Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Tomorrowland ziet een wens in vervulling gaan en mag in 2022 de poorten van het festival maar liefst 3 weekenden openen. De provincie Antwerpen heeft het verzoek goedgekeurd, waardoor het Belgische festival aankomend jaar eenmalig mag uitbreiden.

LEES OOK: Da Tweekaz en Q-dance vertegenwoordigen hard dance op Tomorrowland mainstage

Met de uitbreiding wil Tomorrowland twee jaren zonder festivals te kunnen compenseren. En het verzoek van de organisatie is nu goedgekeurd. “Dit is heel goed nieuws”, zegt Tomorrowland tegenover het Belgische VRT. “We hebben twee jaar geen Tomorrowland kunnen organiseren. We kijken dan ook erg uit naar zowel de wintereditie in Frankrijk als de 3 zomerweekends in België.”

“Het derde weekend is uitzonderlijk en zal dus alleen voor 2022 zijn”, benadrukt Tomorrowland. Bovendien komen er enkele extra maatregelen, zodat de buurt minder last heeft van overlast. De camping Dreamville sluit hierdoor om middernacht en Tomorrowland zet zelf geen helikopters meer in die over het terrein zullen vliegen.

Tomorrowland mag uitbreiden naar 3 weekenden: dat zou dan gaan om 12 festivaldagen (!) in 2022

Hardstyle heeft de laatste jaren een steeds grotere rol gekregen op Tomorrowland. Zo stonden Coone, Da Tweekaz en Mark With A K als eerste hardere stijlen-artiesten op de mainstage (één van de grootste podia ter wereld) en heeft Q-dance hier iedere festivaldag een eigen stage. Of dit aanstaande zomer ook tijdens de 3 festivalweekenden zal zijn, is nog niet bekend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)

Omslagfoto via Facebook-pagina Tomorrowland

 

Reageren