van de Top 2000 een jaarlijks terugkerend programma te maken. Vorig jaar stond na een oproep op Facebook de themesong van Pokémon in de lijst en dit jaar is het tijd voor een raw hardstyle track in de Top 2000.

Hardstyle in Top 2000
Dit jaar is er een Facebook evenement aangemaakt om een bepaalde hardstyle track in de lijst te krijgen. Dit event heeft besloten om te kiezen voor één van de paradepaardjes van Radical Redemption namelijk ‘Brutal 5.0’. Wij willen graag bijdragen om te zorgen dat deze track in de lijst van de Top 2000 gaat komen komende editie.

Stemmen
Vorig jaar stemden 4,5 miljoen mensen voor de Top 2000, dus er zijn aardig wat stemmen nodig wil Radical deel gaan uitmaken van de Top 2000. Willen jullie een handje helpen om ‘Radical Redemption – Brutal 5.0’ in de lijst te krijgen? Zorg dan dat je aangemeld staat bij het Facebookevenement Radical Redemption in de Top 2000 en dat je de track goed schrijft bij de vrije keuze. Stemmen voor de Top 2000 is nu begonnen en zal eindigen op 2 december. Zorg er dus voor dat je stemt op ‘Brutal 5.0’. De Top 2000 zal te horen zijn van 25 december tot 31 december 23.59 uur. Stemmen kan nu hier.

Pokémon
Vorig jaar werd er via Facebook een evenement aangemaakt om de themesong van Pokémon (Jason Paige – ‘Gotta Catch ‘em All’) in de Top 2000 te krijgen. De mensen die zich aanmeldde voor het evenement kregen allemaal het verzoek om op het nummer te stemmen voor in de Top 2000. Dit lukte, het nummer kreeg veel stemmen en stond uiteindelijk op nummer 1666.

Reageren