Bas van Herk
Door Bas van Herk

Velen fans zijn al tijden in afwachting tot de release van het nieuwe album. Om deze release te vieren, wordt er op 4 november zijn eigen show georganiseerd. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Radical Redemption. Gisteren maakte de artiest via Facebook bekend dat de timetable van The Road To Redemption online staat:

De namen van de artiesten waren natuurlijk allang de deur uit, maar de huidige formatie van optredens was nog niet bekend. De timetable ziet er interessant uit als je het ons vraagt.

Het evenement begint om 22.00 en Luna bijt het spit af. Deze klassieker wordt opgevolgd door High Voltage, die dit jaar nog een vet album uitbracht. Op het album staat onder andere de collab ‘The Saviour‘ met Radical Redemption. Grote kans dat je deze track voorbij hoort komen. Om 00.00 staat Regain op te treden met The Main MF’er, oftewel Crypsis. Wij zijn benieuwd of Regain tijdens de set zijn nieuwe track ‘Now We Pray‘ met Apexx afspeelt.

Hierna komt het moment waar iedere fan op heeft gewacht. Om 01.00 gaat de show van Radical van start. Als een introductie van de avond draait de artiest één uur lang live. Na deze act zal de DJ tijdelijk de draaitafel verlaten, maar niet getreurd, want hij komt later op de avond weer terug. Maar eerst Act Of Rage. Dit talent was verantwoordelijk voor het Supremacy anthem van 2017. Naast deze speciale gelegenheid trad de artiest ook nog eens op tijdens het evenement. Hier draaide hij zijn splinternieuwe bom ‘Sabotage‘.

Na ongeveer een uur pauze zal Radical Redemption om 02.30 weer beginnen met zijn optredens. Dit gaat zeker door tot 06.30. In de tussentijd komt Minus Militia, zoals vorige jaren, ook op het podium om het publiek in actie te zetten. Verder zijn er nog meerdere b2b optredens aan bod, zoals in de time table te zien is. Een bijzonder b2b optreden is dat met E-Force en D-Sturb. D-Sturb staat natuurlijk bekend om de kickrolls. Samen met Radical zal hij een goede combinatie vormen. Maar ook E-Force draagt zijn eigen steentje bij. De artiest heeft dreunende kicks die het geluid in het Breepark te Breda volledig zullen overheersen.

Een paar jaar geleden was er tijdens The One Man Army show een act ter herinnering van Annihilate, het eerste album van Radical Redemption. Als je de time table van dit jaar goed hebt doorgenomen, zal je gezien hebben dat 04.30 tot 05.00 in het teken staat van The Spell of Sin. Dit is het tweede album van Radical Redemption dat in 2013 verscheen. Veel fans vinden de nummers op het album, zoals ‘God’s Child‘ en ‘Brutal 3.0‘, nog steeds helemaal geweldig.

Uiteindelijk zal de avond in hardcore afsluiten. Om 05.45 begint de laatste b2b set, samen met N-Vitral. Deze DJ presteert de afgelopen jaren op een niveau dat de tracks van hem, bijvoorbeeld Voel Je Die Bass , onmisbaar zijn op bijna ieder evenement. Zijn tracks worden dan ook regelmatig gedraaid door artiesten van raw tot aan hardcore toe.

Als laatste act neemt Denekamps Gespuis de touwtjes in handen. Dit team bestaat uit Angerfist, Dyprax, Crypsis, Radical Redemption en Bloodcage als MC. Het evenement zal dus weer knallend worden afgesloten. Vorig jaar ging dit er zo aan toe.

Reageren